Как да обичаш без прекалена привързаност
Любов и партньорство

Спаси себе си: Как да обичаш без прекалена привързаност

Според психолозите, за да се възстановите от твърде силната привързаност към любимия, е необходимо първо да успеете да си представите живота си без него.

Да, той е центърът на Вселената за вас и не можете да вземете дори най-малкото решение без него. Какво ще се случи, обаче, ако той изведнъж изчезне от живота ви?

Да, картината ще се появи пред вас тъжна – непосилна мъка, дезориентация, неспособност за решаване на проблеми – това е, което ви очаква в този случай.

Бихте ли искали такова бъдеще за себе си? Малко е вероятно. Може би осъзнаването на това няма да ви освободи от привързаността, но поне вие ​​сами осъзнавате, че трябва да направите нещо по въпроса.

Как живяхте без този човек преди?

И така, представихте си какво би било за вас, ако любимия внезапно вземе, та изчезне от живота ви. Сега си спомнете как сте живели без този човек ? Как прекарвахте свободното си време, какво правехте в делниците, през уикендите, празниците и т.н.

Разговаряйте повече с приятелите си

Не губете връзка с приятелите си, опитайте се да общувате с тях по-често, поне по телефона. Все пак е по-добре да се срещнете и да общувате лично, съчетавайки бизнеса с удоволствието. Отидете заедно с приятели на пикници, на рожден ден, на друго място. Това ще ви помогне да се освободите от сляпата привързаност към любимия човек и да се почувствате като пълноценен човек.

Не е нужно да мъкнете постоянно половинката си със себе си. Някой считат, че излизането с приятели без любимия човек не е желателно, но всъщност не е така. Когато сте постоянно с него, вие по този начин убивате личността си, като ясно давате знак, че за никъде не сте без любимия човек.

Намерете си хоби

Определено трябва да си намерите хоби, за да отделяте повече време и внимание на себе си. В това няма нищо егоистично, а най-правилното решение. Защото, прекарвайки цялото си свободно време с половинката си, вие все още започвате да се привързвате към нея.

Връзката ви ще бъде от полза само ако не се претопите като личност в любимия човек и успеете да запазите собственото си „аз“.

И така, ако той реши да си отиде, това ще е промяна към по-добро.

По материали от чуждия печат

Tagged , , ,
на горе