Упражнения за стягане на тялото у дома
Добра форма

Упражнения за стягане на тялото у дома

Упражнения за цялото тяло… в домашни условия… без да ми е нужно никакво оборудване… как се постига това?
Как ще тренирате питате вие?
Чрез тежестта на собствените ви тела и гравитацията- ви отговарям аз!

Всички знаем, че редовните упражнения предлагат безброй предимства. Засилват имунната система, подобряват здравето на костите, намаляват шансовете за сърдечни проблеми, диабет и др.

Фитнесите може да са затворили, но това не означава че не можем да тренираме и да сме активни. Нека да изключим площадката за стрийт фитнес, защото тя може да ви излезне доста скъпа по това време. Колко скъпа? 5000 лева скъпа!

Разбирам ви приятели. Всичко това се случи много внезапно и за съжаление не можете да го контролирате. Не се паникьосвайте, можете да поддържате формата си по един от най-стария и доказал се начин, а именно чрез тренировки със собствено тегло.

Едва ли има значение каква е вашата фитнес цел – загуба на тегло, наддаване на тегло или укрепване на мускулите – защото без мускулно тонизиране и стягане не можете да постигнете нито една от тези цели!

С тези упражнения за стягане на мускулите загубата на тегло също е неизбежна! Това е така, защото стягането на мускулите намалява съдържанието на мазнини в тялото ви. Освен това укрепва мускулите ви, а това също означава, че намалявате риска от наранявания.

И така, сега знаете колко полезно е да стегнете мускулите си.

Искате да излезете с него? Поканете го

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес.

4 златни правила за спортуване

6 упражнения за стягане на ръцете

Упражнения за стягане на тялото у дома

1. Лицеви опори

упражнения
Упражнения за стягане на тялото у дома снимка: pinterest

Да започнем от самия връх. Ако увисналите гърди, увисналите рамене и прегърбеният гръб са вашите проблемни зони, тогава оставете лицевите опори да ви помогнат. Лицевите опори отварят гръдните мускули и повдигат горната част на тялото. Тези упражнения също подобряват стойката ви, което ви прави по-уверени. Той работи и върху горната част на гърба и ви дава по-добра стойка.

2. Мъртва тяга

упражнения
Упражнения за стягане на тялото у дома снимка: pinterest

Бихме искали да го наречем лифта „чудо“. Въпреки че е упражнение за гръб, правилно направената мъртва тяга е най-добрият начин да стегнете цялото си тяло. Когато влезете в потапяне, цялото ви тяло се разтяга. И когато повдигнете, същият ефект се получава от предната страна. Следователно, дори ако правите само мъртва тяга всеки ден, можете да поддържате мускулите си здрави. Това е от тези упражнения, които ще ви помогнете да стегнете тялото си.

3. Вакуум

упражнения
Упражнения за стягане на тялото у дома снимка: pinterest

Всички мечтаем да имаме плосък корем, но познайте какво? Коремните преси не са достатъчни, за да го изравнят. За това трябва да се възползвате от упражнения за вакуум на цялото тяло. Тези упражнения изискват да засмучете мускулите си и да задържите тази позиция за няколко секунди. Ето защо коремните ви мускули се свиват максимално! Можете също така да изберете поза котка-крава, kapalbati и т.н., за да създадете този вакуум в корема си.

По принцип стомашните вакууми действат върху по-дълбоките мускули на корема, наречени напречни мускули, и ви помагат да стегнете корема.

4. Клекнете и задръжте

Не, нямаме предвид задържане на клек. Имаме предвид да направите клек, да го задръжте за няколко секунди, да станете и да повторите. Това е още един джакпот. Кляканията, както всички знаем, са един от най-лесните начини за тонизиране на долната част на тялото, независимо дали искате да тонизирате седалищните си мускули, квадрицепсите или подколенните сухожилия. Но ако го смесите със задържането, тогава въздействието се удвоява. В крайна сметка той увеличава свиването на мускулите, като ги разтяга по-силно и това води до изгаряне на мазнини и стягане на мускулите. Това е от тези упражнения, които ще ви помогнат да се стегнете.

5. Спускания на трицепс

упражнения
Упражнения за стягане на тялото у дома снимка: pinterest

Сега само ръцете ви не са покрити. Въпреки че лицевите опори ще свършат част от работата, все пак се нуждаем от едно упражнение, което да се фокусира точно върху цялата ви ръка. И потапянето на трицепс е това упражнение. Не се спирайте на името му, защото трицепсът е основният мускул, но той работи и върху мускулите на цялата ръка в еднакво съотношение. И така, сега можете да се сбогувате с треперещите ръце с това невероятно упражнение! То е от тези упражнения, които ще ви вкарат във форма.

Tagged ,
на горе