Тя има очи за всички останали, но не и за мен
Любов и партньорство

Тя има очи за всички останали, но не и за мен

Много пъти сме ви говорили за мъжкото сърце. И как то се влюбва само един единствен път през целия си живот. И за ранимата душа на мъжа, за която някои жени изобщо не подозират, че може да бъде такава. Да, често мъжете изглеждат като безчувствени същества, които се интересуват само от плътта на жената, но това е далеч от истината. Те също като жените се влюбват. Силно, много силно. И само веднъж. Много време им трябва да си признаят чувствата към някоя жена. И много смелост. Защото винаги се страхуват, че тази жена може да не отвърне на чувствата им. И тогава боли. Също като нас, жените.

Ако ти си влюбен в нея, но тя е влюбена в друг – откажи се, човече. Не си го причинявай. Ще срещнеш тази жена, с която любовта ви ще бъде взаимна. Само повярвай. Някога. Някъде. Ще срещнеш любовта. Онази красива и истинска любов. И тогава ще разбереш защо не ти се е получавало с другите жени. Само почакай. И вярвай.

Ето някои съвети, които ще ти помогнат да спреш да обичаш жената, която не иска любовта ти и е влюбена в друг.

 

Спомни си за лошите ѝ качества

Да идеализираш нейния образ е лудост. Да, ти си влюбен в нея и любовта често те отдалечава от реалността, но все пак отдавна не си дете, нито толкова наивен, че да не може да правиш разлика между хората и тяхното отношение. Сигурни сме, че има нещо, което никак не ти харесва в тази жена. Нещо, което те дразни. Просто помисли добре. Дори може да напишеш на лист хартия всички лоши качества, които притежава и всичко, което те дразни в нея и не харесваш. Това ще ти помогне да се замислиш дали наистина изпитваш нещо към нея. А ако това не подейства – ти си загубена кауза, човече.

Далеч от очите – далеч от ума

Очи, които не се виждат – се забравят. Дали? Не знаем дали това е напълно вярно, но знаем едно – колкото повече се отдалечаваш физически от един човек, толкова повече и чувствата избледняват. Та така, това е всичко, което може да направиш. Нали не мислиш, че ако я търсиш всеки ден и се виждаш с нея, ще я забравиш по този начин? По-скоро би се влюбил още повече в нея, но не и да я забравиш. Е, скъпи приятелю, ако наистина искаш да изтриеш от съзнанието и от сърцето си тази жена трябва да прекъснеш всякакъв контакт с нея. Друг начин няма.

Не живей в миналото

Няма по-голямо наказание от това да живееш в миналото. Да, ти си бил щастлив с нея. Да, тя те е обичала. Да, имате много щастливи моменти заедно. Но те са вече спомен, а тя е минало. Красиво минало. Минало свършено. Трябва да приемеш това. И да продължиш напред. Заради себе си най-вече. И да си позволиш да бъдеш обичан от някоя друга. Някоя, която ще остане до теб, въпреки всичко. Да, ще срещнеш тази жена. Когато най-малко очакваш. Повярвай. Не се поддавай на отчаянието. То е враг. Също като да живееш в миналото.

Времето никога не може да се върне. Един прекрасен момент след миг се превръща просто в спомен. Красив и леко тъжен спомен. Но все пак е спомен. Нещо отминало. Живей в настоящето. Наслаждавай се на всеки момент от твоя живот. Той е безценен подарък от Бог. И ние сами избираме как ще живеем живота си. Ще е твърде нечестно спрямо нас ако го пропилеем с грешните хора. Да даваш любовта си там, където не я искат е най-грешното нещо, което може да направиш. Да, ти я обичаш. Но тя теб – не. 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе