Живот с токсичен съпруг? И душата, която бавно умира
Любов и партньорство

Живот с токсичен съпруг? И душата, която бавно умира

Да живееш с токсичен съпруг е трудна задача. И повече жени не знаят как да се справят с него и започват да обвиняват себе си за държанието му. Ниско самочувствие, депресивни състояния и още куп други неща застигат нежния пол, когато не е достатъчно уверен в себе си, за да се защити и предпази от арогантността на мъжа.

Невъзможно е да живееш с токсичен съпруг. Дори и да го обичаш. Това не е любов. Недопустимо е всеки път да трепериш и да се страхуваш, че всеки момент ще избухне гневно от нищото. И ще обвини отново теб. Не всичко е цветя и рози в брака. Понякога връзката е на приливи и отливи и си има своите възходи и падения. Но токсичността е тази, която бавно убива любовта и тръпката между двама партньори. И благодарение на нея, много скоро се чуват думите „искам развод“.

Но това ли е краят и има ли начин да се справиш с токсичния съпруг? И как да познаеш, че той е такъв? Виж знаците, които го издават.

Твоето мнение няма значение

Той не се допитва до нищо за теб. Дори и да се опиташ да изразиш мнение – оставаш нечута. Сякаш си невидима за него. А връзката е основана от двама. Контролиращото и властното поведение са част от токсичността. Ако той постоянно се налага с решенията си, като дори ти казва всеки пък каква иска да бъде вечерята или какви дрехи да носиш – несъмнено си се омъжила за токсичен човек. Може би в началото няма да забележиш това и ще си кажеш, че вината в теб, но с времето ще осъзнаеш с какъв мъж всъщност живееш. И ще искаш да си тръгнеш от него час по-скоро.

Не си щастлива

Винаги си си мечтала един ден, когато се омъжиш, да бъдеш истински щастлива. Свързвала си брака с думичката „щастие“. Но понякога мечтите не се сбъдват и реалността се оказва друга, коренно различна от тази в нашите глави. Ако постоянно си депресирана и тъжна, със сигурност това е, защото имаш токсична връзка, с мъж, който не те заслужава. Мъж, който не знае как да те зарадва, нито те оценява. Помисли добре, той ли е причината да се чувстваш по този начин? И вземи мерки, колкото се може по-скоро.

Спира те от всичко

Край на свободата. Или по-точно край на живота, от който имаш нужда. Той не ти позволява да излизаш с приятели, нито с твоето семейство. Не може да отидеш никъде без неговото позволение. Да не говорим за излизания вечер или малко лично пространство, което е полезно и всеки има нужда от него.

Опитва се да те манипулира, че тези хора не ти влияят добре и е по-добре да не се виждаш с тях. Но всъщност той знае, че те не го харесват и ще се опитат да те разубедят да си с него. Ако пък случайно надделееш и излезеш с приятелки, той ще иска да се присъедини към компанията ви. И ще измисли десетки причини, с които да те убеди, че е по-добре да е до теб, за да не ти се случи нещо. И ти накрая ще му повярваш. И ще го допуснеш да е с теб навсякъде. И ще чакаш разрешение дали може да излезеш. Защото го обичаш. Но това не е любов. Клетка е. В която душата ти умира бавно.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе