5 трика за удължаване живота на дрехите
Здраве и красота

5 трика за удължаване живота на дрехите

Дрехите са нещо, без което не можем.Когато притежавате предмет, който наистина цените и който ви е носил през много сезони, искате той да издържи възможно най-дълго. Но за съжаление много дрехи не са създадени, за да издържат дълго в сегашния климат на бърза мода, и скоро ще се окажете без пари и без любимата си вещ, ако не инвестирате време и грижа в гардероба си.

За щастие, има няколко прости стъпки, които можете да включите в рутинната поддръжка на гардероба си, за да удължите живота на дрехите си, да ги предпазите от депониране и дори да ви помогнат да харчите по-малко. Следвайте тези 5 стъпки, за да им се радвате още дълги години.

Искате да излезете с него? Поканете го

Позитивната мисъл и мотивацията: ключът към успеха и щастието

8 стилни идеи за облекло с къси панталони

Топ 5 упражнения за баланс и координация

5 трика за удължаване живота на дрехите

1. Избягвайте прекомерното миене

дрехите
5 трика за удължаване живота на дрехите снимка: pinterest

Един от най-често срещаните проблеми е, че дрехите са прекалено изпирани или повредени в резултат на химическо чистене. Препоръчваме ви да перете дрехите само когато наистина се нуждаят от това и да проветрявате наскоро носените дрехи, за да им позволите да дишат, когато е възможно. Това е първият начин, по който можете да помогнете за увеличаване на продължителността на живота на дрехите си.

Прането при по-ниски температури с нежен и натурален перилен препарат може да запази ежедневните ви вещи в най-добрия им вид и усещане. Препоръчваме също така да сортирате прането си на бяло, светло, деликатно и тъмно, за да запазите цвета на дрехите си и да спрете нацепването на материалите.

По-малко пране = по-дълготрайни дрехи.

 

Ако искате да заблестите Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

2. Отхвърлете мисленето „нося го само веднъж“.

Сигурно ви се е случвало да изпаднете в паника, когато решавате какво да облечете за специално събитие или повод, да се ровите в гардероба си и да отхвърляте артикули, защото вече сте ги носили. Проучване на Barnardo’s установи, че съвременните жени са възприели подхода „носете го само веднъж“ към гардероба си и че 33% от жените смятат дрехите за стари, след като са ги носили по-малко от 3 пъти.

Преодоляването на страха от еднократното носене на даден артикул може да ви спести трудностите при намирането на нещо ново и да ви позволи да се наслаждавате на дрехите, които ви стоят добре и ви ласкаят. Ако наистина не можете да се заставите да облечете нещо два пъти, защо не помислите за рестайлинг, за да си осигурите нов тоалет.

За да сте сигурни, че дрехите ви ще запазят отличното си качество и ще можете да ги носите още дълги години, използвайте специализирани перилни препарати, които защитават влакната на тъканите.

 

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес

 

3. Избирайте облекла с дизайнерски характеристики като вградена възможност за регулиране

дрехите
5 трика за удължаване живота на дрехите снимка: pinterest

Вградените дизайнерски функции ще ви помогнат да осигурите комфорт и да постигнете ласкателно прилягане към вашия тип тяло. Конструктивните характеристики, като например еластичен колан, допълнителни копчета или шнур около талията, могат да помогнат за увеличаване на продължителността на живота на дрехите ви, тъй като ще се съобразят с колебанията във формата на тялото.

4. Инвестирайте във висококачествени материи

дрехите
5 трика за удължаване живота на дрехите снимка: pinterest

Ако искате да разширите гардероба си по по-устойчив начин, най-добре е да инвестирате във висококачествени материи, с устойчиви багрила и цветове. Тъкани като мериносова вълна са изработени от дълги влакна, което означава, че няма да се надигат толкова лесно, колкото по-евтината вълна, и като цяло ще издържат по-дълго. Купуването на любимите ви дрехи, които са изработени, ще гарантира, че те ще издържат теста на времето и че сте се ангажирали да се грижите правилно за тях. Така ще запазите живота на дрехите си за по-дълго време.

 

Ако искате да заблестите Тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

5. Поправка или промяна на дрехи

дрехите
5 трика за удължаване живота на дрехите снимка: pinterest

Когато дрехите ви започнат да показват признаци на износване или вече не ви стоят, може да изглежда изкушаващо да ги захвърлите в задната част на гардероба си и да забравите, че някога сте ги имали. Сигурен начин да удължите живота им обаче е като ги поправяте и променяте – освен това така спестявате време и пари за подмяна на цялата дреха. Ключът е в отстраняването на малките проблеми, преди да са се превърнали в големи, като например малко скъсване на шева може да се превърне в по-голяма дупка, преди да се усетите.

Tagged ,
на горе