Светът е по-хубав когато сте заедно: Как един мъж да задържи една жена

как един мъж да задържи една жена
Любов и партньорство

Светът е по-хубав когато сте заедно: Как един мъж да задържи една жена

Тези съвети са насочени към всички мъже, които обичат своите половинки и искат да останат заедно още дълги години напред. Спазвайте ги и ще се уверите, че светът е по-хубав, когато сте заедно. И така, нека видим какво е необходимо за да задържи един мъж жената до себе си.

Ухажвайте я с нестихваща страст

Много често съпрузите допускат огромната грешка да гледат на своята половинка като даденост. Страстта от началото на връзката е позабравена и това рефлектира върху отношенията не само в леглото, но и в ежедневието. Припомнете си всички усещания отново, съветват психолозите. Премахнете слоя рутина, с която годините съвместно съжителство са затрупали отношенията ви и се отдайте отново на силните страсти. Това е заразно, така че, ако вие се държите така, няма как да не получите адекватен отговор от своята любима.

Защитавайте и нейното, и вашето сърце

Трябва да сте защитник не само на нейното сърце, но и на своето собствено. Защитете го от други жени, които проявяват нездравословно внимание. Обичайте себе си и не си губете времето за дреболии. Никой не трябва да желае сърцето ви, освен вашата жена.

Влюбвайте се в жена си отново и отново

Всички ние постоянно се променяме. Вие също и вече не сте същият човек, който се е оженил преди известно време за любимата си. След пет години брак определено вече няма да сте това, което сте. Промяната е постоянна, така че трябва съзнателно да избирате да живеете един с друг всеки ден. Борете се, заслужете любовта й – точно както сте го правили в началото на връзката.

Откривайте постоянно най-доброто във вашата жена

Насочете вниманието си върху това, което обичате в нея, а не върху това, което не можете да понасяте. Само тогава любовта ви ще продължи да се засилва. Фокусирайте се върху тези моменти от съжителството си си, когато сте се чувствали безмерно обичани и щастливи.

Не се опитвайте да я промените

Просто я обичайте. Не се опитвайте да съобразите параметрите на нейната личност със себе си. И тогава самата тя ще се промени по такъв начин, който ще ви накара да я обичате още повече.

Поемете пълна отговорност за емоциите си

Трябва да се научите да отговаряте за своите чувства. Вашето лично щастие не е грижа на жена ви. Тя няма как да ви направи щастливи, ако вие самите не го искате.

Нека вашата жена просто да живее

Когато жена ви е в лошо настроение, не се втурвайте да оправяте нещата веднага.
Жените са така устроени, че възприемат света прекалено емоционално. Не можете да направите нищо по въпроса. Но я уведомете, че винаги би могла да се опре на вас. Така ще затвърди мнението си, че сте силен и волеви мъж и може да ви вярва. Дайте й увереността да сте до нея, независимо пред какви трудности е изправена.

Бъдете весели

Не приемайте себе си твърде сериозно. Смейте се по-често. И я разсмейте. Смехът улеснява живота.

Прониквайте в душата й всеки ден

Разберете какво наистина я кара да се чувства обичана и защитена. Ако трябва, изгответе си таен списък с десет неща, които правят щастлив живота й. Направете го ваш приоритет. Постарайте се да я накарате да се чувства кралица всеки ден.

Присъствайте в живота й

Внимавайте с нейния живот. Ако тя ви казва нещо, слушайте. Правете всичко възможно, за да общувате с нея вечер, с празна от служебните проблеми глава. Дръжте се с нея така, сякаш тя е най-важният клиент в работата.

Интимността е приоритет

Не се отнасяйте към интимността просто като към начин за облекчаване на стреса. Интимността е възможност за проникване в най-дълбокото ниво на душата. Позволете си да се разтопите в нежност. Кажете й, че може да ви се довери на 100% – както в леглото, така и в живота.

Дайте й пространство

Дайте й свободно време. Позволете й да излиза с приятелите си и да има хобита. Дайте й възможност да енергизира душата си. Оставайте по-често с децата и й шанс да си почине и да се отпусне. Тя се нуждае от почивка точно колкото и вие.

Покажете, че сте уязвими

Споделяйте с нея своите страхове и чувства. Признайте грешките си.

Бъдете искрени и честни

Ако желаете да се възцари доверие помежду ви, трябва да бъдете готови да споделяте всичко с нея – доверете й тайни, които никога не сте споделяли с друг. Изисква се смелост. Но е важно, защото едва след като напълно отворите сърцето си, между вас ще започне да се възцарява истинската любов. Носете „маската“ толкова дълго, колкото искате, но я сваляйте, когато се приберете вкъщи.

Не спирайте да растете заедно

Атрофията е естествен процес за мускулите, които не се използват. Абсолютно същото се случва и с връзките. Ако спрете да работите по тях, те неизбежно ще атрофират и ще бъдат напълно унищожени. Намерете общи цели и мечти. Правете общи планове. И работете заедно за тяхното изпълнение.

Управлявайте заедно парите

Парите са ресурс, който е необходимо да управлявате като екип. Те няма да ви помогнат, ако се страхувате да ги използвате. Научете се да се доверявате на партньора си.

Научете се да прощавате и да забравяте

Съсредоточете се върху бъдещето и не разрешавайте на миналото да ви държи като заложници. Спомнете си грешките, които сте допуснали, но само с практическа цел. Не се фокусирайте върху тях. Миналите грешки могат да бъдат тежка котва за вашия брак. От друга страна, прошката е освобождаваща. Просто отрежете котвата и отплавайте, без да поглеждате назад.

Винаги избирайте любов

Този съвет може и да е единственият, достатъчно е силен. Използвайте го като базов принцип в живота си, благодарение на който можете да промените всичко. Нищо не може да застраши вашето щастие. Любовта винаги ще издържи. И ще изтърпи всичко.
Бракът не е „и те живееха щастливо до края на живота си“. Той е работа. Това е готовност да инвестирате постоянно във връзката си. Това е единственият начин те да издържат на изпитанието на времето. Работете върху връзката и щастието ще дойде.

Само внимавайте да не закъснеете с ученето на тези уроци и вече да е твърде късно.

Tagged , , ,
на горе