Терапия за двойки – пет начина да убедите партньора си да дойде

Терапия за двойки – пет начина да убедите партньора си да дойде
Любов и партньорство Психология

Терапия за двойки – пет начина да убедите партньора си да дойде

За много хора да отидат на терапия за двойки означава нещо срамно. Според тях, ако се стигне дотам, значи с връзката им е свършила и това е само загуба на време и пари. Истината е, че понякога една подобна консултация може наистина да се окаже полезна и да спаси връзката ви. За да съобщите за това ваше желание на половинката си, която е резервирана към подобен род беседи обаче, трябва да сте много внимателни и по специфичен начин да поднесете това, за да стигнете до желаното от вас одобрение.

 

Ето как можете да убедите партньора си да посетите специалист, който да ви помогне в труден момент:

 

Изслушайте причините на партньора си да не иска да ходи на консултации за двойки.

Ако партньорът ви вече е казал, че не иска да ходи на терапия, разглеждането на темата може да го накара да застане в отбранителна позиция. За да поддържате разговора продуктивен, уверете се, че слушате неговата гледна точка, вместо да се опитвате да го убедите във вашата. Вашият партньор може да има свои собствени идеи за това какво представлява терапията и тези идеи може да не са в съответствие с вашите. Хубаво е да осигурите нужното пространство на партньора си, за да сподели своите притеснения.

Намерете терапевт, с когото се чувствате комфортно, и помолете партньора си да разговаря накратко с него преди първата ви сесия.

Тази стратегия може да ви помогне да убедите партньора ви да опита консултации за двойки, тъй като все още няма реален ангажимент да ходите на терапия. Освен всичко друго, това предоставя възможност да говорите с експерт и да изясните потенциалните погрешни схващания. Добрият терапевт за двойки трябва да е много ясен, че консултирането не е за вземане на страна и никога не трябва да кара никого да се чувства в такова положение. Хубаво е двойките да опитат индивидуални сесии с терапевт, преди да отидат заедно на такава. Самостоятелните сесии предоставят възможност на всеки човек да изрази своите страхове или възражения без външна реакция и възможност за партньора ви да задава въпроси и да споделя притесненията си относно самата терапия.

Предложете да започнете с ограничен брой сесии.

Има причина много хора да потапят пръста си в басейн, преди да скочат. Човешката природа е настроена така, че да искаме да знаем в какво се забъркваме. Така че, ако вашият партньор се колебае относно консултирането на двойки, предлагането на ограничен брой сесии за начало може да помогне за облекчаване на безпокойството му относно текущия процес. В крайна сметка това може да накара половинката ви да приеме ходенето на терапия по-лесно. И тъй като отново всички романтични връзки могат да се възползват от консултирането на двойки, вероятно партньорът ви ще види положителното въздействие на консултирането, което може да бъде окуражаващо, когато преоцените нуждите си от терапия.

Поискайте съвет от приятели и хора от семейството ви, които са ходили на консултации за двойки.

Бихме ви насърчили да проведете разговор за това как е било за тях. Понякога това нормализира терапията на двойките и партньорите са готови да пробват. Говоренето с хора, които познавате и обичате, за техния опит с терапията за двойки, може да помогне на партньора ви да се отдалечи от стигмите, които свързва с терапията, и да им помогне да видят, че тя помага.

Повторете, че консултирането на двойки в крайна сметка цели подобряване на връзката.

Има много неща, които се изтриват под килима в името на избягването на конфронтация и уязвимост, което в много случаи произтича от страха да бъдете съдени или връзката да приключи. Много двойки разкриват или изтъкват неща в сесии, които са криели от партньора си от години. Задържаната информация ще бъде посрещната с гняв, липса на доверие или чувство на предателство. Не е задължително обаче това да има такъв ефект. В повечето случаи партньорът ви ще е толкова облекчен, че ще чуе най-накрая какво се случва.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
на горе