Идеи за декориране на пространството с подови лампи

Идеи за декориране на пространството с подови лампи
Идеи за дома

Идеи за декориране на пространството с подови лампи

Подови лампи са източник на околно осветление и придават уникален декоративен елемент на всяко пространство. Независимо дали искате да украсите дневната, спалнята, трапезарията или антрето си, тези елегантни експонати са перфектните акценти, които създават атмосфера и карат гостите ви да говорят. Можете да стилизирате подовите лампи по много различни начини.

Нека разгледаме популярните видове подови лампи, преди да преминем към уникалните начини, по които можете да използвате подова лампа, за да декорирате пространството си.

След като сте намерили подходящото осветление, е време да се уверите, че новата ви лампа е подходяща за конкретната задача. Не забравяйте, че искате лампа, която е създадена за интериора на вашия дом, а не за дизайнерски магазин или шоурум.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако ви предстои ремонт на вашето жилище – потърсете нашите партньори от Диас Билд! Гаранция за качество и стил!

 

Интериорен дизайн за спалня с пастелни цветове

Червени детайли в интериора

5 златни правила за обновяване на дома

Топ 7 трика за красив интериор (СНИМКИ)Как да направите акцентна стена в дома

Идеи за декориране на пространството с подови лампи

Уютно кътче за четене

подови лампи
Идеи за декориране на пространството с подови лампи снимка: pinterest

Трудно е да се концентрирате, ако не се чувствате уютно. Имате ли вече перфектния диван или фотьойл, но се нуждаете от нещо допълнително, за да го превърнете в идеалното кътче за четене? Ключът е в правилното осветление. То играе решаваща роля за определянето на атмосферата на пространството. Подови лампи са популярен избор и идеално допълнение към кътчето за четене. Тя ще превърне пространството ви в по-функционално и естетично място. Уверете се, че сте семпли, като избягвате претрупването на пространството с ненужен декор.

Осветете своите произведения на изкуството

Независимо дали става дума за най-ценния ви семеен портрет или за любима оригинална творба, искате тя да се откроява и да впечатлява посетителите. С помощта на подходящото осветление можете да извадите на показ ценните си моменти и вещи. Подови лампи са идеален пример за акцентно осветление. Те ще подчертаят вашите произведения на изкуството и портрети, като насочат светлината директно върху тях. Уверете се, че сте разположили подовите си лампи във вашата посока, за да избегнете отразяването на сенките. Избягвайте да поставяте подовите лампи в непосредствена близост до картините, тъй като топлината им може да повлияе на цвета или на други елементи на произведенията на изкуството.

Освежете ъглите, стените и тавана си

подови лампи
Идеи за декориране на пространството с подови лампи снимка: pinterest

Имате тъжен и празен ъгъл във вашето пространство? Без значение коя е стаята, помислете за начини да я разнообразите. Професионален съвет е да поставите подова лампа в ъгъла. Тя ще запълни това пространство и ще го превърне в привлекателно място. Подова лампа с рафтове е идеалното решение, ако имате нужда от нещо допълнително. Тя ще освети ъглите ви и ще осигури достатъчно място за съхранение. Подови лампи с рафтове се предлагат в различни покрития и стилове. Изберете този, който допълва темата на дома ви и подобрява цялостния му вид.

Осветете работното си място

подови лампи
Идеи за декориране на пространството с подови лампи снимка: pinterest

Работното ви място не трябва да е скучно. То е мястото, където прекарвате по-голямата част от времето си. Затова то трябва да бъде приветливо и мотивиращо. Доброто осветление е задължително за всяко работно място, без което то може да попречи на продуктивността ви. Подови лампи са идеални за добавяне на изисканост, стил и индивидуалност. Те не са само част от декорацията, но и практични. Уверете се, че сте избрали топло осветление за вашето домашно офис пространство. То ще накара офиса ви да се чувства топъл, релаксиращ и привлекателен. Разположението на вашата подова лампа също може да повлияе на усещането и настроението на стаята. Разположете лампата по такъв начин, че да осигурява много пряка светлина.

Украсете бюрото си за грим

подови лампи
Идеи за декориране на пространството с подови лампи снимка: pinterest

Поставянето на подова лампа до бюрото за грим е най-лесният начин да добавите малко лукс. Изберете подова лампа, която да съответства на вашия стил и индивидуалност. Така всеки път, когато сядате да се приготвяте, ще се чувствате вдъхновени и силни. Подова лампа с рафтове е чудесен вариант, особено ако разполагате с ограничено пространство за съхранение. Тя ще осигури добро осветление за безупречно завършване на грима и достатъчно място за съхранение на основните ви принадлежности за гримиране. Професионален съвет е да се уверите, че подовата лампа се съчетава безпроблемно с останалото обзавеждане на спалнята ви, за да изглежда по-съгласувано.

Подови лампи са идеални за всяко обзавеждане.

Tagged ,
на горе