4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани

4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани
Психология

4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани

Когато се чувствате ядосани, склонни ли сте да се изразявате с викове? Ако е така, вероятно сте забелязали, че този навик разрушава отношенията ви с другите – и вероятно не ви помага да постигнете своето или да се почувствате по-добре. Променете навиците си за общуване, когато сте ядосани, като първо се научите да разсейвате чувствата си по подходящ начин. След това се върнете на чертожната дъска и изразете нуждите си спокойно и рационално. След като се справите с гнева си в момента, потърсете начини да се справите по-добре с гнева си в дългосрочен план.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да изглеждате зашеметяващо,  тук може да си поръчате онлайн качествени и натурални продукти от HappyMarket.bg за вашата красива визия

 

5-те типа приятели на партньора ви, от които да се пазите

Топ 3 пролетни модни тенденции 2024

4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани

Какво трябва да знаете

ядосани
4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани снимка: pinterest

Спрете по средата на изречението, когато забележите, че крещите. Прекъсването, когато започнете да повишавате глас, може да ви предпази от това да кажете нещо, за което може да съжалявате.
Вдишвайте дълбоко, за да се успокоите и да регулирате реакцията си на стрес.

Няколко дълбоки вдишвания и издишвания може да са всичко, от което се нуждаете, за да се успокоите и да спрете да крещите.
Бройте до 10, за да разсеете ума си и да регулирате емоциите си. Когато стигнете до 1, може да се почувствате по-малко склонни да крещите, когато сте ядосани.

1.Вземане на почивка

ядосани
4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани снимка: pinterest

Спрете по средата на изречението, когато забележите, че крещите. В момента, в който чуете, че повишавате гласа си, направете пауза. Дори не довършвайте изречението си. Помислете си: „Какво се опитвам да кажа? И какъв е най-добрият начин да го кажа?“
Да се научите да се спирате преди или когато започнете да крещите, може да ви предпази от това да кажете нещо, когато сте ядосани за което ще съжалявате, или да застрашите отношенията си.

2.Дишайте дълбоко, за да облекчите гнева си.

ядосани
4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани снимка: pinterest

Дълбокото дишане стимулира реакцията на релаксация, така че след няколко вдишвания ще се почувствате по-спокойни и по-контролирани. Вдишайте въздух през носа си за няколко преброявания, задръжте го, след което го изпуснете от устата си за няколко преброявания. Повтаряйте, докато напрежението отмине.

Пребройте до 10, за да се успокоите. Броенето отклонява ума ви от това, което ви ядосва, и ви позволява да се съсредоточите върху нещо друго. Започнете от 1 и стигнете до 10 или дори 100, за да можете да възстановите контрола над емоциите си, когато сте ядосани.
Можете да броите на глас или тихо за себе си, в зависимост от предпочитанията ви.

3.Излезте на чист въздух.

ядосани
4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани снимка: pinterest

Излезте от обстановката за няколко минути и се разходете из квартала. Престоят сред природата може да ви помогне да се успокоите и да прочистите съзнанието си, за да можете да се справите с гнева си по по-подходящ начин.

Да се успокоим навън:
Кажете на другия човек, че трябва да излезете за няколко минути. Кажете нещо от рода на: „Трябва да се успокоя, а не мога да го направя тук. Отивам на разходка.“ Може да ви се стори рязко, но важното е да се изнесете от стаята, преди да сте казали нещо, за което ще съжалявате. Можете да се извините, когато се върнете.
Разходете се. Настройте бързо темпо, за да изгорите парата.

Съсредоточете се върху движението на краката и пулсирането на сърцето си, като вдишвате дълбоко. Движението ще успокои тялото ви, а накрая и ума ви.
Принудете се да забележите 3 неща около вас. Може би това е последното нещо, което искате да направите, когато се чувствате ядосани, но се принудете да погледнете небето, листата на дърветата или преминаващите коли. Отвличането на вниманието ви дори за миг може да прекъсне инерцията на гнева ви.

4.Разтягайте се, за да облекчите напрежението.

ядосани
4 начина да спрете да крещите, когато сте ядосани снимка: pinterest

Използвайте времето за почивка, за да отпуснете мускулите си. Разтягайте всяка мускулна група на тялото си, докато вдишвате дълбоко. Ако сте запознати с йога, може да направите и няколко асани, за да облекчите напрежението в тялото си.
Успокояващи разтягания:

Завъртете леко тялото си от една страна на друга. Дръжте ръцете си удобно вдигнати, със свити лакти. Извъртете торса си от бедрата, като се завъртите на един крак, след което се люлеете бавно на другата страна, за да разхлабите цялото си тяло.
Наведете се и докоснете пръстите на краката си. Наведете се напред от бедрата, като държите гръбнака изправен, и достигнете с пръсти до пръстите на краката си. Оставете главата и врата си да паднат напред и се отпуснете. Няма страшно, ако не можете да достигнете до пръстите на краката си – просто достигнете дотам, докъдето можете. Тази поза на отдаване ви помага да се освободите от гнева си.

Отворете бедрата си. Поставете краката си по-широко от ширината на раменете и се сгънете в коленете. Поставете ръцете си точно над коленете и изправете едната си ръка. Наклонете тялото си в другата посока, за да усетите разтягане в тази на бедрата и слабините. Задръжте за 10 секунди, след което сменете страните. Много хора носят голямо напрежение в бедрата си, така че разтягането им може да отключи това безпокойство, когато са ядосани.

Tagged , ,
на горе