5 причини защо някои хора се страхуват да се влюбят
Любов и партньорство

5 причини защо някои хора се страхуват да се влюбят

Много от хората в днешно време се страхуват да се влюбят.Историята за изгубената любов е такава, която повечето от нас могат да разкажат, а въпросът „Защо връзките се провалят?“ остава силно в дъното на съзнанието ни. Отговорът за много от нас може да бъде намерен вътре.

Независимо дали го знаем или не, повечето от нас се страхуват да не сме наистина влюбени. Въпреки че страховете ни могат да се проявяват по различни начини или да се показват на различни етапи от връзката всички ние таим защити, за които вярваме, че на някакво ниво ще ни предпазят от нараняване.

Тези защити може да ни предложат фалшива илюзия за безопасност или сигурност, но те ни пречат да постигнем близостта, която най-много желаем. Така че Какво ни пречи да намерим и запазим любовта, която казваме, че искаме?

5 причини защо някои хора се страхуват да се влюбят

Колко дълго продължава влюбването

Факти за влюбването: Всичко, което винаги сте искали да знаете

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

5 причини защо някои хора се страхуват да се влюбят

1. Истинската любов ни кара да се чувстваме уязвими.

влюбят
5 причини защо някои хора се страхуват да се влюбят

Новата връзка е неизследвана територия и повечето от нас имат естествен страх от неизвестното и от това да се влюбят. Да се ​​оставим да се влюбим означава да поемем истински риск.

Възлагаме голямо доверие на друг човек, позволявайки му да ни влияе, което ни кара да се чувстваме изложени и уязвими. Нашите основни защити са поставени под въпрос. Всички навици, които отдавна сме имали и които ни позволяват да се чувстваме съсредоточени или затворени в себе си, започват да отпадат. Склонни сме да вярваме, че колкото повече ни пука, толкова повече можем да бъдем наранени.

2. Новата любов раздвижва минали болки.

влюбят
5 причини защо някои хора се страхуват да се влюбят

Когато влезем във връзка, рядко сме напълно наясно как сме били повлияни от нашата история. Начините, по които сме били наранявани в предишни връзки, започвайки от нашето детство, оказват силно влияние върху това как възприемаме хората, с които се сближаваме, както и върху това как действаме в нашите романтични връзки.

Старата, негативна динамика може да ни накара да внимаваме да се отваряме към някой нов. Може да избягваме интимността, защото тя предизвиква стари чувства на нараняване, загуба, гняв или отхвърляне. Когато копнеете за нещо, като любов, то се свързва с болка, болката, която сте изпитвали, че не сте го имали в миналото. Не се страхувайте, хората които ви желаят ще се влюбят във вас.

3. Любовта предизвиква стара самоличност.

влюбят
5 причини защо някои хора се страхуват да се влюбят

Много от нас се борят със скритите чувства, че не ни харесват. Трудно ни е да почувстваме собствената си стойност и да вярваме, че някой наистина може да се грижи за нас.

Всички имаме „критичен вътрешен глас“, който действа като жесток треньор в главите ни и ни подсказва, че е страшно да се влюбят в нас, който ни казва, че сме безполезни или не заслужаваме щастие. Този коучинг е оформен от болезнени детски преживявания и критични нагласи, на които бяхме изложени в началото на живота си, както и от чувствата, които родителите ни изпитваха към себе си.

4. С истинската радост идва истинската болка.

влюбят
5 причини защо някои хора се страхуват да се влюбят

Всеки път, когато изпитаме истинска радост или почувстваме ценността на живота на емоционално ниво, можем да очакваме да почувстваме голяма доза тъга.

Много от нас избягват нещата, които биха ни направили най-щастливи, защото те също ни карат да изпитваме болка. Обратното също е вярно. Не можем избирателно да се вцепеним от тъга, без да се вцепеним от радост. Когато става въпрос за влюбване и да се влюбят във вас, може да се колебаем да отидем „всичко“, от страх от тъгата, която ще събуди в нас.

5. Любовта често е неравна.

влюбят
5 причини защо някои хора се страхуват да се влюбят

Нашите чувства към някого са постоянно променяща се сила. За секунди можем да почувстваме гняв, раздразнение или дори омраза към човек, когото обичаме. Тревогата за това как ще се почувстваме ни пречи да видим къде естествено биха отишли ​​чувствата ни. По-добре е да сме отворени за това как нашите чувства се развиват с течение на времето.

Позволяването на притеснение или вина за това как можем или не може да се чувстваме ни пречи да опознаем някого, който проявява интерес към нас и може да ни попречи да създадем връзка, която наистина може да ни направи щастливи. За да се влюбят във вас трябва да се разкриете напълно

Tagged , , , ,
на горе