ЛЮБОВТА ПРЕДИ И СЛЕД БРАКА
Любов и партньорство

ЛЮБОВТА ПРЕДИ И СЛЕД БРАКА

 

   

 

    Кога започва любовта, това е въпрос, чийто отговор не знаем. Веднъж тя идва от първия момент при срещата на двама души, в друг случай, идва с времето постепенно. Коя любов е истинската и коя не е?

    Каква е за двойките любовта преди брака: Мъжете преди брака правят всичко за дамата на сърцето си. Склонни са да ѝ свалят звезди, да гледат романтични филми, да ходят на пазар, да изхвърлят кофата за боклук, дори да харесват приятелките ѝ. Жените пък са готови да стоят гладни, за да се харесат на любимия, да бъдат на ти с футбола и така  наречените „мъжки работи“, харесват лошите им навици, дори харесват техния хумор.

    Как се променят нещата след брака – Мъжете започват да мрънкат, като мамини синчета, не са склонни на домакинска работа, забравят рождения ден на половинката  си, искат все повече да излизат с приятелите си, обвиняват жените, че харчат много пари. Жените след брака, се питат какво намерих в този мъж, обича ли ме изобщо, изневерява ли ми, с колко ли жени е спал преди брака.

    Любовта, след брака трябва ли да е по-силна, или просто изчезва. Това е различно при отделните двойки. Истинската неподправена любов е силна, въпреки времето и хората в живота ни. За някои двойки любовта е вечна. Раждането на децата заздравява тяхната връзка. На старини все още се държат за ръце и си казват колко се обичат.

    В другите случаи това не стои така, любовта за тях е свършила със сключване на брака. За този вид двойки любовта прераства в една война или просто един навик, ежедневие. Те не развиват отношенията си помежду си, а се обвиняват взаимно за проблемите си. Не правят мили жестове, не контактуват, не са на едно мнение за нищо, не правят заедно нищо, не се наслаждават на връзката си. Децата в такава връзка са бреме за единия родител, те стават причина родителите да останат заедно, но без да има любов помежду им. Този вид съжителстване е токсичен и разрушителен.

    Какво ѝ трябва, за да бъде любовта постоянна и непроменлива? Трябва ѝ подправката наречена  обич, флирт и желание за взаимност. Не бива да се смята, че след брака отношенията са даденост, трябва партньорите да флиртуват един с друг, да се стараят да бъдат харесвани и да поддържат романтиката във връзката си. В противен случай,  с любовта им е свършено, дори приятелството в отношенията няма да им помогне, защото няма такова.

    Любовта е нещо което не можем да контролираме, тя идва и си отива сама. За нас остава само желанието да ѝ се насладим и да я съхраним. Но не в някой забравен ъгъл, а в сърцето, да я възпламеняваме и да ѝ даваме нов живот.

   

   

Tagged , ,
на горе