Топ идеи с какви цветя да украсим балкона

Топ идеи с какви цветя да украсим балкона
Идеи за дома

Топ идеи с какви цветя да украсим балкона

Зеленината и цветята внасят равни части цвят и чар на балкона на всеки апартамент, разширявайки уюта на вашия дом на открито. Независимо дали пространството е голямо или малко, слънчево или сенчесто, със северно или източно изложение, наборът от саксии и растения със сигурност ще разкраси вашето пространство и ще го направи още по-привлекателно за вас и всеки, който го посети. Цветята в кутии или контейнери за прозорци също могат да донесат естествен аромат и да привлекат пеперуди, колибри и други опрашители. Има и много ядливи билки и зеленчуци за вас.

Но първо някои съвети за засаждане, които трябва да имате предвид: Преди да решите какво да купите, отбележете колко слънчева светлина получава вашият балкон през деня. Пълното слънце означава шест или повече часа пряка слънчева светлина, докато частичното слънце е наполовина. Някои балкони също може да са в пълна сянка. Етикет или описание на растението ще ви каже дали предпочита слънце или сянка, така че можете да изберете най-добрите растения според това.

Ако балконът ви е покрит, уверете се, че поливате растенията си редовно. Не забравяйте, че контейнерите или саксиите, направени от теракота, кокосови влакна или други порести материали, изсъхват бързо, докато тези, направени от гипс, метал или други по-малко пропускливи материали, изсъхват по-бавно. Ако почвата на растението се чувства мокра на допир, засега отложете поливането.

Искате да излезете с него? Поканете го

За качествен ремонт на вашето жилище потърсете нашите партньори от Диас Билд!

 

Интериорен дизайн за спалня с пастелни цветове

Червени детайли в интериора

5 златни правила за обновяване на дома

Топ 7 трика за красив интериор (СНИМКИ)Как да направите акцентна стена в дома

Топ идеи с какви цветя да украсим балкона

Лавандула

балкона
Топ идеи с какви цветя да украсим балкона снимка: pinterest

Слънчеви балкони молят за лавандула в саксия! Тези многогодишни растения цъфтят дълго време и предлагат прекрасен парфюм и аромат, който ще ви пренесе в Средиземноморието. Лавандулата се нуждае от пълно слънце. Тя е уникално цвете, с което може да украсите балкона.

Лобелия

Нискорастящата синя, лилава или бяла лобелия изглежда страхотно, падайки каскадно от контейнери и кошници. Цъфти най-добре преди нощните температури да станат твърде високи. Ако растението спре да цъфти, отрежете го и то ще се възстанови, когато се върне хладното време. Лобелията обича сутрешно слънце и следобедна сянка, но ще се справи добре и на предимно сянка. Тя е прекрасна за балкона.

Хибискус

балкона
Топ идеи с какви цветя да украсим балкона снимка: pinterest

Нуждаете се от тропическо бягство? Екзотичните цветове и наситените цветове на хибискуса са красиво допълнение към градината на балкона. Прочетете етикета, за да сте сигурни, че им давате достатъчно място, тъй като някои разновидности стават доста големи. Някои могат да презимуват на закрито, макар че е малко трудно, защото се нуждаят от пълно слънце.

Роза

балкона
Топ идеи с какви цветя да украсим балкона снимка: pinterest

Розите се отглеждат по-лесно, отколкото подозирате. Изберете миниатюрен сорт или храстовидна роза, която ще вирее в саксии на балкона ви. Уверете се, че има поне шест часа слънце за най-добър цъфтеж.

Мандевила

Този тропически катерач обича топлината! Предлага се в нюанси на розово и червено и се нуждае от пергола, за да расте изправено. В студен климат можете да го внесете на закрито (въпреки че има тенденция да хвърля листа при по-ниски нива на светлина). Това цвете е уникално за балкона ви.

Теменужки и виоли

балкона
Топ идеи с какви цветя да украсим балкона снимка: pinterest

Готови ли сте за малко цвят в началото на пролетта за балкона ви? Теменужките и виолите с техните весели „лица“ и ярки цветове, вариращи от наситено лилаво до оранжево и жълто, ще ви накарат да се усмихнете! Те предпочитат по-ниски температури, така че ги засадете през пролетта и ще издържат, докато стане супер горещо. Те също така могат да се възстановят през есента, ако отрежете израсналите цветя обратно и ги засенчете, докато се върнат по-ниските температури. Те се нуждаят предимно от слънце.

Хортензия

Няма причина да не можете да отглеждате тези зашеметяващи храсти в саксии на балкона си. Потърсете сортове джуджета и се уверете, че сте избрали голяма саксия, направена от материал, който няма да замръзне и да се напука в студен климат. Някои сортове понасят повече слънце от други, така че прочетете етикета на растението. Хортензиите се нуждаят от частично слънце за сянка.

Tagged , ,
на горе