Как банята да светне за 5 минути
Идеи за дома

Как банята да светне за 5 минути

Банята без прозорци може да изглежда тъмна и мръсна, а без достатъчно вентилация стаята може скоро да стане влажна. Въпреки това, с правилния дизайн, внимателно оформяне и добра вентилация, вашата баня може да се превърне в релаксиращо, проветриво и спокойно убежище, без мухъл и пълно с чист въздух.

Баните са най-малко любимата зона за почистване на всяка една домакиня, но това е необходимо зло. Неприятно е да отделяш часове и усилия за търкане на плочки и санитария, за да видиш, че си на изходна позиция след първото използване на душа. Добре е да научите семейството, че всеки трябва да спазва някакви правила и да цени труда ви.

За щастие, оказва се, че има начин само с няколко бързи стъпки да накарате банята си да заблести за по-малко от 5 минути и да преминете към по-приятни задачи или към останалата част на дома си.

Как банята да светне за 5 минути

6 идеи да направите банята ви като в петзвезден хотел

Как банята да светне за 5 минути 6 идеи за бюджетна промяна в банята

Как банята да светне за 5 минути Нискобюджетните промени в банята, които ще ви спестят скъпия ремонт

Как банята да светне за 5 минути

ЕТАП 1

чистене на банята
как банята да светне за 5 минути

Напръскайте тоалетната, плотовете, мивките и душа със смес приготвена от ½ оцет, ½ вода (или предпочитан от вас почистващ препарат) и оставете да престои, докато почиствате тоалетната чиния или мивката.

Важна забележка: НЕ използвайте оцет върху гранитни плотове, киселинността ще изхаби уплътнението. Така банята ви ще светне.

СТЪПКА 2

чистене на банята
как банята да светне за 5 минути

Почистете бързо тоалетната чиния с тоалетната четка и след това използвайте тоалетната седалка, за да я задържите над чинията. Така ще успеете да я накарате да изсъхне, докато продължавате с чистенето (без повече гадна вода в долната част на поставката!) Банята ви ще заблести.

СТЪПКА 3

чистене на банята
как банята да светне за 5 минути

Използвайте кърпа от микрофибър или хартиени кърпи, за да започнете да бършете повърхностите, които напръскате, като започнете от огледалото и вървите отгоре надолу към плотовете и мивката. След това избършете повърхностите на душа, като изстискайте кърпата, ако е необходимо. Така се приближавате към чистотата на банята.

СТЪПКА 4

Избършете външните повърхности на тоалетната с малко тоалетна хартия, когато приключите, поставете ароматизатор в тоалетната чиния и пуснете водата. Тоалетната четка вече трябва да е суха и може да се постави обратно в поставката. Прегледайте подовете набързо, за да видите дали имат нужда от по-голямо внимание, в противен случай сте готови! Достатъчно лесно, нали? Ако искате бързо да почистите цялата къща или банята, посъветвайте се с домакини, които не обичат да чистят по цял ден.

Стъпка 5

чистене на банята
как банята да светне за 5 минути

Изплакнете най-мръсните зони. След като почистващия препарат на най-мръсните зони седи поне 10 минути или повече, време е да изплакнете повърхностите . Избършете мивката и крановете . След това почистете външната страна на тоалетната, включително горната част на резервоара и дъното на тоалетната чиния, преди да преминете към седалката, почистете под седалката и вътре в чинията. Използвайте почистваща четка или гъба за почистване на душа и ваната, след това изплакнете с главата на душа.

Не забравяйте да избършете горната част на капака на седалката, когато почиствате тоалетната.
Ако имате време, избършете стените на душа и ваната с чиста и суха кърпа. Така банята ви ще заблести.

Стъпка 6

Почистете ъглите на стаята. Колкото и чисто да поддържате банята си, прах, мръсотия и други отпадъци неизбежно ще се съберат в ъглите на стаята. Дори и да нямате време за вакуумиране или търкане на пода в банята, отделете време да избършете тези зони с влажна хартиена кърпа, за да премахнете мръсотията.

Ако искате да научите децата да ви помагат в почистването, карайте ги по-активно да се включват в чистенето на дома! Всеки ще пази повече, ако е видял колко трудно е да се чисти боклука на тези, които не пазят и не подреждат. Разбира се, има и дами, които предпочитат да отдават цялото си свободно време на чистенето. Все пак, добре е да направите нещо за себе си, вместо да стоите по цял ден с парцала. Прочетете книга, слушайте музика, погрижете се за красотата си, бъдете с близките си. Чистенето може да се направи набързо и след това да разполагате с времето за себе си. С тези лесни трикове вашата баня ще светне.

Tagged ,
на горе