Домашни трикове срещу целулит: най-добрите рецепти

Домашни трикове срещу целулит: най-добрите рецепти
Здраве и красота

Домашни трикове срещу целулит: най-добрите рецепти

Домашни трикове срещу целулит: най-добрите рецепти са на ваше разположение. Целулитът е проблем не само за възрастни жени, но и за млади момичета. Стройни крака, стегнати задни части и гладка кожа са мечтата на много красавици.

Намазването на проблемните участъци със специална смес с мед у дома лесно ще направи кожата ви здрава и еластична. Тя бързо се напоява с мед, което ускорява процеса й на детоксикация. Има стотици методи за провеждането на тази процедура, но ние ще ви разкажем за най-достъпните.

Домашни трикове срещу целулит: най-добрите рецепти

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Мързелива програма срещу целулита

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Основното предимство на тези процедури е не само тяхната ефективност, но и ниската им цена, не е нужно да ходите в салони и да прекарвате много време там.

Преди процедурата срещу целулит кожата трябва да се подготви. Ексфолирайте и напарете с топла вода кожата. Сауната е идеална, но горещ душ или вана също е добър вариант.

Домашни трикове срещу целулит

  • Смес с мед

Медът, в комбинация с други компоненти, има отлични свойства срещу целулит. В зависимост от допълнителната съставка, има два вида процедури: студени и горещи. Най-ефективна е горещата маска с мед. Тя е насочена към загряване на тялото. За да подсилите ефекта, покрийте се с одеяло. Единственият минус е, че тази процедура не е подходяща за всички.

  • Смес с мед и горчица

Направете смес с мед, горчица и етерични масла. Оставете да действа 45 минути, след което изплакнете с гореща вода. Най-добри резултати ще постигнете, ако правите процедурата през ден. Интервалът между курсовете е един месец.

  • Кафе

Нанесете сместа от смляно кафе върху проблемните зони и оставете за няколко часа. След това изплакнете. За най-добър ефект масажирайте кожата си.

  • Чили

Процедурите с чили са противопоказани за жени с гинекологични проблеми. Вземете мед, една червена чушка на всеки 2 супени лъжици мед. Ако почувствате дискомфорт след нанасянето на сместта върху кожата, изплакнете веднага с вода.

  • Сол

Смесете сол и топъл мед (2 супени лъжици). Загрейте тялото си под душа, нанесете сместа, увийте във фолио и оставете за 2,5 часа. След това направете интензивен масаж с мед и растително масло.

  • Масло

Добавете няколко капки масло към загретия мед. За 60 грама от основния продукт са необходими 4 капки масло. Изберете любимите си – бор, портокал, грозде, мандарина. Измийте след 45 минути.

  • Джинджифил

Вземете мед (60 г), червена чушка (5 г), настърган джинджифил (10 г), топла вода (10 мл), зехтин (45 мл). Разбъркайте до еднородна смес и нанесете върху проблемните зони. Изплакнете след 30 минути със студена вода.

Неща, които трябва да запомните!

  1. Медените процедури през нощта са не само полезни, но имат и релаксиращ ефект.
  2. Почистете добре кожата си; смесите са чудесни, тъй като помагат за ексфолирането на мъртвите клетки.
  3. Сместа трябва да се загрее, след което да се охлади до стайна температура.
  4. След като нанесете сместа върху тялото, увийте тези зони със стреч фолио.
  5. За гореща процедура, в допълнение към фолиото, се увийте в одеяло.
  6. Студените процедури се използват за отделни проблемни зони, горещите – за цялото тяло.
  7. Направете 10-дневен курс на обвиване (извършете процедурата през ден), след което направете почивка за 2 месеца.
Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе