Защо мъжете спират да обичат
Любов и партньорство

Защо мъжете спират да обичат

Няма жена на света, която да не иска да разбере, защо мъжете спират да обичат. Как е възможно в един миг да се държат така, сякаш ти си единствената жена, с която искат да бъдат и тази, която силно обичат, а в следващия миг да те напуснат, без дори да кажат защо?

Понякога връзките се развиват с неочаквани събития. Действия, които оставят след себе си много въпроси. Въпроси, чиито отговори, дори и в повечето пъти да са болезнени е по-добре да разберем. Лъжата в началото може и да е сладка, но не и след това. Невъзможно е да живееш в заблуда. Нещо като висша степен на мазохизъм. Не може да прикриваш чувствата си ако имаш такива или да се преструваш, че обичаш някого, а всъщност отдавна да си спрял да изпитваш любов към него.

Защо мъжете спират да обичат? Може би, защото любовта им не е била толкова „истинска“, колкото са твърдели, че е. Изисква се смелост да обичаш. И трябва много да носиш. На болка. Защото любовта понякога не е толкова красива. Особено за този, който вече не е обичан. За жената, която е чула думите „искам да се разделим“ и „не те обичам вече“. Употребена вещ, никому ненужна. Кукла, която е омръзнала или временно забавление, което скоро ще бъде заменено с друго „по-интересно“.

Но кога свършва любовта? Може би тогава, когато позволите на искрата помежду ви да изгасне. Или тогава, когато си си помислила, че той е мъжът на живота ти. Каква ирония! Независимо от причината, ти трябва да разбереш защо той не те обича и кога позволи това да се случи. Дори и отговорът да не ти хареса – няма какво повече да губиш. И помни. Това са чувства. И не избираме в кого да се влюбим или кога ще спрем да обичаме. Но заслужаваш обяснение. И само истината ще ти помогне да продължиш. Напред.

Представяме ти някои от причините защо мъжете спират да обичат.

Не може да е себе си

Когато е с теб, той не може да бъде себе си. За да бъде връзката ви успешна и двамата трябва да може да се разкриете един пред друг. И най-важното да бъдете такива, каквито сте – себе си. Без маски, без притеснение, че отсрещната страна няма да ви хареса. Трябва да се чувствате комфортно, когато сте заедно. И да се харесвате, защото и двамата сте себе си.

Ако всеки път, когато той ти споделя нещо, ти реагираш негативно или с насмешка, ще създадеш впечатление, че не го разбираш и не си правилната жена за него. С твоите реакции може да отблъснеш човека, в когото си влюбена. Бъди внимателна.

Повече отрицателни взаимодействия

За съжаление, взаимодействията във връзката ви са повече отрицателни. Когато преобладават скандалите и конфликтите и не се чувстваш добре с даден човек, това рано или късно ще се отрази на отношенията ви. Ако често се заяждате един с друг, това също не е добър знак. Това може да накара и най-влюбеният мъж да се разлюби.

Липса на емоционална интимност

Може би и двамата сте се отдали на други задачи и сте се приели като даденост. Забравили сте да се грижите за любовта и искрата между вас. Оставили сте чувствата си и отношенията ви на заден план, заменени с домакинската работа, месечните такси и други битови проблеми. От кога не сте прекарвали време само двамата? Да се насладите един на друг и да не мислите за нищо друго? Не позволявай на емоционалната интимност, която е от изключително важно значение за връзката ви, да избледнее.

Все по-рядко сте интимни

В началото на връзката не е можел да ти се насити. А днес сте интимни все по-рядко. Трябва да знаеш, че може да разчиташ на него за всичко – за комфорта ти и подкрепата, която искаш той да ти указва. Трябва да се стремите да задоволявате взаимно нуждите си и да не позволявате на интимността помежду ви да избледнее.

Любов или привличане? 

Една от най-неприятните причините, поради която мъжът може да се разлюби, е да осъзнае, че никога не е бил влюбен в жената до него. Това най-често се случва при новите връзките. Страстта, която той изпитва към жената и привличането са достатъчни, за да го объркат и той да се заблуди, че я обича. И когато връзката и отношенията ви улегнат, тогава той може да разбере наистина какво изпитва към теб.

Имате различни цели

Много мъже смятат, че за да е успешна една връзка и двамата трябва да гледате в една и съща посока. Може би твоите цели и планове за бъдещето се различават от неговите. И ако не може да стигнете до компромис, в най-честите случаи следва раздяла. И точно в момента, в който осъзнае различията помежду ви, той си задава въпроса, дали те обича достатъчно, за да направи компромис. Вече знаеш отговора. Любовта му към теб не е била истинска. Защото, когато я има, винаги ще намерите решение. И ще продължите напред – заедно.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе