Целулит и по корема? Ето защо се появява

Целулит и по корема? Ето защо се появява
Добра форма

Целулит и по корема? Ето защо се появява

Целулитът по корема разстройва жените не по-малко от неприятните подутини по седалището или бедрата. Такова разпределение на подкожните мазнини – твърде много по корема, твърде много по бедрата е типична женска черта, с която може да се справите.

Защо точно по корема?

Целулитът на корема се появява по-често, отколкото в други части на женското тяло. Това се дължи на физиологията – именно на тези места кожата се характеризира с най-голяма дебелина и разхлабеност и следователно е най-податлива на вътрешни нарушения от различен вид. Освен това, при наличие на излишно количество мазнини, тя най-често се локализира в тези области. Този процес не е случаен, той е генетично програмиран от хормоналната система на тялото. На повърхността на мастните клетки, съдържащи се в корема, има значителен брой запазващи мазнините рецептори и относително малък брой освобождаващи мазнини. Същите тези хормонални фактори осигуряват задържането на вода в човешкото тяло, което от своя страна допълнително изостря проблема за борба с целулита.

Редовният фитнес, специална диета за отслабване на корема, както и различни процедури с използване на специална козметика в днешно време дават отлични резултати – можете да се отървете от целулита по корема и в областта на талията за броени месеци. ..

Кога се появява

Целулитът обикновено се появява в периода на „хормонални скокове“. В около 12% от случаите целулитът се появява през пубертета, в 20% по време и след бременността и в 25% от случаите по време на менопаузата.

Естрогените действат върху кръвоносните съдове в подкожната мастна тъкан под кожата. В резултат на нарушения на кръвообращението в малките съдове се нарушава доставката на кислород до мастните тъкани. Образуват се мъртви и „полумъртви“ клетки. Като се има предвид, че мастната тъкан се намира в клетките, се образуват твърди бучки мазнини. В резултат на всичко това се появява характерна малка неравна повърхност на кожата.

Какво допринася за развитието?

– наследствени фактори

– неправилно хранене (значително количество животински мазнини в диетата и малко количество растителни мазнини, изобилие от въглехидрати, липса на зеленчуци, плодове и витамини в диетата)

– заседнал начин на живот

– хормонални нарушения (дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези)

– лоши навици – пушене, алкохол

– нарушения на кръвообращението

Tagged , ,
на горе