Просто ми писна да живея
Лайфстайл

Просто ми писна да живея

Отначало ви е чудно как могат хората изведнъж да изоставят всичко, да напуснат изненадващо работа, да си хванат младо гадже, да се влюбят в екстремни спортове, да  медитират сред монаси или просто се напиват или забавляват.

Но какво правим когато ни омръзне да живеем, когато рутината ни задушава и безнадеждността поражда отчаяние. Започваме да осъзнаваме, че промяната на всичко не е чак толкова лоша идея.

Ами ако просто ви е писнало да живеете?

Зрелостта понякога изглежда като наказание, защото се чувствате все повече разстроени, отколкото щастливи. Опитвате се да бъдете смирени, борите се за малки цели, бачкате неистово и се правите, че живеете. Но в душата ви зее дупка с размерите на Вселената.

Уморени от живота

Всички хора са щастливи, докато не попаднат в зрелостта. Като дете е изглеждало, че ни очаква невероятно, интересно, богато и щастливо бъдеще. Вярвали сме в най-смелите мечти и големи цели. Но се оказва, че само така е изглеждало. Животът на възрастните е по-малко блестящ, по-малко успешен, по-малко интересен и по-малко щастлив. Факт.

Постепенно усмивката става все по-рядка и по-малко широка, а в един момент изчезна изобщо. Губите вяра в бъдещето и себе си. В този момент започвате да мислите, че просто ви тресе кризата на средната възраст, но това не е много утешително. Започвате да вярвате, че животът не е много добър, а вие сте неуспешен или безполезен човек. От друга страна, не сте толкова зле, когато имате работа и живот, дори може би сте някой, на когото другите завиждат.

Но тогава откъде идва тази безумна тъга? Не искам нищо и просто ми писна да живея. Вие сте в задънена улица, от която е напълно неразбираемо как да се измъкнете.

Какво да правите? Да излезете навън, но тогава пък отговорността отива по дяволите? Да опитате нещо ново, но какво точно? Къде да си блъскате главата, ако не се виждат перспективи, конкуренцията е ожесточена и не се очаква нищо добро? Винаги има по-малко отговори, отколкото въпроси.

Промяна в живота

Копнеж и униние? Просто се уморихте да живеете и искате да завършите това скучно турне? Не бързайте да се самобичувате. Всичко може да се промени, ако сте готови за промяна, а не седите страхливо и хленчите. Когато сте стигнали до задънена улица, е време да се справите с проблемите, а не да продължите да ги игнорирате. Не можете да пренебрегнете „камъчето в обувката си“, крайно време да го вземете.

Как?

Намерете причината за тъгата

Когато говорим за това, че животът е писнал, говорим за проблеми. Нещо ви гризе и много ви притеснява. Имате трудности, проблеми, поражения или неразрешима задача в живота.

Всеки има свои скелети в килера. Проблеми в живота, незадоволителни връзки, липса на перспективи за бъдещето, калпава работа или други неприятности. Не сте уморени да живеете, просто имате нерешен проблем. Намерете причината за вашата тъга. Може да е дребно нещо, но ще ви преследва.

 

Решете нерешения проблем

Какви трудности имате в живота си? Какво да реша и какво да поправя? Разберете личния си живот, сменете кариерата си, сменете работата си, изучете нова специалност, опитайте нещо ново, отидете в друг град, погрижете се за себе си. Решете проблема, който ви притеснява, кардинално и задълбочено. Отнемете фактора, който ви тревожи, и животът ще се подобри там.

Сменете външния си вид и бъдете по-привлекателни

Промяната трябва да започне с външния вид. Опитайте нова прическа, нови дрехи, нов стил, нов облик. Намерете начини да се преобразите към по-добро, като подобрите външния си вид и тренирате. Променете се навън и станете по-привлекателни. Когато се погледнете в огледалото, настроението ви ще бъде по-добро. Хората около вас ще бъдат по-позитивни, когато видят този привлекателен човек, в който сте се превърнали.

Отървете се от миналото

Какво ви измъчва, защо сте толкова притеснени? Защо ви писна да живеете? Може би сте оставили нещо ценно или сте направили грешен избор в далечното си минало? Тъга, пропуски, скъсвания, грешки или пропуснати възможности. Всички сме правили грешки в живота.

Научете се да се смирявате и да оставяте миналото в миналото. Нищо не може да бъде променено и върнато. Можете да действате само от момента, в който се намирате сега. Зачеркнете веднъж завинаги цялото минало и сега погледнете настоящето. Какво можете да направите за себе си днес?

Опитайте нещо ново и променете старото

Не сте уморени да живеете, но животът ви е скапан. Нещо от миналото може да не ви устройва, което означава, че трябва да се промени. Намерете нов приятел/ка, нова работа, нова професия, нови приятели, нови хобита или ново местоживеене. Опитвайте по-често нещо ново в живота. Пътувайте до нови места, срещайте се с нови хора и получавайте нови преживявания.

Променете начина си на живот

Променете навиците си, които ви принуждават да бягате в кръг. Започнете да правите нещо различно и интересно. Опитайте нови и различни неща, до които досега никога не сте се докосвали. Променете начина си на живот, като започнете да се занимавате с повече спорт, изкуство, творчество, намерете нови приятели, хобита, запознайте се с различни хора. Променете начина си на живот, така че той да изглежда съвсем различен. Водете живота, който отдавна сте искали и мечтали.

Почивка

Когато не искате нищо в живота и сте уморени от всичко, тогава спрете. Не правете нищо. Просто ви омръзна да тичате в кръг и да сте заети през цялото време? Започнете да си почивате повече. Отделете време за себе си по време на работното време, правейки почивки от 5-10 минути на всеки час. Починете си вечер и се отпуснете. Спете достатъчно, като си лягате и ставате по едно и също време. Спете поне 7-9 часа на ден и не се опитвайте да наваксвате пропуснатите през уикендите.

Развийте позитивно мислене

Усмивката е чудо. Просто се усмихнете. Погледнете се в огледалото и след това се усмихнете и дори си намигнете. Усмихвайте се на улицата само за себе си. Усмихвайте се на приятели, познати и дори непознати. Развийте позитивно мислене, търсете добри неща в случващото се около вас. Благодарете на живота за всичко добро, което ви е дал. Бъдете по-оптимистични и весели и Вселената ще ви отвърне с усмивка. Не сте уморени от живота, просто сте малко обезсърчени.

Бъдете по-свободни

Липсват ви впечатления и емоции за цял живот поради прекомерна консервативност. Ако животът е твърде сив, тогава той трябва да бъде оцветен в различни цветове. Търсете впечатления и емоции и не стойте встрани. Не се страхувайте да се опознаете, опитайте необичайното, излезте от зоната си на комфорт или се предайте на волята на сетивата си. Спрете да си забранявате неща през цялото време. Позволете си да бъдете свободни. Бъдете себе си.

Помислете за живота и мечтите

Суетата не ви позволява да мислите за бъдещето и че искате повече в живота. Спрете и помислете за живота. Останете сами със себе си и си починете, а след това се отдайте на съзерцание. В тишината, спокойствието и мисълта ще дойдат и правилните мисли.

Ще откриете в себе си желанията и мечтите, които искате да изпълните. Ще намерите цели и ще направите планове, които искате да изпълните. Помислете за живота по-често и това ще даде полет на вашите мечти и фантазии. След това искате нещо страхотно. Не се страхувайте да мечтаете, досущ като в детството.

Пуснете всичко лошо

Освободете се от всичко и живейте по-активно. Животът не са дните, които са вече минали. Тези дни ги няма, защото са в миналото. Животът е онези дни, които се запомнят с интересни събития, добро настроение, приятни неща, общуване с прекрасни хора, чудесните уикенди, необичайните приключения, прекрасните спомени и пъстри пътешествия.

И сега да се запитаме отново – какво да правите в ситуация, когато просто ви е омръзнало да живеете?

Не сте уморени да живеете, просто не сте доволни от това, което е около вас.

Започнете от нов живот, като изхвърлите стария.

Купете си лодка, мотор или каравана, сменете работата, преместете се в друг град, намерете нова страст, намерете нови приятели, пътувайте повече, радвайте се на живота и следвайте мечтите си! Още днес. Още сега.  

По материали от чуждия печат

Tagged , , , ,
на горе