Сочни пържени тиквички с хрупкава коричка. Сезонът на младите тиквички е точно сега. Следователно този лек зеленчук е буквално във всяко второ ястие на нашата маса. Обърнете внимание на тази рецепта, която може да се превърне в украса както на празничната така и на делничната ви трапеза.
Тези тиквички с хрупкава коричка се приготвят много лесно, но са толкова вкусни, че гостите ще ги изядат много бързо и ще бъдат впечатлени.
Торта от тиквички с домати и сирене
Ето как да приготвите тиквички с хрупкава коричка
Необходими продукти:
млади тиквички – 500 г;
кефир – 150 мл;
брашно – 7 супени лъжици;
кашкавал – 100 г;
сол, черен пипер, сух чесън – на вкус;
олио за пържене.
Начин на приготвяне:
Изсипете кефира в дълбока купа, добавете сух чесън (няма да изгори в тиган, за разлика от пресния), сол и смлян черен пипер.
Кашкавалът се настъргва на ситно ренде. Добре е да използвате по твърд кашкавал от мляко , от което ще зависи вкусът на готовото ястие. Добавете към кефира и разбъркайте.
Изсипете по-голямата част от брашното в купа, разбъркайте. Тестото трябва да е гъсто, но не прекалено. Ако е течно добавете още малко брашно.
Измийте младите тиквички под течаща вода. Отрежете дръжките им и ги нарежете на тънки филийки.
Загрейте тиган с олио. Набодете парче тиквичка на вилица и я потопете в тестото. Трябва да залепне добре за тиквичките. Ако капе, добавете още брашно.
Запържете всяко такова парче на среден огън от двете страни до златисто кафяво. Разстиламе върху хартиени салфетки – да попият излишната мазнина.
Добър апетит!