Семейството е най-важното нещо на този свят – то е всичко
Любов и партньорство

Семейството е най-важното нещо на този свят – то е всичко

Семейството е най-хубавото, най-важното и най-същественото нещо на този свят. То е всичко. Хората, които те обичат и които обичаш са единствените, които имат значение. Те са тези, които са до теб и в добро и в зло. Твоята най-голяма опора. Независимо през какво преминаваш в този момент, независимо колко болезнено е това, което преживяваш, знаеш, че ти не си сам в тази битка.

Семейството не са само биологичните родители. Семейството са и нашите приятели и хората, които истински ни обичат без маски, без скрити и подли намерения. Чисто, искрено и безрезервно. И ако целият свят е против теб, семейството е до теб. И никога не би отвърнало поглед.

Защо семейството е най-важното нещо на този свят

Семейството учи на ценностите, които ни водят в живота

Да, въпреки че понякога имате разногласия и не всичко е цветя и рози при вас, семейството е вашия най-добър учител. То няма да ви накара да повярвате насила в нечии чужди вярвания или да следвате непознати и нетипични за вас принципи. Но семейството ще ви покаже как да бъдете добри хора и кои са истински важните неща в този живот. Психолозите са съгласни, че опитът ни от ранно детство и наблюдението на родителите ни правят повече от почти всичко, за да формират личността, в която се превръщаме.

Семейството е нашето първо училище: там научаваме кои сме, къде се вписваме и какво можем да допринесем за света. Това е мястото, където се сблъскваме с уникалните предизвикателства, награди и ситуации, които ни помагат да се научим как да се ориентираме във външния свят по-късно.

Нашите родители, настойници или роднини, които ни отглеждат, имат повече власт, отколкото някой някога ще има до края на живота ни. Те могат да оформят умовете и сърцата ни по мощен и траен начин. Затова и средата, в която израстваме е ключова за това в какви възрастни и зрели хора ще се превърнем един ден.

Семейството е до теб в най-трудните моменти

Животът е дъга от емоции и чувства. Понякога те са толкова болезнени, че имаме чувството, че нещо в нас се пречупва. Сякаш губим сили. И надеждата за живот си отива, заедно с щастието. Но точно на прага на отчаянието срещаме семейството. Най-голямата и силна опора, която е възможна да излекува сърцата и душите ни.

Семейството е до нас в най-трудните моменти. Защото животът ни е изпълнен с непознати личности, които смятаме за наши приятели, криейки зад широката си лицемерна усмивка желанието да бъдем нещастни. Но семейството е единственото, което ни желае щастието от сърце. Без скрити мисли, без завист и злоба.

Семействата насърчават по-здравословните хранителни навици

Не всички, но повечето да. Това ще накара някои читатели да се зачудят в написаното, но в някои случаи семейството наистина може да насърчи по-здравословни хранителни навици. Това е особено вярно за онези семейни единици, които все още седят около масата за вечеря и приготвят домашно приготвена храна.

Знаете, че физическото и психическото здраве на човек зависи до огромна степен от това с какво се храним. Нездравословните и вредни храни често водят не само до напълняване, но и до редица проблеми, включително и депресия.

Бавното готвене и влагането на мисли и планиране в храненето има наистина благоприятен ефект. Още по-добре е, ако някой в семейството е фокусиран върху здравето или знае за храненето и готви умишлено с цел да направи както здравословна, така и вкусна храна.

Семейството предлага морална и духовна подкрепа

В свят, който може да бъде жесток и студен, семейството са онези хора, които винаги ще ни помогнат.  Те предлагат морална и духовна подкрепа, когато светът изглежда безгрижен, безразличен или дори злобен към нас.

Дори и най-обърканите семейства имат някаква връзка и тази връзка е това, към което можем да се обърнем, когато нещата станат тежки. Духовните уроци, които семейството предоставя, също могат да продължат цял живот. Да чуете от тези, които уважавате и обичате, за преживяванията, вярванията и ценностите, които са оформили и ръководят живота им, може да бъде дълбоко безценен урок. И да ви утеши.

Семейството осигурява любов без никакви ограничения

Някои семейства поставят условия за любов. Но по своята същност семейството е свързано с безусловната любов. Става дума за хора, които те обичат такъв, какъвто си и какъв можеш да бъдеш. Хората, които виждат най-доброто във вас, дори когато не ви достига, и скърбят, когато разочаровате себе си и другите. Семейството наистина иска най-доброто за вас и прави всичко по силите си, за да сте щастливи.

 

 

Tagged , , , , , , ,
на горе