Първата любов на вашето дете.
Психологически

Първата любов на вашето дете. Какво да правите?

Първата любов на вашето дете. Какво да правите, разкриват експерти. Първата любов е неизбежна и това прекрасно чувство невинаги може да бъде придружено от приятни събития. Младото сърце може да не се справи с новите емоции и е възможно да се нуждае от помощ от родителите. Как да се държите, когато детето ви се влюби и влезе в първата си връзка?

Дори опитни възрастни страдат от несподелена любов, да не говорим за деца, които се сблъскват с това чувство за първи път в юношеството. Възрастните, тоест вие и аз, можем (и трябва!) да помогнем на детето да излезе от тази житейска ситуация без загуби – или почти без такива. Първата (дори много детска!) любов полага тухлите както във формирането на личността на самото потомство и бъдещите му отношения с противоположния пол, така и в развитието на по-нататъшните отношения между членовете на семейството.

Първата любов на вашето дете. Какво да правите?

Първа любовна среща – най-подходящия момент да го впечатлиш

Първата любов. Как родителите да помогнат на децата си да я преодолеят?

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Съвети за действие при първата любов:

  • НЕ СЕ НАМЕСВАЙТЕ, но дайте на детето да разбере, че винаги може да обсъди чувствата си с вас.
  • НЕ ОЦЕНЯВАЙТЕ ВЕДНАГА ЧУВСТВАТА НА ДЕТЕТО. Всички те имат право на съществуване и не е ваше право да преценявате силата на пламналото чувство. Ако се отнасяте небрежно към емоциите на детето си, то няма да може да ви се довери в бъдеще.
Първата любов на вашето дете.
Първата любов на вашето дете.
  • ГОВОРИТЕ С ДЕТЕТО СИ ЗА ИНТИМНОТО ОБРАЗОВАНИЕ. Да, сега ви се струва, че то дори не мисли за това, но е по-добре да започнете разговор, преди детето да направи грешки от незнание. Какво ни струва да обсъдим тези теми? Контрацепция, отговорност, умение да казваш „не“ в ситуации, когато не искаш нещо.
  • НЕ СЪЗДАВАЙТЕ ТАБУ ОКОЛО ИНТИНИТЕ ТЕМИ. Да, може да е неудобно да започнете такива разговори със собственото си дете, но е по-добре то да научи за тези неща от вас, отколкото от интернет (в края на краищата, можете да срещне различна, включително изкривена информация).
  • Първата любов на вашето дете.
    Първата любов на вашето дете.
  • НЕ СЪДЕТЕ ДЕТЕТО СИ ЗА ИЗБОРИТЕ, КОИТО Е НАПРАВИЛО. Не настоявайте, а споделете мислите си, разкажете му за опита си от първата любов. Нека детето ви се увери, че си спомняте себе си на неговата възраст и поведението ви също понякога е било безразсъдно, вие също сте извършили различни действия и влюбването невинаги е завършвало добре. Колкото повече споделяте, толкова по-близки ставате с детето си.
  • НЕ КРИТИКУВАЙТЕ ИЗБОРА НА ДЕТЕТО СИ. Да, невинаги харесваме човека, в когото сме влюбени. Опитайте се да погледнете по-отблизо на страстта му, преди да правите каквито и да било заключения.
Първата любов на вашето дете.
Първата любов на вашето дете.

Надяваме се, че тези прости препоръки ще ви помогнат както да подкрепите детето си, така и да не се тревожите за новия етап от неговото израстване. Той е неизбежен, както е бил и при нас, а също така неминуемо носи не само хубави емоции, но както знаете, всеки може да понесе това, което му се случва.

Все пак, когато става дума за подрастващи младежи, е по-добре да има повече разговори по тези въпроси, за които най-важното е да имате добра връзка с детето си, то да ви има доверие и навика да споделя с вас.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе