Той няма да се върне. Време е да продължиш напред, заради себе си

Той няма да се върне. Време е да продължиш напред, заради себе си
Любов и партньорство

Той няма да се върне. Време е да продължиш напред, заради себе си

В един момент ще осъзнаеш, че си направил за другия твърде много и единственото, което ти остава, е да спреш. Да го оставиш. Да си тръгнеш. И това не значи, че се предаваш. Нито значи, че изобщо не е трябвало да опитваш. Значи просто, че поставяш граница между отдаването и отчаянието. Това, което е твое, ще бъде твое, дори ако не се стараеш. Това, което не е твое, няма да бъде твое, колкото и да се стараеш.“

неизвестен автор

 

 

Той няма да се върне. Колкото и да се надяваш. Колкото и да чакаш. Тръгна си. Така реши. Дали любовта му се е изчерпала или по друга причина реши да се разделите, няма значение. Няма никакво значение ако все още те обича. Това не трябва да ти дава напразни надежди, че ще се върне. Защото няма да го направи. Колкото и да те боли. Истината понякога трудно се преглъща. Но е неизбежно. Ако продължаваш да се храниш със сладникави лъжи и напразни надежди – накрая ще те боли още повече.

Да, понякога пътищата на двама влюбени се разделят. И тогава е време всеки един от тях да продължи по своя собствен път. Мисълта, че той може да се върне при теб е болезнена. Една книга, колкото и пъти да я четеш – финалът е един и същ. Също като при вас. Финал, в който щастието не присъства.

Скъпа, време е да продължиш напред. Той няма да се върне. Но ти имаш цял един живот пред себе си. И сама избираш какво да правиш. Ще продължиш да се самосъжаляваш и да го чакаш или ще си дадеш шанс отново да бъдеш щастлива? Изборът е изцяло твой.

Ето знаците, които показват, че той няма да се върне.

Не търси зрителен контакт с теб

Може би това е последното нещо, за което някога ще се сетиш, но зрителният контакт казва много. Ако той вече не те гледа в очите, това означава, че избягва тази лична връзка, която преди сте имали помежду си. Забелязала ли си как всеки път, когато се срещнете след раздялата и ти започваш да говориш за отношенията ви, той как по най-бързи начин сменя темата.

Това е, защото не иска да обсъжда случилото се между вас. Няма намерения нито да се обяснява, нито да се връща отново при теб. Да, скъпа, боли. Но колкото по-рано приемеш този факт, толкова по-добре за теб. Един ден болката ще напусне тялото ти и ще почувстваш свободата, за която така мечтаеш.

Няма ти доверие

Няма как да говорим да любовни отношения и да не споменем за това колко важно е доверието в тях. Една от причините, поради които той не иска да се върне при теб е, че е изгубил доверието, което преди е имал. Вече не ти вярва така, както в началото. Ако се опиташ да поддържаш добри отношения с него в името на това отново да се съберете, ще нараниш още повече себе си. Веднъж счупено доверие, никога не може да бъде същото. Колкото и да се опитваш да го лепиш.

Живее в миналото

Едно от нещата, които пречат на любовните отношения е, когато един от двамата все още живее в миналото. И проблемът не е в неговата любов. Да, той все още може да обича така, както преди. Но дори и да се съберете няма да мине нито един ден без да се рови в миналото ви и да търси причината, поради която се разделихте. Това е толкова изтощително и отегчаващо и много вредно за двойка, която току що се е събрала отново. Ако решите да си дадете втори шанс трябва да изтриете напълно вашето минало. Там са грешките, които са разрушили връзката ви. Болезнено е да ги търсиш, нали?

Съветва те да продължиш напред

Да, болезнено е да чуеш как този, който се надяваш да се върне в живота ти те съветва да продължиш напред. Но това повече от ясно показва, че той няма никакви намерения да бъдете отново заедно. И може би вече е продължил живота ти и е започвал да се устройва без теб. В такъв случай е най-добре да се вслушаш в съвета му и да си дадеш шанс на себе си да бъдеш щастлива. Да, има и такава любов, която е невъзможна. И тя е такава, когато един от двамата не иска да бъде с другия. Приеми това с гордост и наистина продължи напред.

Захвърли всички надежди, мечти и спомени. Имаш нужда да започнеш отначало без призраци от миналото, които носят само болка и страдание. Знаем, че с раздялата не настъпва краят на света, но в твоят ум наистина животът е свършил. За теб. И сърцето ти е разбито. Не се плаши, скъпа. И болката от раздялата отминава, също като бурята. Да, в душата ти е вилнее буря, но ще утихне. Просто трябва време, мила. И любов. Много любов. Но не към него, а към теб.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе