Слушайте партньора, за да бъдете чути
Любов и партньорство

Слушайте партньора, за да бъдете чути

За да бъдете чути от партньора си в една връзка е много важно вие също да се вслушвате в това, което той се мъчи да ви казва. Все пак здравословните отношения са двустранен процес.

Слушайте партньора, за да бъдете чути

infomax-logo-50-15-HW Селин Дион отмени всичките си концерти за 2023 г. и за 2024 г.

infomax-logo-50-15-HW Мария Илиева: Обичам те, Миро

Макар да ви се струват незначителни, има какво да направите цялостно в отношенията с половинката, за да бъдете чути:

Не заплашвайте партньора си с напускане

Запитайте се колко пъти сте заплашвали партньора си, че ще го напуснете, или сте го изнудвали емоционално с думите, че е по-добре без него? Това е изключително грешен подход, който оставя партньора ви в постоянно състояние на страх. Вашето действие също много пречи на комуникацията, която споделяте и да бъдете чути. Партньорът ви започва да се страхува да говори с вас, защото знае, че ще използвате заплахата да го напуснете като оръжие, за да го накажете, когато нещата се влошат. Той крие емоциите си и затваря чувствата си, без да ви ги покаже.

Когато все пак проговорят, това е по-скоро емоционален изблик, който оставя само горчивина във връзката ви. Така че вместо веднага да избухвате и да започвате заплашите партньора си, че ще го напуснете, поемете дълбоко въздух и помислете за последиците от думите ви върху неговото психическо и емоционално здраве. Вместо това съберете мислите си, опитайте се да поговорите спокойно с него. Изслушайте го, разберете гледната му точка, споделете своята гледна точка и намерете решение, което да е от полза и за двама ви. Само така ще бъдете чути и вие.бъдете чути

Избягвайте сравненията

Да сравнявате партньора си с някой друг най-вероятно е една от тези най-големи грешки, които може да допуснете в желанието си да бъдете чути от него. Никой не трябва да общува по подобен начин на останалите, защото няма човек, който да си прилича с другите. Всички ние сме уникални. Така че, дори ако партньорът на някой друг е по-романтичен, по-изразителен, по-хладнокръвен, по-решаващ проблемите и т.н., той далеч не трябва да притежава абсолютно същите качества.

Така че, вместо да сравнявате и да му насаждате чувство на вина за неща, които всъщност не зависят от него, спрете и се успокойте. Вместо това гледайте да се съсредоточите върху добрите качества на партньора си. Освен това говорете с него открито за това, което ви притеснява, обяснете как се чувствате и защо смятате, че е важно да го споменете.

Кажете му открито и без нападки как може да подобри нещата, които според вас прави погрешно. Така не само връзката ви ще стане по-силна, ще бъдете чути, но и ще можете да разберете по-добре очакванията си един към друг. И накрая, знайте, че не е важно това да бъдете най-добрият, а за това да бъдете най-добрият за този, когото обичате.

бъдете чути

Разберете границите на другия

Границите са от решаващо значение, без значение дали говорим за любовна връзка или друг тип отношения, които имате с някого. За да бъдете чути наистина от него, много е важно и да можете да обсъждате тези граници, за да избегнете преувеличаването им или погрешното им разбиране. Освен това наличието на граници ви помага и да защитавате собствените си емоционални и физически нужди, без да имате чувство за вина за това.

Ако не сте обсъждали това с партньора си, седнете и го направете сега. По този начин ще можете да избегнете да бъдете наранени и вашите нужди да бъдат пренебрегвани в бъдеще и обратното. Също така ще забележите, че комуникацията ви с партньора ви ще се подобри значително.

бъдете чути

Когато го слушате внимателно, после може да очаквате вие също да бъдете чути от него.

В противен случай рискувате да задълбочите проблемите във връзката си. Просто помнете, че истината се крие в откритата и честна комуникация между двамата. Когато сте уважавате другия, само тогава ще може да получите същото.

Вижте още:

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

По-добро преживяване в леглото – направете 1 просто нещо

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе