Как да чуеш от него "Обичам те"
Любов и партньорство

Как да чуеш от него „Обичам те“

 

Свещените две думички са най-приятните за ухото на жените и най-трудните за мъжа. Как да получиш това признание от него?

Бившият ми никога не разбираше защо жените са толкова обсебени от двете вълшебни думи.

– Не, сериозно, защо си толкова вманиачена към това? Понякога ми се струва, че тези банални любовни признания те възбуждат повече от най-изисканите ласки. Разбира се, разбирам, че жените обичат с ушите си и всички тези неща, но защо дори не се радвате на комплименти от нас толкова много, колкото на думите „обичам те“? Комплиментите са по-конкретни, по-честни, по-тежки и като цяло…

Е, какво да му отговориш? Разбира се, един мъж може да не разбере, но всяка жена знае със сигурност: думите на любовта са най-желаните и важни за нас, защото:

-Чуваме комплименти, ако не всеки ден, то поне веднъж седмично, така че те престават да бъдат някаква супер стойност, често дори не си спомняме кой и кога е похвалил нашия интелект / бюст / дънки Gucci. И понякога чакаме тези две  думи много дълго време, така че всяка изповед е момент, който една жена никога няма да забрави и от такива моменти се изгражда животът ни.

-Това е един вид награда, заслужена награда за авантюристките, които са си казали: „Той ще бъде мой!“ и са преминали в настъпление. След това те са научили танци на пилон и да готвят стриди. Те рискуваха своята репутация/работа/приятелство. С една дума, те направиха всичко възможно, за да постигнат заветната цел.

-Повишават самочувствието ни.

– След признание в любов една жена мигновено изглежда по-млада и по-красива, и то без никаква козметична намеса.

За мнозина декларацията за любов е гаранция за добро отношение (тоест, ние искрено вярваме, че след тези две вълшебни думи мъжът вече няма да предпочита футбола пред вас и ще спре да пие бира с приятели в бара, а ще отиде на опера с вас).

И все пак, ако се замислим, придаваме ли твърде голямо значение на тези думи? Жените на 21-ви век станаха професионалистки в изнудването на думи за любов. Например, моята приятелка Наталия има странно хоби – през последните пет години събира екзотична колекция от мъжки изповеди. Вярно, на нейно място не бих се гордяла с някои „експонати“. Например обяснение в любов от субект на име Георги, което беше направено само с цел да я завлече в леглото на първата среща. Или признание на Васко, направено в състояние на крайно опиянение и благополучно забравено още на следващата сутрин.

 

Ние, момичетата, обичаме невъзможните мисии и трудни цели. Може би искаме да чуем думи на любов само защото са толкова трудни за мъжете? Време е да поговорим защо искането на жената да каже две прости думи ужасява мъжете толкова много.

 

От какво се страхуват мъжете?

Защо за мъжете е толкова трудно да произнасят двете съкровени думи и защо се страхуват толкова от признанията за любов? Психолозите дават редица причини за мъжкото мълчание:

 

-Те всъщност не усещат нищо.

 

-Още от детството им е набивано в главите, че „истинските мъже никога няма да се впуснат в сантименталности и други женски глупости“.

 

-Мъжете често взимат примера от бащите си, които никога не са казвали нищо на техните майки.

 

-Те се страхуват, че едно признание в любов автоматично ще се счита за „женене“.

 

-Те вече са имали негативен опит от обясненив в любов и не искат да повтарят „своите грешки“ (например не са им отвръщали или са били осмивани, предадени и т.н.).

 

 

Как да разберете, че мъжът ви обича, въпреки че мълчи? Ето някои сигурни признаци!

 

1.Избирайки филм за тази вечер, той непоколебимо пуска Сексът и градът вместо Black Hawk Down или някой друг кървав екшън.

2.Красивата ви руса приятелка прави всичко възможно да му покаже щедрото деколте на мини роклята си, а той демонстрира брилянтна сдържаност и похвално безразличие. А за другата ти приятелка – модел, момиче от корицата, любимка на всички, казва, че не е негов тип.

3.Той е първият, който идва да се сдобрите (или радостно се хваща за всяка стъпка от ваша страна).

  1. Той хвали пресоленото ви свинско, което сте сготвили и иска още.
  2. Той ви посещава, когато сте болна, без маска в стил Майкъл Джексън и с твърдото убеждение, че най-доброто лекарство за вас са целувките му.

 

Как да получите обяснение в любов?

Опитайте се да създадете за него среда, в която адреналинът му ще излезе извън мащаба и положителните емоции ще преливат. Това може да стане с помощта на необикновен секс (за който отдавна е мечтал), съвместно приключение, неочаквана изненада – с една дума, познавайки мъжа си, сигурно ще се досетите как можете да го впечатлите и вдъхновите.

Първо признайте любовта си. Особено ако смятате, че ситуацията е правилна. Разбира се, това е известен риск. Но жените по правило са по-смели от мъжете. Затова, като решите първо да направите тази стъпка, вие със сигурност ще го улесните.

Говорете с него като с опитен психолог. Попитайте го за минал опит. Попитайте дали наистина е обичал някого? Как си представя връзка, пълна с любов? Какво чувства той, когато чуе любовно признание от жена? Спомняйки си минала любов (особено щастлива), човек неволно изживява отново всички тези прекрасни чувства и приятни емоции. И в такова състояние му е доста лесно да прехвърли тези ярки чувства на този до себе си.

Основното нещо – не оказвайте натиск върху мъж и не бързайте с нещата. „Всъщност думите „обичам те“ не трябва да се произнасят просто така – с повод и без повод “, казва психологът Ирина Щербакова. „Това е същото като клетвите, които постоянно се дават и не се спазват: рано или късно свикваш с тях и губиш вяра, а със загубата на вяра се губи и стойността . ”

 

Стойността на думите „обичам те“ може лесно да изчезне не само за мъж, който е принуден да ги повтаря като папагал, но и за жена, която, след като свикна да чува три думи, просто престава да ги възприема като нещо специално. Не е ли кощунство, когато двете най-красиви думи изведнъж станат нещо обичайно за двама?

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе