7 домашни средства срещу болките в тила
Здраве и красота

7 домашни средства срещу болките в тила

Болките в тила са ужасни.Гледаме в компютрите и телефоните си дълги часове по цял ден и спим в различни пози през нощта, но се чудим защо ни болят вратовете. Очевидно е, че нашата лоша стойка и работни навици са виновни. Болката във врата не е ново оплакване и става все по-често срещана поради начина ни на живот.

Въпреки това, нашите навици не са единственият виновник; болката във врата може да бъде причинена и от основно медицинско състояние.В повечето случаи причината за болката остава неизвестна. Понякога може да отзвучи за седмица или две (остро) или може дори да продължи повече от три месеца (хронично). Продължете да четете, за да научите повече.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

7 домашни средства срещу болките в тила

1. Приложение на топлина и лед:

Първото и основно домашно лекарство е да нанесете лед и топлина върху тила. Това е много лесно за следване. Студен лед, директно или в торбичка с лед, трябва да се приложи, за да се получи облекчение от сковаността на врата. През първите два до три дни трябва да се постави лед; след това може да се приложи топлина. За да приложите топлина, можете да използвате горещи компреси, горещи компреси или дори горещ душ.

2. Масажиране на врата:

тила
7 домашни средства срещу болките в тила снимка: pinterest

Масажирането на тила дава незабавно облекчение. Можете да опитате това лекарство и да се убедите сами. Всеки вид масаж може да бъде полезен, когато се масажира правилната област. Намирането на болезнените зони и прилагането на натиск върху тях е ключът. Единственото, което трябва да имаме предвид, е масажните движения да са насочени към сърцето. Има шансове сърдечните клапи да се повредят, ако се приложи твърде силен натиск в грешна посока, т.е. далеч от сърцето.

3. Упражнения за разтягане:

тила
7 домашни средства срещу болките в тила снимка: pinterest

Няколко йога пози и леки упражнения за разтягане могат да помогнат за намаляване на напрежението и облекчаване на сковаността на тила. Няколко от упражненията включват приближаване на ушите към раменете, свиване на двете рамене в лопатките, завъртане на раменете назад, бутане на главата назад и т.н. Тези прости упражнения могат да облекчат болката ви, така че опитайте ги и вижте дали те работят за вас.

4. Джинджифил:

тила
7 домашни средства срещу болките в тила снимка: pinterest

Джинджифилът има различни лечебни свойства. При изследване върху животни е установено, че екстрактът от сух джинджифил и сух екстракт, обогатен с джинджифил, са ефективни при облекчаване на болката и възпалението (аналгетична и противовъзпалителна активност).Можете да използвате джинджифил директно и да го включите във вашата диета . Можете да използвате изсушен джинджифил на прах в храната или да използвате масло от джинджифил, за да нанесете върху тила си.

5.Ябълков оцет

тила
7 домашни средства срещу болките в тила

Противовъзпалителните свойства на ябълковия оцет го правят универсално и надеждно средство за облекчаване на болката в тила. Освен това е мощен антиоксидант с много хранителни ползи. Можете да постигнете облекчение с ябълков оцет, като:

Накиснете хартиена кърпа и я нанесете върху врата си два пъти дневно

Добавете няколко чаши към топла вана

Приготвяне на чай

Ябълковият оцет е отличен домашен лек за лечение на схванат врат. Известно е, че антиоксидантите и противовъзпалителните агенти, присъстващи в ACV, облекчават стреса и мускулните болки.

Как да го използвате: Накиснете салфетка или салфетка в малко ябълков оцет и я поставете на врата си. Оставете салфетката в същото положение за един час. Повтаряйте го поне два пъти на ден и ще се отървете от болката в тила.

7. Соли за баня

Потърсете такива, които намаляват стреса и нервното напрежение. Магнезиевият сулфат действа отпускащо на мускулите, намалява подуването и болката.

В топлата вана добавете 250 мл подходящи соли и се отпуснете във водата за 15-20 минути. Правете това всеки ден, докато болките в тила напълно изчезнат. Ако страдате от сърдечносъдови проблеми, хипертония или диабет, консултирайте се с лекар, преди да използвате соли за баня. В някои случаи те са противопоказни.

Изпробвайте тези домашни рецепти и веднага ще видите ефект върху проблемната зона.

Tagged ,
на горе