Неприятностите продължават: Съдят Хейли Бийбър

Неприятностите продължават: Съдят Хейли Бийбър
Лайфстайл

Неприятностите продължават: Съдят Хейли Бийбър

Модната компания RHODE не харесва факта, че моделът Хейли Бийбър започва бизнес с козметика със същото име.

Освен здравословните проблеми, с които се сблъсква съпругата на Джъстин Бийбър, неприятностите продължават.

Хейли получи призовка два дни, след като пусна на пазара козметиката си Rhode. Всяко начало е трудно, особено, когато „нарушаваш“ правилата. идва Модната компания RHODE подаде иск срещу модела, тъй като твърди, че Бийбър е нарушила търговската ѝ марка, пускайки продукти за грижа за кожата със същото име. Интересното е, че Rhode (Роуд) е и второто име на Хейли и именно затова тя го използва като наименование на линията си. Но дали от компанията са притеснени, че ползва името или просто се страхуват, че потребителите ще свързват Роуд с Хейли, а не с тях, е въпрос на гледна точка, а отговорът се крие някъде по средата.

Пурна Хатау и Фийби Викърс, които са съоснователи на модната марка,  заведоха дело срещу 25-годишния модел в окръжния съд на Ню Йорк. В документите се казва, че двете дами стартират компанията през май 2013 година и оттогава „се посветиха на развитието и подхранването на марката RHODE чрез много лични жертви и трудности“.

Според тях, марката им вече има известно реноме, продава се в луксозни магазини и е носена от знаменитости като Бионсе, Риана и Минди Калинг. В документацията се посочва, че печалбите на RHODE за тази година се очаква да бъдат 14,5 милиона долара.

Но това не е всичко. Пурна и Фийби имат амбицията да разширят мащабите на модната им марка, като това включва и създаване на продукти за грим и грижа за кожата. Може би това е предизвикало острата им реакция и не искат да губят повече време, тъй като любимката на младото поколение Хейли навлиза с голяма скорост и успех.

Красивият модел Хейли Бийбър пусна своята марка Rhode по-рано през месеца, като Хатау и Викърс твърдят, че веднага са забелязали объркване на пазара, което вече влияе на печалбите им. Те също така пишат, че от Instagram са им обещали, че техният профил ще бъде единствен с името Rhode, но в крайна сметка са позволили на Хейли да създаде профил със същото име, въпреки че в него нямаше публикации до 8 юни 2022 година.

Tagged , , , , ,
на горе