Топ 6 условия за здраве и дълголетие на жените

Топ 6 условия за здраве и дълголетие на жените
Добра форма

Топ 6 условия за здраве и дълголетие на жените

 

За да поддържа здравето, младостта и красотата, жената трябва да се придържа към шест житейски „постулата“.

 

 

Тези топ 6 съвета трябва да станат полезен навик за всяка уважаваща себе си жена, за да изглежда винаги весела и млада.

 

Добър сън

 

За да поддържате нормален живот, трябва да спите поне 7 часа на ден. Учените многократно са заявявали това. Достатъчният сън не само ще ви спаси от сбръчкване и торбички под очите, но и ще удължи живота ви. Важно е да обърнете внимание на качеството на леглото, в което спите. Матракът трябва да е твърд и тежестта на тялото да се разпределя равномерно, така че всички органи да се снабдяват с кръв по време на сън и тялото ви да може да си почине.

 

 

Сутрешни упражнения

 

Необходим житейски ритуал, който позволява на всички органи да се събудят и да затоплят всички мускули. За да направите това, просто трябва да пренастроите леко режима си на събуждане, ставайки 10-15 минути по-рано. Можете да намерите комплекси от сутрешни упражнения във всеки интернет портал, ако все още не сте имали време да се запознаете с тях.

 

Здравословна закуска и правилно хранене

 

Закуската трябва да присъства и дори да сте свикнали да не ядете, а просто да пиете кафе сутрин, време е да се отървете от този лош навик! За да изпитате физиологично чувство на глад сутрин, опитайте се да не натъпквате стомаха си с трудно смилаема и висококалорична храна вечер. За тези, които решават да се подложат на диета, диетолозите също препоръчват да не се отказват от закуската, която трябва да съдържа 25% от дневния прием на храна.

Ябълка, банан, сандвич с ниско съдържание на мазнини сирене и кисело мляко са напълно подходящи като сутрешно хапване. Една от най-здравословните закуски за една жена е пълнозърнестата овесена каша с мляко с добавени плодове и ядки.

 

Също така не забравяйте за течностите. Пийте пресни сокове, минерална вода, опитайте се да не пиете много течност вечер, за да избегнете допълнителен стрес върху бъбреците и сутрешен оток.

 

Грижа за кожата

 

Грижата за кожата ви е сигурен начин да я запазите. И едно от основните правила за грижа за нея е да премахвате грима веднага след като се приберете. Почистването на кожата е задължително. Освен това можете да обтривате лицето си с отвара от билки: лайка или невен, например. Използването на парче лед с отвара от някоя от билките, за да обтриете лицето сутрин, също перфектно тонизира кожата.

 

Също така е важно да използвате козметика, подходяща за вашия тип кожа и възраст. Тогава кожата ви ще бъде здрава и ще сияете.

 

Физически упражнения

 

Опитайте се да спортувате редовно. Дори ако по здравословни причини не можете да ходите на фитнес, можете да се запишете за басейна, който има минимум противопоказания, а огромен вагон ползи за вашето здраве. Обикновеното ходене също няма да навреди. Лекарите са доказали, че за нормалното функциониране на сърцето човек трябва да прави поне 10 000 крачки всеки ден.

 

 

 

Редовни прегледи

 

Не пренебрегвайте прегледите на лекарите. Посещавайте лекар веднъж на всеки шест месеца или веднъж годишно, за да правите кръвен тест, който ще покаже общото ви здравословно състояние. И, разбира се, не трябва да пренебрегвате медицинската помощ, ако нещо ви притеснява. Не разчитайте на „може би ще мине“, здравето ви е всичко, което имате и което е жизнено необходимо да цените!

Tagged , , , , ,
на горе