Това, че той те отблъсква, не означава, че проблемът е в теб

Това, че той те отблъсква, не означава, че проблемът е в теб
Любов и партньорство

Това, че той те отблъсква, не означава, че проблемът е в теб

Понякога в живота става така – ти искаш него, той не иска теб. Да, ти си умна, красива, можеща и знаеща, но въпреки това този мъж, когото харесваш те отблъсква. И колкото повече се опитваш да се сближиш с него, той толкова повече се отдалечава от теб. Защо?

Има редици причини, поради които един мъж може да отблъсне жената, която иска връзка с него. И да, не е задължително винаги причината да е външния вид. Защото, дами, нека признаем, че, когато биваме отхвърляни от мъже, започваме да се съмняваме в нашата красота и качества. Познах, нали? Твърде грешно, твърде лекомислено, но безспорен факт.

Представяме ти някои от причините, подари които той те отблъсква.

Не иска сериозна връзка

Да си признаем честно, много от мъжете не са готови на сериозно и дългосрочно обвързване. Да, по-хубаво нещо от свободата едва ли има и повечето не искат да я жертва за нещо несигурно. Една от причините, поради които той те отблъсква и избягва е, защото не е готов за сериозна връзка. Това се случва често при мъжете, които току що са приключили любовни отношения и им е твърде прясна раната.

И също така за мъжете, които отдавна не са били във връзка и са свикнали до такава степен да бъдат сами, че дори им е харесало. Отново повтарям, че понякога ако той не иска да бъде с теб, причината не си ти. А самият той.

Страх от влюбване

Мъжете са силни, но само физически. Когато стане дума за чувства, емоции и т.н. те са раними и чувствителни. Е, май някои дами ми се ядосаха, когато прочетоха това, но трябва да признаем, че е така. И да, друга причина, която спира този мъж да бъде с теб е това, че изпитва страх от влюбване. Това може да се случи по две причини.

Или е бил нараняван в предходни връзки и не иска отново да страда, защото не вярва в щастливата любов и знае, че отново ще бъде наранен. Или проблемът със страха е по-дълбок и е свързан с неговото детство. Изоставяне от родител, проблемно семейство, скандали и т.н.

Проблеми с доверието

Един много важен проблем, който повечето хора пренебрегват или не обръщат достатъчно внимание. Проблемите с доверието са зародиша на проблемната връзка и обърканата психика. Те, също като страха от влюбване може да се появяват вследствие на трудно детство, когато детето бива изоставено от родител или роднина или е било свидетел на скандали между родителите, поради изневяра и т.н.

Проблемите с доверието може и да са в резултат на това, че той дълго време се е доверявал „сляпо“ на своите любовни партньорки и те са се възползвали от това. Сега, когато всичко това вече се е случило, неговата психика е объркана, сърцето му затворено и е много трудно отново да се довери и да обича.

Не си негов тип

Стигнахме и до причината, която най-много засяга женския пол и влияе върху самочувствието на дамите. Но това, че той ти е казал, че не си негов тип, не означава непременно, че има предвид външността ти. Ако сте излизали заедно и отначало е проявявал интерес към теб и ти е правил комплименти е очевидно, че му харесва как изглеждаш.

Може и да е имал сериозни намерения към теб и да е искал повече от това да излизате, но с опознаването ти да е осъзнал, че сте прекалено различни и че ти не си това, което той търси и иска. Може би имате различни гледни точки, принципи и виждате бъдещето по различен начин. И тези неща да са го отказали от теб.

Това в никакъв случай не означава, че трябва да се променяш, заради него. Просто той не е твоят човек и не ви е писано да бъдете заедно. Да, в живота си ще срещнеш много мъже, но само правилният ще остане до теб, мила. Всички други са просто гости, които носят със себе си уроци, които трябва да помниш.

Жените сме суетни. И никога не може да се харесаме. Вглеждаме се в недостатъците си и се фокусираме върху тях, дори и да нямаме такива. Винаги ще намерим. Защото така и не успяхме да се научим да обичаме себе си най-много от всички останали. Е, на тези, които успяха, честито! На останалите – успех!

Tagged , , , , , , ,
на горе