40-та годишнина
Лайфстайл

Скритите дарове на 40-та годишнина

Вече сте на 40! Много добре – животът ви едва сега започва! Знам, че много от нас са възпитани, че това е пределът между младата и по-зрялата възраст. Нищо подобно! С 40-та годишнина животът на жената започва отначало – децата са пораснали достатъчно, за да нямат нужда от постоянно отглеждане и грижи, мъжът до вас в най-добрия случай е помъдрял, в по-лошия се е изнесъл от живота ви. След драмата около такова събитие, идва радостта от споделеното време с приятели, позволяване на любими занимания и отдавна забравени хобита, грижа за теб самата!

Да, в обществото е насаден стремеж към съобразяване с възрастта. „Младите“ старчета и посивелите „момичета“ са странни. Но след 40-та годишнина вие сте жена, която си позволява много свобода и творчество, макар и да усеща възрастта си. Позволете си ярки цветове. В дрехите, в емоциите…

5 важни признака, че сте силна жена

Величието на жената е вечно

Бъди онази жена, която мъжът се страхува да изгуби

5 аромата, които да подготвят дома за Коледа

Домът през коледните празници

Това ми даде 40-та годишнина:

  1. Повече свобода, пътувания, забавления. На практика може да изживеете повторно 20-те си години, когато можехте спокойно да ходите по купони и импровизирани екскурзии и ваканции.
  2. Позволете си ярки цветове, не само в дрехите, но и при емоциите. Забравете скучните костюми в тъмно сиво и черно, строгите прически, скованото професионално поведение – вече имате кариера и не е нужно да робувате на работата си.
  3. Физическо благосъстояние. Радостта от това, което тялото може да даде и развитието на неговите възможности. Грижа за тялото. Най-сетне имате време да практикувате любимия си спорт, туризъм или хоби – не се бавете.
  4. Избирателност. В контакти, проекти, планиране – да, във всичко. Вече не е необходимо да прекарвате време с близки, роднини на мъжа ви, приятелски семейства, шефове или „приятели“, които предпочитате да не виждате често.
  5. Уважение към вашето време и усилия. Напуснахте концерт за първи път тази година, няколко пъти си тръгвате точно по средата на среща… Чудесно – продължавайте! Вашето време е най-ценният капитал, който имате. След 40-та годишнина това се осъзнава още по-силно и е един от големите дарове на 40-та годишнина.
  6. Стойността на качеството е видяна и предпочетена. Това важи за специалисти, платове, продукти, кремове, приятели, лючим човек…
  7. Смелост и страст – проявете в пълен глас своите идеи, смях, мисли.
  8. Избор – да не се месите в това, което не е поискано от вас.
  9. Не отлагайте нищо за по-късно – важи за думи, идеи, решения, мечти, желания…
  10. Грижа – към себе си, към своя ресурс и възможности. Самосъпричастност.
  11. Адаптивност – приспособяване към промените, вместо да им се съпротивлявате.
  12. Научете се да позволявате на другите да ви обичат, оценят и да ви уважават.
  13. Още по-голяма стойност имат семейството и взаимоотношенията, оцелели през годините и доказали своята истинност.
  14. Научете се да цените стойността на близките контакти.
  15. Практикувайте още по-голяма благодарност към близките и към скъпите ни хора, както и към самия Живот. Благодарете на всички, които са наоколо. Вие сте 70% чиста вода, 18% въглерод, 4% азот, 2% калций, 2% фосфор, 1% калий, 0,5% сяра, 0,5% натрий, 0,4% хлор. Освен това пълна супена лъжица от различни микроелементи: магнезий, цинк, манган, мед, йод, никел, бром, флуор, силиций. И щипка кобалт, алуминий, молибден, ванадий, олово, калай, титан, бор. Това е рецептата за вашия живот.
    Всички тези вещества са се образували в резултат на изгарянето на звездите и съществуват не само във вашето тяло. Водата в тялото ви е като най-обикновената океанска вода. Фосфорът ви прави като кибрит. Хлорът е същото, с което се дезинфекцират басейните. Но вие сте катедрала на химията, невероятна конструкция, в която се наблюдават дози, баланси, механизми на взаимодействие с почти невъобразима сложност. Вашите молекули се състоят от атоми, частици, празнини, всичко това е свързано помежду си от електромагнитни, гравитационни, електронни сили, чиято финост не е достъпна за вас.

Всичко, което ви заобикаля във времето и пространството, е необходимо по някаква причина. Нуждаете се от него. Вашият ефимерен живот има смисъл. Всичко има смисъл. Направете нещо в живота си, всеки е роден с мисия. Разберете каква е тя.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged
на горе