6 червени флага, за които да внимавате през първата година от брака

6 червени флага, за които да внимавате през първата година от брака
Любов и партньорство

6 червени флага, за които да внимавате през първата година от брака

Бракът е красиво пътешествие с преданост и любов за цял живот, а първата година от него често е най-важната. През нея двойките определят посоката за бъдещето на връзката си. През това време те трябва да дадат приоритет на създаването на здрава основа, която ще осигури основата за траен и значим брак.

Не забравяйте, че е нормално да преживявате трудни моменти, когато сте в начален етап, но това не трябва да ви плаши.

Първата година от брака често се възприема като най-трудната. Няма значение колко дълга връзка сте имали преди брака, защото той все още е ново пътуване. Като младоженци двойките трябва да се приспособят към сливането на два живота, както и към евентуалното създаване на дом, управление на финансите и създаване на собствен живот. Поради това двойките трябва да бъдат активни в определянето на курса за съвместното си бъдеще през този ранен период.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Емили Ратайковски на концерт на Хари Стайлс с бившата му Оливия Уайлд

6 често срещани червени флага, за които да внимавате през първата година от брака си

Изключително важно е да сте наясно с потенциалните проблеми, преди да започнете съвместния си брачен живот. Първата година от брака е етап, в който двойката може да постави здрава основа и да начертае пътя си за дълготраен и щастлив съюз. Макар че двойките трябва да се справят със своите уникални предизвикателства, има някои универсални предупредителни знаци, за които трябва да се внимава.

Непрекъснати спорове

Възможно е да водите непрекъснати спорове с партньора си през първата година, особено ако не сте живели заедно преди брака. Несъгласия могат да възникнат дори за на пръв поглед незначителни неща като поддържането на чистотата в тоалетната. Необходимо е единият от вас да запази самообладание, за да разреши спора.

първата година

Липса на романтика

Партньорът ви може да е неромантичен или да се колебае да показва обичта си. Това може да породи у вас чувство на неудовлетвореност, но все пак можете да изразите недоволството и очакванията си към него. Един често срещан червен флаг е липсата на комуникация, затова говорете си. Не е нужно всеки ден да ви носи цветя или да ви води на романтични вечери, но по някой малък жест от време на време няма да е излишен.

Егоистично поведение

Възможно е да смятате, че партньорът ви се държи безгрижно и ви игнорира. Нормално е да покажете недоволството си по подходящ начин пред него, вместо да го пазите за себе си. Предполага се, че през първата година от брака си все още не сте толкова подвластни на рутината и трябва да си обръщате повече внимание един на друг.

първата година

Пристрастяване

Може да говорим за зависимост от алкохол, хазарт или нещо друго. Без значение кога се появяват, дали през първата година или след това, зависимостите са опасни за една връзка. Опитайте се да помогнете на партньора си да преодолее своя порок, защото в противен случай това може да се отрази пагубно на брака ви.

Домашно насилие

Най-сериозният червен флаг е домашното насилие, което никога не трябва да се пренебрегва или толерира. Не бива да търпите насилието с мълчание, защото никой няма право да ви наранява или измъчва. Няма значение дали е през първата година, през третата или която и да е следваща. Това е граница, която не бива да бъде прекрачвана.

първата година

Финансова нестабилност

Всяка неочаквана финансова нестабилност или предишни задължения на съпруга ви могат да доведат до сътресения във връзката. Двойките трябва да се стремят да провеждат редовни разговори за парите и да разработят бюджет, който да е полезен и за двама ви. Важно е да бъдете честни и открити по отношение на финансовите си цели и да обсъдите очакванията си още от първата година.

Като са наясно с потенциалните червени знамена и още от първата година провеждат честни и открити разговори за проблемите, които могат да възникнат, двойките могат да осигурят здрава основа за своя брак.

Вижте още:

Открий истинската причина защо още сънуваш бившия си

13 креативни идеи за втора среща

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе