Мартин и Милена или когато разликата в годините е просто подробност

Мартин и Милена или когато разликата в годините е просто подробност
Любов и партньорство

Мартин и Милена или когато разликата в годините е просто подробност

 

Новината, че е по-голяма с 15 години нито ме стресна, нито ме разочарова. Просто ми беше невероятно, че това крехко момиче с дълбоки очи е на 42 години, споделя Мартин. Признавам си, в началото беше малък шок за мен. Подозирах, че е по-млад, но си мислех, че е малко по-млад, казва любимата му Милена.

 

Мартин е мой бивш състудент и добър приятел. Още докато бяхме в университета стана баща на малкия Алекс и така, освен лекциите и общите ни музикални страсти, си имахме и още една обща тема – децата. След като завършихме, пътищата ни се разделиха за 10 години, за да се пресекат наскоро отново. Оказа се, че живеем в съседни кооперации.  Марто беше запазил чаровната си усмивка и перфекционизма си, но животът му се беше променил – беше се разделил с първата си жена и имаше втора – очарователната Милена, с която имаха 5-годишно момиченце Ева. Станахме семейни приятели и често прекарвахме уикендите заедно. Мартин и Милена бяха страхотна двойка, онази прословута химия, за която всички сме чували, при тях просто си личеше от километри. И така, един ден съвсем случайно разбрахме, че всъщност Милена е по-голяма с 15 години. Няма да си кривя душата – бях истински учудена. Тази жена с блестящ поглед, усмивка и фигура на момиче и този вече улегнал и сериозен мъж не само, че бяха перфектна двойка, но и изглеждаха на една възраст. Една вечер, бяхме на гости у тях и аз не сдържах любопитството си… Попитах ги за историята им, а те ми я споделиха.

Марто:  Срещнах я в момент, в който се бях разделил с майката на сина ми, бях малко разочарован от жените и не съм търсил нова връзка.

Милена: Аз пък бях омъжена, но бракът ни беше тотално изчерпан. Бяхме като съквартиранти, всеки със своя живот. Не успяхме да имаме дете и сякаш това ни отчужди много. Аз не съм търсила връзка, но определено си мислех, че ми трябва промяна и че не ми харесва да живя по този начин. По онова време работех в магазин за мъжки дрехи…

Марто: …а аз си търсех официално сако… Влязох в магазина, а тя беше в гръб, носеше тесни джинси, а косата й беше като огън. Бях като хипнотизиран и за миг забравих за какво изобщо съм влязъл.

Милена: Свикнала съм мъжете да ме гледат така…имам този цвят на косата( медено рус – бел.авт.) по рождение, а от мама съм наследила хубавата  коса..

Марто( с усмивка на котарак):…а хубавото дупе се дължи на това, че спортува. Тя все още ми се сърди, когато й кажа, че най-напред съм се влюбил в косата и дупето й. Кой мъж ще се влюби в ..характера ти?

Милена: Не му обърнах внимание, зяпаше ме като влюбен хлапак. Но ми харесаха сините му очи и бръчиците от смях покрай тях.

После и двамата се впускат в спомени… Той я открива във фейсбук и й пише, тя отначало е студена, но се оказва, че имат много общи теми. Мартин я кани на кафе. Ухажва я около една година, през която основно си пишат в месинджъра или се виждат за кратко. През това време тя се разделя със съпруга си…

Милена: Аз съм от този тип жени, които мразят двойнствения живот. Няма начин да живея под един покрив с един мъж, но да имам връзка с друг. Марто ме привличаше много, но му казах, че искам първо да приключа със стария си живот, преди да реша какво ще правя. Е, той търпеливо ме чакаше.

Марто: Може би точно това ме накара да я ценя още повече. Хареса ми отношението й към нещата. Това, че не е повърхностна, че е почтена и откровена.

Разбрали, че тя му е „кака“ с цели 15 години на шестия месец от запознанството си.

Милена: Признавам си, в началото беше малък шок за мен. Подозирах, че е по-млад, но си мислех, че е с малко по-млад. А то се оказа, че той се е родил,  когато съм въртяла първото си гадже в гимназията. Никога не съм си падала по определен тип мъже. Имала съм връзка както с по-възрастни от мен, така и с връстници. Но той изглеждаше, действаше и мислеше много зряло. И в крайна сметка си казах – какво пък толкова?

Мартин: Новината, че е по-голяма с 15 години нито ме стресна, нито ме разочарова. Просто ми беше невероятно, че това крехко момиче с дълбоки очи е на 42 години. Но никога, никога, никога не съм усещал тази възрастова разлика. В много отношения аз съм по-опитния и по-преживелия от двама ни, докато тя винаги ме е удивлявала с по детски чистата си невинност.

Милена: След като осъзнах, че това е мъжът, с който искам да бъда, нещата се случиха с шеметна бързина. Заживяхме заедно, а аз, която след няколко неуспешни опита преди години да имам дете и се бях примирила, че може би Съдбата е решила, че това не е за мен, се оказах бременна. Сега се радваме на двете ни деца – малката Ева и Алекс, който често ни гостува, а през лятната ваканция е с нас за повече.

Мартин: Няма да крия, че част от приятелите и роднините ни реагираха доста неадекватно на връзката ни в началото. И двамата имахме доста неприятни преживявания под формата на разговори и съвети от „загрижени“ за нас трети лица. В края на краищата обаче любовта ни се оказа много по-силна и издръжлива и с времето успяхме да докажем, че в отношенията между мъжа и жената няма „правила“.

Милена: Той е всичко, за което съм мечтала. Не ме интересува мнението на хората, отдавна съм спряла да плащам данък „обществено мнение“. Много ми е смешно, когато прочета случайно някое мнение, че единствената причина някой мъж да бъде с по-възрастна жена, е финансовата облага. Възможно е и да има такива случаи, но подобни обобщения са абсурдни.

 

Споделям историята на Марто и Милена с тяхно съгласие. А причината е, че ми се иска повече хора да разберат, че когато има истинска любов, уважение и общи ценности, нищо друго няма значение.

 

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе