Стилни идеи за обзавеждане на малка баня

Стилни идеи за обзавеждане на малка баня
Идеи за дома

Стилни идеи за обзавеждане на малка баня

Една малка баня има тонове потенциал да бъде невероятно очарователна и функционална. Но освен ако вашата не е сладка малка бонус тоалетна без предназначение освен за миене на ръцете преди време за вечеря, малката баня също може да бъде изключително трудна за проектиране, особено ако нямате професионална помощ. Къде отиват чистите кърпи? Какво ще кажете за куките за мокри?

Стилни идеи за обзавеждане на малка баня

Как банята да светне за 5 минути

Стилни идеи за обзавеждане на малка баня Тези 6 идеи ще направят нужната промяна в банята за малко пари

Стилни идеи за обзавеждане на малка баня Идеи за Master спалня с баня – луксозен вид във вашия дом

Могат ли да се поберат вана и отделен душ или ще изглежда и ще се чувства твърде пренаселено? След това има много малки, но важни решения, с които се сблъсквате при всеки ремонт на баня, като водопроводни инсталации, боя, плочки, плотове и осветление. Малкият ремонт на банята все още е голяма работа, без съмнение. Въпреки това, направени добре, малките пространства могат да бъдат казуси по отношение на лекота и ефективност, с индивидуалност.

Просто се нуждаете от вдъхновение и съвет от професионалисти в дизайна, за да започнете да преосмисляте своя. Не позволявайте на ограниченото пространство да ви попречи да живеете широко!

Стилни идеи за обзавеждане на малка баня

Изберете перлено бяло

малка баня
идеи за обзавеждане на малка баня снимка: pinterest

Създайте усещане за откритост, като боядисате вашата малка баня в перлено бяло. Различните бели мраморни плочки, белият таван и мръснобялата сянка на прозореца осигуряват ярка, но мека атмосфера. Стъклените душ врати карат пространството да се усеща по-голямо, докато малката месингова масичка добавя нотка на елегантност.

Изградете фалшив стенен рафт

малка баня
идеи за обзавеждане на малка баня снимка: pinterest

Може да изглежда нелогично в малка баня, но изграждането на фалшива стена с половин височина във вашата баня ще означава, че можете да скриете цялата грозна почва и водопроводни тръби, необходими за вашата тоалетна, както и да създадете рафт, за да поставите и вашите по-красиви аксесоари.

Веднъж подредени, никога дори няма да разберете, че не е било винаги там! Стайните растения (свежи или изкуствени) ще изглеждат страхотно, подредени по горната част, освен това има място и за произведения на изкуството.

Страна с душ вана

малка баня
идеи за обзавеждане на малка баня снимка: pinterest

За съжаление повечето идеи за малък душ за баня не включват душ кабина. Но това не означава, че вашата малка баня все още не може да бъде мечтателна, тъй като има и други стилни опции.

Изборът на душ, който избирате, може да бъде отчасти продиктуван от пространството и формата на вашата баня.Ако пространството е ограничено, наличието на душ над ваната е практичен начин да гарантирате, че все още можете да имате и двете, което може да е важно в семейна баня. Ако предпочитате тази опция, специално проектираните вани (L или P форма, така че да осигуряват по-голяма площ при душ) могат да свършат работа.

Не забравяйте по-фините детайли

Малките детайли са тези, които могат да направят една малка баня да изглежда по-голяма и специална. По-фините детайли правят голяма разлика във външния вид и усещането на малка баня.Дръжките на вашите шкафове за съхранение не са само за функция, те са повдигащо докосване, така че трябва да се координират с цялостния външен вид – тънки извити D дръжки за минимална схема или традиционни копчета за шейкъри. Отразете светлината в стаята и създайте усещане за пространство, като използвате осветени огледала и отразяващи повърхности като гланцирани шкафове, плочки или подове.

Трик с плочки

малка баня
идеи за обзавеждане на малка баня снимка: pinterest

Количеството пространство, което имате в малка баня, и това, което възприема окото, не са непременно едно и също нещо. Играйте с границите на възприятие в малка баня, като облицовате страната на ваната и стената с еднакъв дизайн, това е страхотна идея за малка баня, плюс това затруднява разграничаването къде започва всяка, като по този начин пространството ви се чувства по-голямо.

Осмелете се да затъмните

малка баня
идеи за обзавеждане на малка баня снимка: pinterest

Въпреки че общият съвет за идеите за цвят на малка баня е да декорирате с бяло, за да създадете светло и ефирно усещане, не може да се отрече колко невероятни могат да бъдат модерните по-тъмни нюанси на боята. Има и елемент на пашкул и атмосфера, който идва от използването на по-тъмни цветове на боята в по-малки идеи за баня, така че това е до голяма степен избор на личен вкус.

Въпреки че може да изглежда лоша идея да използвате тъмни цветове в малко пространство, има начини да го приложите, без да изглежда мрачно.Ако искате да затъмните стените, добавете ярки цветове чрез мебелите и обзавеждането. Тъй като растенията ще бъдат големи през 2023 г., опитайте тъмнозелено с някои допълнителни растения в различни нюанси, за да добавите измерение.

Tagged , , ,
на горе