Психолог съветва как да си върнете бившия, по примера на Дженифър Лопес

Психолог съветва как да си върнете бившия, по примера на Дженифър Лопес
Любов и партньорство Лайфстайл

Психолог съветва как да си върнете бившия, по примера на Дженифър Лопес

 

Събирането на Джей Ло с Бен Афлек се превърна в едно от най – коментираните и неочаквани събития за годината. Но това не означава, че връщането към старите отношения е чудесна идея за всички.

 

Бързаме да разочароваме всички фенове на Бенифър: британски психолози обсъдиха последните статистически данни за основните оплаквания на своите клиенти и установиха, че огромен брой бивши двойки са се събрали отново поради … пандемията. Да, и Дженифър Лопес с Бен Афлек също! Не бързайте да се смеете на заключението на експертите, защото има причина в тяхното твърдение.

Маргарет Банкол, експерт по връзки със 25-годишен стаж, казва, че никога в кариерата си не е имала повече истории за влюбени, отколкото през последната година. Тя и колегите й виждат причината за това в изолацията. Дори и хората да не го осъзнават, те изпитват несигурност и страх от бъдещето, затова търсят утеха в най -познатото и близкото – човек или хоби.

 

Едни седнаха да бродират гоблени, а други се върнаха в обятията на бивше гадже или бивш съпруг. Маргарет вярва, че за Дженифър, наред с пандемичното безпокойство, е имало трудности в отношенията й с Алекс Родригес, поради съмнението, че тя е единствената за него. Така че от гледна точка на психолога, е била съвсем логична стъпката тя да се върне в „домашното си пристанище“, при някой, с когото се чувства в безопасност.

„Дженифър изглежда като силна, уверена жена, но също така има нужда да бъде обичана и закриляна. Тя обича да бъде с някой, който я кара да се чувства в безопасност“, отбелязва Маргарет.

Но това не означава, че връщането към бившите след пандемията е чудесна идея за всички. Банкол кани всички, които имат тази луда мисъл да охладят разпалените чувства с логическа верига, отговаряйки на прости въпроси. Те ще ви помогнат да разберете дали наистина трябва да бързате с бившия си и в същото време да сравните историята си с историята на Бенифър. След това предлагаме въпросника на Маргарет и отговорите на Бенифър (хипотетично, разбира се).

 

Какво се случи с Бенифър: любовната история на Лопес и Афлек

1. Имахте ли достатъчно време да погледнете случилото се от нова гледна точка? Трябва да сте имали достатъчно време да се насладите на живота извън стария балон, в противен случай все още гледате на нещата през призмата на старите отношения.

Дженифър и Бен определено имаха много време – цели 17 години! През този период Лопес се ожени за Марк Антъни, роди близнаци (син Макс и дъщеря Ема), разведе се с Антъни, срещна Каспер Смарт, скъса с него, върна се, скъса отново, имаше връзка с Дрейк, след това с Родригес.

За Бен всичко беше много по -просто: той се ожени за Дженифър Гарнър, която му роди дъщерите Виолет и Серафина и сина Самюъл, после се разведе с нея, започна връзка с Ана де Армас и скъса с нея.

 

2. Кой си ти? Може би в старите си отношения не сте имали чувство за „аз“. Много е важно да помислите за това, тъй като силната връзка се състои от три отделни части: Аз, вашият партньор и Ние.

 

3. Как се променихте и двамата? Ако се отървете от миналите спомени, щяхте ли да се намерите за привлекателни? С оглед на времето и променящите се интереси, съвместими ли сте сега?

С Бен и Дженифър това е изключително романтичен въпрос. Ако погледнете свежите снимки на папараците, можете да видите, че двойката почти повтаря старите си маршрути и пози. В хотела, на яхтата, на балкона, на улицата – те се държаха по същия начин преди 17 години. Това е сигурно – започнахме от момента, в който спряхме.

 

4. Каква връзка сте имали? Ако и двамата сте планирали дългосрочна връзка, но нещо се е объркало, трябва да сте сигурни, че това няма да се повтори. Елиминирана ли е причината за конфликта?

 

5. Направете среща. Ако все пак сте решили да се върнете към стара връзка, опитайте се да я възприемете като нова. Ако всичко отново се срине, поне разочарованието няма да е толкова болезнено, но ако този път всичко се получи, тогава ще имате повече удоволствие. Нов ти – нови шансове за любов.

 

И като гледам Дженифър и Бен, наистина искам да повярвам в това. Разбира се, феновете на звездите все още не са напълно сигурни дали тяхната романтика не е PR ход за привличане на внимание (въпреки че резонансът се оказа, разбира се, невероятен).

От друга страна, защо тези двамата наистина да не се върнат към основите и не започнат отначало? Най -малкото, ако звездите все пак стигнат до олтара, тяхната история определено ще бъде най -романтичната през последните 20 години.

 

Tagged , , , , , , , ,
на горе