Признаци, че котката ви е щастлива
Домашни любимци

Признаци, че котката ви е щастлива

Всеки, който някога е имал котка, няма как да не ви каже, че определено е забавно вкъщи да живее някое мъркащо същество. Когато съжителствате с коте, всичко става по-различно, то може да ви научи на много различни неща и винаги да ви изненада със забавното си поведение, дори и с беля, която ще направи. Една минута те се търкат във вас, следващата се крият в килера. Те обичат да се сгушват, но само при техните условия и изглежда, че искат най-голямо внимание, когато излизате през вратата. Но това е едно от многото неща, които ги правят толкова страхотни. С всички тези смесени съобщения обаче ние хората си задаваме един съществен въпрос. Как можем да разберем дали котката ни е истински щастлива?

Има добър апетит

Здравият апетит означава, че котето е в добро настроение. Но ако той е прекалено силен, това може да е знак, че е отегчено, депресирано или самотно. Доказателствата сочат, че както при хората, храненето може да бъде психологически механизъм за справяне със стреса и други източници на нещастие. Ако котката ви започне да проявява по-малък интерес към храната, потърсете ветеринар, защото това може да е знак за проблем.

Ако котката ви е в добро здраве

Ако водите животинчето редовно на преглед при ветеринар, това ще гарантира добро здраве на вашия домашен любимец. Това несъмнено ще се отрази и на настроението му и винаги ще бъде готово за игри с вас.

Ако мъркат

Мъркането е котешкият начин за показване на щастие. Ако котката мърка, докато се притиска към вас на дивана, това вероятно е знак, че тя е щастлива и доволна. Но мъркането може също да означава, че нещо не е наред, предупреждават специалистите. Котките могат да мъркат, за да се утешат по време на стресово събитие като нараняване. Свържете се с вашия ветеринар, ако котката ви мърка в неподходящ момент.

Те са спокойни

Спокойната котка вероятно е свободна от стрес, страх и безпокойство. Признаците, че котката е отпусната, включват почивка с крака, прибрани под тялото, не е изненадана от звуци или движения и има цялостно спокойно поведение.

Tagged , , , ,
на горе