Срещата на Кейт Мидълтън с датската кралица Маргрете и първото ѝ самостоятелно пътуване от две години насам

Срещата на Кейт Мидълтън с датската кралица Маргрете и първото ѝ самостоятелно пътуване от две години насам
Лайфстайл

Срещата на Кейт Мидълтън с датската кралица Маргрете и първото ѝ самостоятелно пътуване от две години насам

Херцогинята на Кеймбридж също беше поканена на личен обяд с принцеса Мери, съобщава списание “People”

Това е първото самостоятелно пътуване на Кейт от две години. Тя е на двудневно посещение на Дания, за да постави началото на празненствата по случай платинения юбилей на Елизабет II, която чества своите 70 години на престола.

Това е двоен кралски юбилей.

Кралица Маргрете Втора и принцеса Мери посрещнаха в Дания официално Кейт Мидълтън днес.

Херцогинята на Кеймбридж посети кралските жени в официалната резиденция на кралица Маргрете в двореца на Кристиан IX в Копенхаген във втория и последен ден от кралското си посещение в Дания, пише “People”.

Срещата между тях не само напомня за дългогодишната връзка между двете кралски фамилии, но съвпада и с платинените и златните юбилеи, които се честват тази година.

Кралицата на Дания Маргрете II отбелязва 50 години на своя престол, а кралица Елизабет отбелязва своите 70 години като кралица на Обединеното кралство.

По някаква случайност и за голямо съжаление и двете кралици са с положителна проба за Ковид-19. Както вече знаете, кралица Елизабет II е изолирана в двореца си, а кралица Маргрете II е дала положителна проба още на 8 февруари. Кралица Елизабет е дала положителна проба за коронавирус на 20 февруари и продължава да бъде наблюдавана за леки симптоми, подобни на настинка, според Бъкингамския дворец.

По-късно по време на посещението Кейт и Мери отидоха на личен обяд. Кралските особи преминаха през двора на Амалиенборг до двореца на Фредерик VIII, където Мери и съпругът ѝ принц Фредерик живеят с четирите си деца.

След обяда Кейт ще придружи датската принцеса, за да види работата на фондация Мери, която е основана през 2007 г. от принцесата на престолонаследието за защита на уязвимите жени и деца от домашно насилие, съобщава списанието.

Херцогинята на Кеймбридж и принцеса Мери също споделят специална връзка тази година: важни рождени дни. Кейт отпразнува 40-ия си рожден ден на 9-и януари, а Мери навърши 50 години на 5-и февруари.

Но това не е единствената причина, поради която Кейт Мидълтън посещава страната. Нейното посещение има още една цел, а тя е да популяризира фондацията, която сама е основала „Ранна година“.

От 10 години насам Кейт изследва проблемите, свързани с отглеждането на малките деца. Нейната любов към децата е безгранична и неслучайно е толкова обичана от всички.

Главен фокус на фондацията са грижата за психичното здраве на родителите, което е от важно значение за децата, зависимостите и ранните преживявания, с които се сблъскват малките деца, които влияят за сформирането на личността на детето, когато порасне.

Tagged , , , , ,
на горе