Създайте си сутрешна рутина с 6 лесни стъпки

Създайте си сутрешна рутина в 6 лесни стъпки
Добра форма

Създайте си сутрешна рутина с 6 лесни стъпки

Създаването на сутрешна рутина е от изключително значение за доброто начало на деня и за поддържането на тонуса. Тя трябва да е свързана с това да започнете на чисто, образно казано. Много хора обаче я пропускат и подценяват значението й, а това не трябва да е така.

Всички знаем колко е важно да започнете деня си с добро настроение, но как точно да го направите? Тук сме, за да ви помогнем.

Създайте си сутрешна рутина с 6 лесни стъпки

infomax-logo-50-15-HW Анна Уинтур: Карл Лагерфелд поддържаше имиджа си на върховен жрец на блясъка, но…

infomax-logo-50-15-HW  Истинският монарх на Великобритания, австралийски земеделец, получи покана за коронацията на крал Чарлз III

По-долу са представени шест основни идеи за създаването на сутрешна рутина, но важното е да ги адаптирате към това, което ви е най-подходящо:

Подгответе кожата си за деня

Колкото и да е просто, плискането на вода върху лицето наистина помага да се събудите и подобрява концентрацията ви. Ако имате повече време да преминете през по-дълга процедура за грижа за кожата сутрин, това е чудесен начин да следвате определена сутрешна рутина всеки ден. И независимо дали просто сте плиснали студена вода, или имате рутинна процедура от 10 стъпки, не забравяйте да завършите всичко това с крем със слънцезащитен фактор, преди да излезете от вратата. Да, зимата вероятно пропускате тази подробност, но особено през горещите месеци, тя е много важна.

Отдайте се на сутрешна напитка (и се хидратирайте)

Кафе, чай, вода, сок – няма никакво значение. Възможностите са наистина безкрайни и независимо дали сте от хората, които разчитат на кофеина, за да се раздвижат или не, намерете напитка, която наистина обичате. Съсредоточете се върху изпиването на тази перфектна чаша. Независимо от това каква напитка сте избрали, не забравяйте да се хидратирате. Не забравяйте обаче, че е хубаво да избягвате газираните напитки, защото те не са толкова полезни. Дори понякога да пиете такива, по-добре ги пропуснете във вашата сутрешна рутина.

сутрешна рутина

Дайте си малко време за почивка

Сутрин отделете малко повече време, за да се събудите наистина. Независимо дали разполагате с допълнителни 60 секунди или 30 минути, осигурете си време, за да не бързате за работа. Напишете задачите си за деня, прочетете няколко страници от книга, разтоварете съдомиялната машина или поемете няколко пъти въздух, за да се успокоите. С тази сутрешна рутина ще намалите и стреса, който неизбежно идва с мисълта, че от леглото трябва да хукнете веднага за работа.

сутрешна рутина

Планирайте богата на хранителни вещества закуска

Знаем, че е трудно да се намери време за закуска, но пропускането на едно хранене сутрин може да доведе до ниски нива на енергия по-късно през деня. Опитайте се да планирате и приготвите закуската си от предната вечер, ако сутринта ви е трудна (овесени ядки за през нощта?). Или пък предвидете време в сутрешния си график, за да си направите тост с авокадо или сандвич за закуска, който можете да вземете със себе си, ако се наложи.

Раздвижете се

Раздвижването на тялото ви помага да се събудите напълно и да се заредите с енергия за деня. Ако не можете да се вместите в пълноценна тренировка, 10-минутна разходка или преминаване през няколко йога пози гарантирано ще даде добро начало на деня ви. Дори разтягането за 30 секунди може да помогне на тялото да се събуди и да се почувства освежено, така че задължително включете това във вашата сутрешна рутина.

сутрешна рутина

Изберете сутрешно утвърждение

Често пренебрегвана, тази сутрешна рутина е може би най-лесната за включване. Когато си миете зъбите или си слагате грим, не забравяйте да утвърдите малко положителна енергия в деня си. Изберете си намерение за деня или си помислете как искате да се чувствате, а след това си напомняйте за това намерение през целия ден. Например, ако имате някакъв важен проект в работата си, не спирайте да си повтаряте, че ще се справите. С положително мислене ще може много по-лесно да постигнете желаните цели и да се разтоварите от напрежението.

Не е нужно да спазвате абсолютно всички стъпки, за да си създадете успешна сутрешна рутина. Както вече казахме, просто изберете това, което най-добре отговаря на вас самите.

Създайте си сутрешна рутина с 6 лесни стъпки

Вижте още:

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

6 бързи съвета, за да придадете свежест на дома си това лято

Четири начина да увеличите позитивната енергия в дома си

8-те стайни растения, които носят късмет, пари и семейно щастие

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе