Силната и независима жена – трън в очите на слабите мъжете

Силната и независима жена
Любов и партньорство

Силната и независима жена – трън в очите на слабите мъжете

Свикнали сме да свързваме нежния пол със слабост и крехкост, но истината е, че не всички жени се вписват в тази рамка. Има такива, които са дръзнали да разрушат стереотипите – силните и независими жени.

Каква жена си представяте, когато чуете думите „силна и независима“?

Съвременният свят е наложил своите условия и много жени волю-неволю са успели да усвоят тази нова роля. Мотивите могат да са най-различни – търсене на свобода и щастие, борба с вятърни мелници, стечение на обстоятелствата или просто … характер.

Що за птица е това силната и независима жена? Да се опитаме да разберем сега.

Силната и независима жена е тази, която е постигнала много неща в живота си сама. Например, успяла е да завърти собствен бизнес или се е затвърдила на висока позиция и е направила зашеметяваща кариера, реализирала се е успешно във всяка една област от живота, без да се опира на рамото на мъжа.

Всъщност, тя дори не се нуждае от мъж в общоприетия смисъл на думата. Затова често е или разведена или изобщо не се е омъжвала. Понякога пък именно разочарованието от надценената „мъжка подкрепа“ се е оказало този лост, който й е помогнал да „повдигне земното кълбо“.

Силната и независима жена е способна да си поставя цели и да ги постига, без да прехвърля отговорността за изпълнението на своите мечти върху другиго.

Разбира се, тя въобще не е длъжна да върши всичко сама, дори напротив – тази дама знае как да си сътрудничи, да делегира, да получава помощ от други хора, включително и представители на силния пол, но винаги на базата на това, че има какво да даде насреща. И го прави.

Битува мнението, че силната и независима жена често не е щастлива във връзката си, тъй като не е в стила й да се подчинява и не желае да се съобразява с мнението на някой друг. Както и че не позволява на мъжа до нея  да й нарежда какво да прави и предпочита да решава всичко сама. Но, всъщност, реалността е друга.

Просто повечето мъже си падат по слаби жени, които имат нужда да бъдат покровителствани. До жена, която е напълно годна да се грижи сама за себе си, средностатистическият мъж се чувства ненужен. Няма как да задоволи егото си.

Но силните мъже не са така. Те не избират слаби и безпомощни жени, които им позволяват да се чувстват богове в собствените си очи. Защото е толкова безинтересно да свържеш съдбата си с някой, който не може да направи и крачка сам, който постоянно има нужда от грижи и при първото препятствие тича разплакан, за да поплаче на силното мъжко рамо. Силните мъже намират това за досадно, те търсят спътник, способен на равен обмен във връзката.

И не е вярно, че мъжете не могат да се погрижат за силните жени. Напротив, те могат и се нуждаят от топлина и обич не по-малко от останалите. Но, ако по някакво стечение на обстоятелствата животът ги лиши от тази възможност, не изпадат в отчаяние. Както и никога не се опитват от „силната позиция на слабата жена“, да контролират живота на партньора си и да го манипулират.

Силните и независими жени не са по-малко женствени от останалите. Те могат да бъдат не по-малко съблазнителни и очарователни.

Те добре осъзнават, че за да постигнат нещо в живота, на първо място трябва да бъдат себе си, а не да влизат в ролята на някой друг.

Силната и независима жена не се трогва от общественото мнение и се държи както намери за добре, без да се страхува, че изглежда различна от другите.

Тя отлично познава своите силни и слаби страни и знае как да ги използва като перфектните инструменти за постигане на собствените си цели.

Защото за тези, които знаят как да използват своите ресурси и инструменти, светът се превръща във вкусна стрида и просто трябва да протегнат ръка, ако иска да я опитат.

Tagged , , , ,
на горе