Според зодията: Как да разпознаем лъжата на хората от различните зодиакални знаци

как лъжат различните зодии
Астрология

Според зодията: Как да разпознаем лъжата на хората от различните зодиакални знаци

Лесно е да се каже истината. Но въпреки това, хората предпочитат да лъжат. Някои повече, други по-малко, трети заради изгода, четвърти само за удоволствие.

Някои от нас украсяват реалността, други се опитват да избегнат възмездие за своите действия, грешки и конфузни ситуации. Нещо повече – често лъжата дотолкова навлиза в живота на човека, че той започва лъже себе си.

Ей така, по навик, нарушава обещанията, които си е дал, измисля събития, които никога не са се случвали, подозира другите в същото и страда от недоверие към себе си и околните.

Астролозите са на мнение, че всичко това ни е присъщо и заради зодиакалния знак, към който принадлежим.

Как и защо лъжат зодиите – нека видим сега.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Овен

Овенът лъже „за да отърве кожата“. Най-вече за да спаси себе си или любимия/та си. Ако не искат да направят нещо за някого, те измислят хиляди оправдания, разиграват хиляди сценарий, които „доказват“ невъзможността им да направят това или онова.

Но в същото време се кълнат, че определено ще помогнат веднага. И отново лъжат. Но пък не е толкова трудно да се хване Овена в лъжа – достатъчно е просто да се анализират техните „оправдания“ – като правило в тях няма много логика.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Телец

За Телеца лъжата е изкуство. Те тъкат мрежа от лъжи, за да впечатлят другите, да изглеждат по-важни или да привличат съпричастност.

Често представителите на този знак прибягват до лъжи, за да не дават назаем пари, въпреки че преди това с ентусиазъм могат да се хвалят, че току-що са им платили бонус или за това как са профукали пари в казино или за някоя луксозна глезотия.

Друга причина за лъжи могат да са отношенията с противоположния пол. За да избегне неприятни и ненужни въпроси, мъжът Телец би се заклел във всичко. Най-удивителното е, че се измъква винаги много лесно.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Близнаци

Близнаците не лъжат, те просто си играят. Поне така обясняват жаждата си за лъжи. Понякога те използват лъжа, за да убедят другите, че са прави, а понякога – за да извлекат материална полза.

Представителите на този знак могат да ви рекламират пълен боклук като елитна вещ или да накарат друг човек да плати разходите им. Близнаците лъжат майсторски, давайки аргументи и „факти“. Те се научават това още в ранното детство. Най-често първите „уроци по майсторска лъжа“ се случват, когато, страхувайки се от наказание за лошо поведение, малките Близнаци измислят цели истории, за да докажат, че не са виновни за нищо. Хващането на Близнаци в лъжа е трудно – те познават твърде добре ролята си, за да допуснат грешка и да ви дадат възможност да ги заподозрете в измама. Затова, когато общувате с Близнаци, научете се да премисляте всичко, което казват.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Рак

Раците мразят лъжите. И ако прибягнат до такива, то ще е само и единствено в онези случаи, когато истината не може да бъде казана. Например, те могат да кажат на детето, че „кучето е намерило нов стопанин“, ако кучето вече не е на този свят, или че „татко е отишъл в дълга командировка“, ако бащата е напуснал семейството си.

Така Раците предпазват близките от неприятни преживявания. Да лъжат в собствена полза е под достойнството им. Те дори се опитват да не украсяват житейски истории, вярвайки, че истината винаги е по-интересна от измислицата. И понякога липсата на гъвкавост се превръща в проблем за Раците в комуникацията им с другите, тъй като, нямайки навика да лъжат, представителите на този знак изискват това и от другите. Но не всички са като тях.

Да се разбере кога Ракът лъже е много лесно. Достатъчно е само да се вгледате внимателно в очите му – той ще се свие, ще се изчерви и ще стане ясно, че се срамува от лъжата си. Но като правило не очаквайте извинение от Рака. Както вече споменахме, той лъже само по някакъв много сериозен въпрос и съответно вярва, че го прави в името на висока цел.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Лъв

Лъвовете лъжат „по царски“. За тях е важно да запазят непокътнато егото си, така че мрежата от лъжи, изтъкана от тях, често става част от живота им. Не е лесно да се хване в лъжа един Лъв  – той помни всички подробности от лъжите си и околните му вярват.

За Лъвът лъжата е костюм, който той облича, за да скрие истината от някого или за да забавлява другите. Притежавайки изключителен талант за разказване на истории, Лъвът превръща всяка своя история в голям екшън, така че реалността да не пречи на красотата на разказа. Умело оцветява с измислени детайли и не с цел измама, а с цел за да покаже колко е велик и как животът му е интересен и вълнуващ. Но не се опитва да извлече материална изгода от собствените си лъжи.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Дева

Девите лъжат по принуда и неумело. Чувстват се толкова неловко, че не могат да заблудят никого.

Девите се объркват, започват да заекват, да се изчервяват и всичко останало. Мъжете Дева лъжат по-често. Жените обикновено просто не се нуждаят от това, действат по друг начин и за тях да се осквернят с лъжа често е недостойно. Но мъжете прибягват до лъжи дори когато не се искат от тях обяснения или оправдания. И най-интересното е, че са искрено объркани и обидени, когато не им вярват.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Везни

Везните лъжат и се карат, въпреки че най-вече лъжат себе си. И често лъжите им са опит за намиране на спокойствие. Те могат да се опитат да се убедят, че с тях всичко е наред, дори ако проблемите буквално ги затрупват.

„Синдрома на щрауса“ често им играе жестоки шеги, тъй като се оказва, че подът е бетонен. С лъжите си Везните само си навреждат. В отношенията с приятели и роднини, тоест с тези, които ги познават отлично, представителите на този знак са директни до крайност. За тях е трудно да ги заблудят, защото  всичко е изписано на лицата им. Независимо от това, те са чудесни в тъкането на интриги, ако това е необходимо. Не напразно отличните дипломати и юристи често пъти се оказват зодия Везни. Тоест, ежедневните лъжи не са тяхната силна страна. Но глобалната измама на държавно ниво е съвсем в духа на представителите на този знак. Но дори и тук те не са толкова умели, колкото хитри и подценявани от околните.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Скорпион

За Скорпионите лъжата е начин да затвърдят образа, който създават за околните. Ако те се позиционират като най-нещастния човек в света, тогава ще трябва да чуете страшни истории за автомобилни катастрофи и природни бедствия. Скорпионите дори „погребват“ роднини в името на постигането на някаква важна цел.

Ако Скорпионът иска да изглежда като велик гуру и мистик, той измисля невероятни извънземни нашествия, призраци и получаване на просветление, след като тухла пада върху главата му от 10-ия етаж. Но най-често Скорпионите прибягват до лъжи, за да улеснят манипулирането на другите. Богатото въображение и липсата на каквито и да било принципи, правят Скорпионите неуловими в лъжите.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Стрелец

Стрелецът лъже с вдъхновение, но глупаво и често без причина, за дреболии. Лъжите им дразнят другите, тъй като са „съшити с бели конци“.

Стрелецът просто не може да си представи, че някой друг освен него е прав, затова измисля несъществуващи подробности в движение и след това, когато нуждата от лъжи изчезне или някой се опита да ги осъди за фалшиви факти  с лекота оттеглят думите си, като твърдят, че никога не са казвали нещо подобно.

Лъжите им са смешни, тъй като хората от този зодиакален знак не са склонни към дългосрочни интриги. Основното за тях е да настояват за своето тук и сега. Често това се превръща в причината, поради която на Стрелецът никой му няма доверие и се възприема като „лъжливото овчарче“. И той, подобно на Лъва, обича да преувеличава и да украсява всичко – своите заслуги, опасността, която го е заплашвала в някаква ситуация и всичко останало.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Козирог

Козирозите прибягват до лъжи, когато трябва да излязат напред и когато трябва да хвърлят прах в очите на другите. Представителите на този знак са толкова суетни, че за тях лъжата е начин да убедят приятелите в материалното си благосъстояние и високия си статус.

Нещо повече, самите Козирози искрено вярват в това, което казват, дори да е пълна измислица. Те съществуват сякаш в два свята наведнъж – истински и въображаем, в които са още по-успешни, по-богати, по-значими, което означава, че са напълно доволни от живота. Козирозите също могат да лъжат, за да спечелят благоволението на жената, към която имат интерес. В този случай Козирогът обещава всичко, обаче щом постигне целта си, просто забравя обещаното. Не е трудно да се хване Козирога в лъжа – просто трябва да знаете истинското му положение в обществото и да слушате внимателно неговите истории, наблюдавайки лицето му.  Щом започне да лъже, гласът му започва да трепери, очите му светят и ушите му пламват. Въпреки че не се срамува от нито грам от това.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Водолей

Водолеите не лъжат, просто не казват цялата истина. И това не се дължи на злонамерено намерение, а на вродена способност да пазят тайна.

Имайки навика да разчитат във всичко само на себе си, те често вярват, че животът им представлява интерес само за тях самите, а на околните не бива да разказват нищо, за да не им дадат оръжие срещу себе си. Ако Водолей умишлено лъже, това означава, че му е било скучно или изобщо не вярва на човека отсреща. Най-често представителите на този знак прибягват до лъжи, за да бъдат оставени на мира.

Иначе самите Водолеи не търпят лъжите – щом усетят, че са ги излъгали, те се изолират и спират да общуват с въпросния човек. Освен това е трудно да се заблудят представителите на този знак – интуицията им е твърде добре развита.

Как да разпознаем лъжата на хората зодия Риби

Рибите не лъжат, а фантазират. Създавайки вътрешен свят за себе си, в който „всичко е различно“, Рибите се опитват да убедят другите в реалността на този свят.

Жените Риби често измислят несъществуващи почитатели, даряват ги с чертите на този, който биха искали да видят до себе си и разказват на приятелите си за тях, като за реални хора. И го правят много убедително, защото изнасят цели представления.

Чрез лъжите си те се опитват да се примирят с реалността и да докажат, че имат „всичко като хората, а може би дори и по-добро“.

Tagged , ,
на горе