5 начина как да спрете да живеете в миналото

5 начина как да спрете да живеете в миналото
Психология

5 начина как да спрете да живеете в миналото

Много хора живеят в миналото.Има моменти в живота ни, които са склонни да изпъкват повече от други. Когато погледнем назад, това са видовете спомени, които могат или да ни повдигнат, или да ни съборят.

Трудно е да спрем да живеем в миналото, особено когато сегашният ни живот изглежда толкова различен от всичко, което е било преди.
Важно е да продължите да градите живота си. Това, че сте се пенсионирали, не означава, че няма нищо ново, за което да живеете.

Сега, повече от всякога, можете да създадете голям, щастлив живот. За да направите това, трябва да се откажете от миналото. Ето няколко съвета как да започнете да живеете в настоящето

5 начина как да спрете да живеете в миналото

4 причини защо отново прехвърчат искри с човек от миналото

10 причини защо призраците от миналото се завръщат

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

5 начина как да спрете да живеете в миналото

1.Идентифицирайте чувствата си

миналото
5 начина как да спрете да живеете в миналото снимка: pinterest

Понякога, когато не можем да се откажем от миналото, това е защото не сме се примирили с някакво друго чувство. Може би сте били много завършени в годините на работа, а сега се чувствате безполезни или може би сте преживели трагедия, за която все още скърбите. Каквото и да е, докоснете се до емоциите си и след това се оставете да почувствате каквото и да чувствате. Няма срам да плачеш, всички го правим от време на време.

След като разберете защо се вкопчвате в миналото, е много по-лесно да продължите напред в настоящето. Продължавайте да признавате чувствата си. Не можете да ги изпитате само веднъж, добри или лоши, отнема време, за да се приспособите. Идентифицирайте негативните чувства, изпитайте ги, но не забравяйте да ги оставите да си отидат.

2.Бъдете героят, а не жертвата

миналото
5 начина как да спрете да живеете в миналото

Нашите чувства могат да произтичат от всякакви инциденти. Ситуацията, която е особено трудна за преодоляване, е тази, която не е по ваша вина. И не е! Има редица причини да се чувствате жертва – някой ви е отнел нещо, или сте загубили любим човек, или може би сте загубили работата си и следователно добър доход. Важно е да се отбележи, че това вече се е случило и е време да преодолеете и да бъдете човекът, който искате да бъдете, а не човекът, който е страдал. Трудно е, но можете да го направите – бъдете герой. Забравете миналото.

3.Не позволявайте на миналото да се превърне в настояще

миналото
5 начина как да спрете да живеете в миналото снимка: pinterest

Говорите ли за случилото се вчера или за миналото десетилетие? Ако е последното, вие не живеете за днес. Негодуванията със семейството или приятелите нямат място в нашите златни години. Продължете, нищо не помага да се спирате на гневните чувства. Ако трябва да се помирите, протегнете ръка и ако този човек не приеме вашата маслинова клонка, тогава, за съжаление, това може да означава, че трябва да прекъснете връзката с него. Идеята е, продължете напред.

Същото важи и за спомените. Къщата ви все още ли е украсена с изкуството на вашите деца? Има ли снимки на мантията, които дърпат сърцето ви? Не е нужно да изхвърляте сувенири, просто ги приберете. Ако живеете за днес, миналото не трябва да ви преследва.

4.Прегърни щастието

миналото
5 начина как да спрете да живеете в миналото снимка: pinterest

Какво те прави щастлив? Тези весели спомени, за които обичате да мислите, могат да намерят път и в настоящия ви живот. Просто трябва да настроите света си, за да включва този вид щастие. Обичате ли голфа, но имате проблем с коляното, така че не можете да играете повече? Занимавайте се с крокет или съберете приятелите си, за да гледате турнири като група. За всяка ситуация е чудесна идея да се свържете с приятели със сходни интереси. Вероятно приятелите ви имат същите проблеми като вас и заедно можете да си помогнете и да намерите нови забавни интереси.Опитайте се да забравите миналото.

5.Контролирайте живота си

миналото
5 начина как да спрете да живеете в миналото снимка: pinterest

Всеки ден е нов ден, на който да се наслаждавате. Това е възможност да вземете вашите любови и страсти и да ги изпитате. Обмислете добре нещата. Как бихте искали да изглежда вашият свят? Ако се случи нещо разстройващо, а то ще се случи, това е животът, приемете го, но не позволявайте на света ви да спре. Все още можете да скърбите и да живеете пълноценен живот. Най-щастливите хора са тези, които живеят в момента, а не в миналото. Поемете контрола над живота си – ваше е да живеете всеки ден, както желаете. Наслаждавай се!

Tagged , , ,
на горе