Тенденции: Модни обувки пролет-лято 2021

Тенденции в модните обувки за пролет-лято 2021
Лайфстайл Мода

Тенденции: Модни обувки пролет-лято 2021

Този сезон ще има много удобни модели – това са обувки без внезапни промени във височината, миниатюрни токчета и дори домашни чехли. Няма как да минем и без някои  ретро позабравени модели.

Списъкът на най-модерните модели обувки за сезон пролет-лято 2021:

• Сабо;
• Обувки с ниски токчета;
• Обувки и сандали на висока платформа;
• Домашни чехли за излизане;
• Сандали;
• Джапанки и спортни чехли;
• Обувки с флорални мотиви;
• Балетни обувки;
• Обувки с акценти/детайли;
• Кецове;
• Обувки и сандали с каишка на глезена;

Сабо за пролетно-летния сезон

Сабо може да се нарече плаваща тенденция в съвременната мода. Дамите или са луди по него и много го харесват, или го отхвърлят. Ако не знаете, терминът „сабо“ идва от Франция и се нарича дървени обувки, които се носели от бедните и работниците в миналото. Те предпазвали краката от мръсотия, сняг и служели дълго време като здрав вид обувки.

По-късно започват да се правят красиви дървени обувки с резби за момичета от богати семейства. Като цяло, както обикновено се случва – неестетични работни обувки в даден момент стават модерни и, ако искате може да и наречете и обувки със статут. Най-популярните сабо са джапанки с масивна дървена подметка с кожена горна част, която се закопчава с пирони с декоративни капачки. Именно тези обувки ще носят модерните жени през пролетта и лятото на 2021 година.

Женствени равни обувки и сандали

Въпреки пълната липса на ток, заострените обувки, сандали и пантофи изглеждат елегантни. Можете да ги носите както с ежедневни дрехи през деня, така и в допълнение към вечерния си тоалет.

Сандали на платформа

Можете да си представите, че през Средновековието платформата на една обувка е можело да достигне 80 см. и дори повече. Тези обувки са били трудни за носене без бастун. Модерната версия е еспадрили, сабо или сандали с платформа на височина варираща от 5-10 см. Това също не е малко, така че поносете ги вкъщи преди да излезете с такъв вид обувки.

Обувки на нисък ток

Ниските токчета са идеалната алтернатива за жени, които искат да носят високи токчета, но да им е удобно. На мода са всякакви вариации: стъклен ток, квадратна пета и т.н. Световните марки много бързо улавят тенденциите и преосмислят обичайните модели. А тенденциите през следващата година са практичност, универсалност и издръжливост.

Домашни чехли за модерен външен вид

Съвсем очевидна тенденция, като се има предвид времето, прекарано у дома през 2020 г. Това е може би най-удобният тип обувки, които ще бъдат в тенденция през пролетта и лятото. Дизайнерите предлагат да носим уютни чехли с пух или козина или гумени джапанки извън къщи, в които е удобно да работим в градината или да посещаваме басейна.

Модни джапанки

Джапанките дойдоха на мода не поради простата причина, че са изключително удобни. И тъй като са такива, това означава, че тези модели имат много шансове да се превърнат в класика и да останат на модните подиуми за неопределен период от време.

Сандали с флорални мотиви

Флоралните щампи и апликации присъстват активно в пролетно-летните колекции не само в дизайна на дрехи и аксесоари, но и в обувките. Сандалите с флорални мотиви ще са изключително модерни през този сезон.

Декорирани обувки и сандали

Верижки, камъни, цветя, панделки, нитове, перли – всичко това би паснало идеално за декорация на вашите обувки. Дизайнерите играят на контраст, комбинирайки гумени подметки със сложни каишки, украсени с камъни или метални детайли.

Модни дамски кецове

Кецовете се превърнаха в избор номер едно на почти всички, които ценят комфорта и водят активен начин на живот и в резултат на това много модни къщи започнаха да включват кецове в своите колекции.

Обувки с каишка на глезена

Обувки и сандали с каишка на глезена изглеждат много елегантно и съблазнително. Няма значение колко е висок токът или дали изобщо има такъв! Разбира се, обувките с каишка по принцип могат да се нарекат универсални обувки. Носете ги с къси дънки или панталони, мини поли и рокли. Всеки скучен външен вид ще се преобрази, ако включите към него обувки с каишка.

Tagged , , ,
на горе