Само приятел или увлечение - как да направите разликата
Любов и партньорство

Само приятел или увлечение – как да направите разликата

Макар и мнозина да не вярват, приятелствата с хора от противоположния пол са напълно възможни и често те са едни от най-истинските. Границата обаче наистина е много тънка и често подобни отношения могат да се изтълкуват погрешно от някой от двамата. Ето как да разберете дали харесвате даден човек просто като приятел или изпитвате по-различна симпатия към него:

Отношението към външния ви вид

Няма нищо лошо в това да се грижите за външния си вид. Когато имате увлечение към някого обаче, обикновено за срещата ви с него, полагате особени старания да изглеждате добре, за да го впечатлите. От друга страна, приятелят ви кара да се чувствате комфортно в собствената ви кожа и да не обръщате особено внимание на това как сте облечени например.

Мотивацията да сте по-добри

Обикновено, когато изпитвате чувства към някого, това ви вдъхновява да ставате по-добри. Започвате да ходите на фитнес, самоусъвършенствате се и се стараете да ставате все по-добри във всякакви аспекти. В същото време истинският приятел е човекът, който винаги е до вас и ви мотивира и окуражава, дори когато не вярвате в себе си.

Пеперудите в стомаха

Няма какво да се лъжем. Ако чувствате пеперуди в стомаха при срещата си с даден човек, това е ясен признак, че изпитвате нещо към него. Ставате нервни, усещате сърцебиене и не може да мислите ясно. Ако той ви е просто приятел, се чувствате нормално.

Темите на разговор

Когато говорите с тръпката ви, внимателно обмисляте какви теми ще подхванете и всичко, което казвате, за да поддържате интересен разговора. В същото време с приятел може да говорите без притеснение за всичко, което ви вълнува без напрежение.

Реакцията ви на съобщенията, които получавате

Когато получите съобщение от човека, когото харесвате, обикновено нямате търпение да го прочетете и се опитвате всячески да продължите разговора. С приятелите е по-различно. Понякога може да ви отнеме време, докато отговорите, но знаете, че дори и да се забавите, това няма да се отрази на приятелството ви.

Важното е да не забравяте, че увлеченията понякога са временни, докато истинските приятели остават за цял живот. Ако попаднете на такъв, ценете го.

Tagged , , , ,
на горе