„Сексът и градът“ или „И просто ей така“? И защо продължението на сериала разочарова феновете

„Сексът и градът“ или „И просто ей така“? И защо продължението на сериала разочарова феновете
Интересно Лайфстайл

„Сексът и градът“ или „И просто ей така“? И защо продължението на сериала разочарова феновете

Източник: Инстаграм Justlikethatmax,

HBO е безспорен новатор, когато става въпрос за сериали и филми. Още в далечната 1998 година, компанията предлага на зрителската аудитория нещо различно и иновативно. „Сексът и градът“ (Sex and the city)  няма нужда от представяне. Едва ли съществува жена, която не е гледала поне един епизод от комедийната поредица. А един епизод е напълно достатъчен и дава ясна представа за какво става въпрос. Но не е удовлетворяващо.

Сериалът е толкова увлекателен, че те кара да искаш още и още от него. Обикновените на пръв поглед комуникации между героите се оказват нещо своеобразно и разчупват рамките, обуславящи миналия век. Стереотипите са разбити на прах, когато четири секси мацки показват, че съвременната жена не е само домакиня, а модерна и успяваща и все пак знае как да се забавлява.

Сериалът със сигурност влиза под кожата на много жени, мъже и подрастващи, със забавния си характер, интересна сюжетна линия и кокетни модни решения. Но „И просто ей така“ (And just like that) е нещо съвсем различно. В новите епизоди любимите на няколко поколения героини Кари, Шарлот и Миранда се намират в средата на своите 50 години, а Ню Йорк е тотално променен от социалните мрежи.

Най-колоритният персонаж в стария сериал определено е Саманта. В продължението обаче за огромно съжаление на всички, Ким Катрал не участва. Съвременният сериал е съпътстван от още две неприятни новини – фалшивата смърт на Тузара в първия епизод  и истинската кончина на актьора, изиграл Станфорд (най-добрият приятел на Кари). Но да се върнем към това, в което има живот и да се опитаме да отговорим  на въпроса: „На какво се дължат негативните коментари и отрицателните оценки на феновете?

[modula id=“2337″]В оригиналната поредица акцентът пада върху любовния живот на четирите героини. И най-вече върху нездравословната връзка на Кари с Тузара. През далечната 1998-а година, хетеро отношенията все още са водещи, но през 2021 година, тренда е да си различен. Хомо, би или пансексуалността вече не са теми табу. Напротив навлизат усърдно в сериали, филми, реалити формати и най-вече в ежедневието на хората. В „И просто ей така“ заемат водеща роля, толкова съществена колкото е тази на Саманта в оригинала от края на ХХ век.

Вероятно това е причината, предизвикваща масово недоволство в негово височество – зрителя. Без да целим да се превръщаме в морален компас , трябва да умеем да гледаме обективно и позитивно на нещата, а те са такива, каквито са.

Годината е 2021, пандемичната обстановка остава или е към своя край (кой знае), а един любим сериал се завърна. Да, сюжетът е различен, култови герои липсват, но както в реалността, така и във филмовия свят настъпват модификации. Дори Сара Джесика Паркър остарява, колкото и да не искаме да повярваме в това. Ако оставим встрани вайръл (нашумелите) отношения в „И просто ей така“, стигаме до извода, че всяко нещо има своя край. Но в случая на Кари, краят е ново начало. И независимо от критичните мнения за скандалността на продължението и възмутителните коментари, замисълът на сериала още в оригиналния му зародиш е провокация.

Възможно ли е още през 1999 година, почитателите да са се оказали толкова шокирани, колкото са днес ? Но впоследствие да са обикнали сериала? Няма как да знаем, но може да се настаним удобно, да пуснем този сериал и да отпътуваме към града, който никога не спи, заедно с Кари, Шарлот и Миранда.

 

на горе