Топ интериорни идеи за камината
Идеи за дома

Топ интериорни идеи за камината

Има ли нещо по-уютно от това да се свиете на кълбо пред пукащия огън, и горчивия студ на сигурно разстояние при камината? Смятаме, че не – въпреки че една особено красива камина може само да разпали всички онези усещания за уют като буболечка. В края на краищата камините – независимо дали са дръзки и съвременни или величествени и традиционни – са централната точка на много всекидневни, спални и дори вътрешен двор.

Но какво ще стане, ако на вашия липсва тази специална искра? Или какво ще стане, ако искате да проектирате вашата мечтана камина от нулата, но не знаете откъде да започнете?

Топ интериорни идеи за камината

Топ интериорни идеи за камината Биoкамина: Революционен начин да затоплите дома си

Топ интериорни идеи за камината Как да изградите барбекю като професионалист – най-добрите идеи за барбекю

Камините са основно място за събиране в дома. Всекидневните обикновено са проектирани и декорирани около тях, а мебелите са стратегически разположени около нея. Така че, независимо дали работи или е чисто декоративна, тази фокусна точка трябва да получи пълно внимание при декорирането.

Топ интериорни идеи за камината

Неработещ декор за камина

камината
Топ интериорни идеи за камината снимка: pinterest

Камината е точно толкова елемент от декора, колкото и функционален елемент, предназначен да ви стопли в студените дни. Ако имате неработеща, възползвайте се от пространството, дълбочината и нивата и я украсете с всички ваши саксийни растения за истинско съпоставяне. Комбинацията от стайни растения и саксии ще придаде на тази зона домашен уют.

Слоев декор 

Повече е повече с тази тактика за декориране. Съберете любимите си произведения на изкуството, огледало и други декорации и ги наслоете върху полицата на камината. Това ще добави дълбочина към пространството и ще създаде привлекателна фокусна точка във вашата всекидневна.

Минималистичен декор 

камината
Топ интериорни идеи за камината снимка: pinterest

Тенденциите идват и си отиват, поради което свеждането до минимум на декора може да създаде външен вид, който ще бъде вечен и класически. Закачете или поставете произведение на изкуството или огледало над камината като фокусна точка. Добавете няколко декорации от двете страни на нея и завършете външния вид с очарователен контейнер за дърва за огрев.

Скандинавски декор 

камината
Топ интериорни идеи за камината снимка: pinterest

Загрейте хола си, дори и без работеща камина. Скандинавският декор често се бърка със студен и суров, но не е задължително да е така. Натрупайте дърва за огрев и я украсете със същите топли тонове. Това ще даде на стаята ви усещане за уют, дори когато няма пламъци, които да се събират наоколо оло камината.

Добавяне на вградено хранилище

Няма нужда да жертвате красотата за функция; двете могат да вървят ръка за ръка. Добавянето на вграден склад за дърва за огрев точно до нея изглежда остро и е лесен за достъп, когато пламъците започнат да угасват. Плюс това, това ще разшири камината, като ви дава повече място за показване на снимки и друг декор.

Покрита камина във вътрешния двор

камината
Топ интериорни идеи за камината снимка: pinterest

Ако живеете на място, където можете да се насладите на верандата си само няколко месеца в годината, преди времето да стане хладно, помислете за добавяне на камината към вашата закрита веранда или покрит вътрешен двор. Това ще ви позволи да се насладите на това пространство целогодишно, като същевременно добавите допълнителен стилен елемент.

Монохромен декор 

камината
Топ интериорни идеи за камината снимка: pinterest

Свържете цялата стена на камината, за да създадете единство от огнището до тавана с една проста стъпка. Изберете цвят на боята и боядисайте всичко от тухленото лице на камината и други. Добавете малки декорации, като високи свещи и стайни растения, за да разчупите монохроматичния й вид.

Добавете огледало

Добавете огледало към камината, за да създадете илюзията за по-голяма и по-светла стая. Този прост декоративен хак ще отвори вашето пространство, без да се налага да вършите упорита работа. Идеалният размер на огледалото трябва да бъде две трети от размера й; по този начин няма да изглежда твърде малък, но все пак ще имате място за добавяне на декорации от двете страни.

Tagged , , , ,
на горе