12 неща, с които един мъж може да спечели доверието на жената до себе си

12 неща, с които един мъж може да спечели доверието на жената до себе си
Любов и партньорство

12 неща, с които един мъж може да спечели доверието на жената до себе си

Доверието е нещото, на което се крепи една връзка. Ако то липсва, независимо колко е силна любовта, никога няма да бъдете заедно дълго време. Невъзможно е да се създаде семейство без доверие.

Живеем в свободни времена, в които работата е повече, а изкушенията за един мъж или жена дебнат отвсякъде. Много е трудно да бъдете сигурни, че партньорът ви е верен и не се интересува от други жени или мъже. Дамите по своята природа изпитват съмнения, а ако половинката до тях им дава повод за такива, нещата стават сериозни. Трудно е да се спечели доверието на една жена, а ако вече  то е изгубено, е почти невъзможно да бъде спечелено обратно.

 

Ето няколко неща, с които мъжете обикновено опитват да спечелят доверието на любимата си:

Започват с приятелство

Приятелството е най-добрата основа на една връзка. Чрез него се постига истинско доверие, което да е взаимно. Чрез приятелство мъжът може да остави момичето, което харесва, да опознае кои е той, без всъщност да й оказва натиск, както и обратното. Може да е по-бавен процес, но е по-солиден, отколкото да започнат с интимност веднага.

Истински са пред нея

Да бъдат верни на себе си пред жената, която харесвате, ще я улесни да им се довери, защото тя научава повече за него. Преструването, че е някой друг, може да я впечатли в началото, но рано или късно тя ще разбере истината и това би я накарало да се почувства измамена.

Заявяват ясно намеренията си към нея

Ако иска да излиза с момиче, мъжът трябва да изясни намеренията си към нея. Дали  е, защото я харесва и иска да я опознае по-добре Или просто му е скучно и иска само да се забавлява? Каквото и да е, тя трябва да знае. Това ще й помогне да постави граници за тяхната връзка и също да избегне разочарования.

Представят я на своето семейство и приятели

Ако мъжете са сериозни в намеренията си към една жена и искат тя да се чувства сигурна, ще я запознаят със семейството и приятелите си. По този начин тя би се почувствала значима и ще разбере, че гледате сериозно на нея.

Последователни са с това как се отнасят към нея

Мъжете са добри в това да накарат жените да се чувстват специални по време на срещата, но след като станат стабилни или след една година, когато са заедно, отношението им към тях се влошава. Когато едно момиче забележи, че гаджето й се е променило към нея, тя не може да не си помисли, че е намерил някоя друга. Затова мъжете не трябва да забравят да останат мили и привързани към момичето си през цялата си връзка.

Не нарушават обещанията си

Не давайте обещания, които не можете да спазите. Това важи и за двата пола. След като той не спази това, което е заявил, че ще направи, жената ще бъде разочарована и ще го помисли за лъжец. Ще й бъде трудно отново да му се довери, затова не трябва да се дават обещания, които не могат да бъдат изпълнени.

Никога не лъжат

Няма такова нещо като „благородна лъжа“. Всички лъжи, дори малките, все още са лъжи и могат да разрушат доверието на една жена към партньора й. Представителките на нежния пол са известни като добри детективи, така че мъжете не трябва да се опитват да се измъкнат от неприятностите чрез лъжа – това може да влоши ситуацията. По-добре е, ако той е честни, дори ако това може да й навреди, защото поне знае, че може да му повярва. Някои хора пък не лъжат, а просто удобно спестяват част от истината, което също не е правилно за хармонията в една връзка.

Той е първият, който ще я уведоми за това какво се е случило

Ако той е попаднал в ситуация, за която знае, че би вбесила половинката му, като да се натъкне на бившата си в асансьора и да останат заклещени за час в него, не трябва да се опитва да скриете случилото се. Вместо това, трябва да й каже веднага, преди някой друг да го направи. Ако тя го знае от друг източник, би почувствала, че той крие нещо от нея.

Открити са към половинката си

Откритостта е съществен фактор за здравите отношения, защото можете честно да си кажете какво чувствате. Не е добре, ако не можете да се доверите един на друг с мислите си. Ако той иска половинката му да е честна с него, понякога може да се наложи да направи първия ход, като й разкрие чувствата и тайните си.

Показват й,  че й вярват

Доверието ражда доверие. Не може мъжът да изисква доверие от жена, ако той сам не й се доверявате. Ето защо той трябва да я накара да чувства, че й се доверява напълно, а не да тръгне да проверява телефона й всеки път, когато тя е в банята например.

Не са твърде приятелски настроени с други жени

Няма нищо лошо в това мъжът да има приятелки жени, стига да не прекалява и да не флиртува с тях. Едва ли иска да дава на приятелката си причина да ревнува. Понякога една жена може да стигне до крайност и повече да не позволява на гаджето си да се вижда с приятелките му, защото се страхува от това, което прави той с тях, когато тя не е наоколо. Разбира се, обратната ситуация важи с пълна сила.

Извиняват се, но не се оправдават

В случай, че той е направил нещо нередно, което би могло да я нарани, трябва да бъде смирен, като искрено се извинява и я уверява, че съжалява за стореното. Правилният подход е да обясни своята гледна точка, но да избягва да се оправдава, за да се измъкнете от ситуацията. Извиненията всъщност могат да направят така, че да изглежда виновен.

Tagged , , , , , , ,
на горе