Пролетна умора – 4 лесни стъпки как да се справим

Пролетна умора – 4 лесни стъпки как да се справим
Добра форма

Пролетна умора – 4 лесни стъпки как да се справим

Ще се избавим от пролетна умора, ако направим някои малки крачки в началото на пролетта. Организмът ни е наследил бавните навици от зимата и трудно свиква с настъпващите слънчеви дни. Идва нов сезон, който носи промяна – и във времето, и в живота ни. Навън има много слънце и топлина. А ние все още сме отпаднали и унили. Липсват ни жизненост и сили. Усещаме хронична умора.

За да избегнем това, трябва да се вслушаме в тялото си. За да набавим повече енергия, трябва да обърнем специално внимание на храната и движението през този сезон.

Тук ще ви обясним кои фактори са причина за пролетна умора.

Защо се чувствате така?

4 сутрешни техники за зареждане с енергия за целия ден

Как да си върнете енергията и да се чувствате добре през целия ден

10 лесни стъпки към здравословно хранене

Ето кои са 3 причини за липсата на енергия:

Първо

Промяната на времето е основен фактор за пролетна умора. Какво се случва с нашето тяло? Слънцето грее силно. Топлината оказва влияние на организма и предизвикава промяна в кръвното налагяне. Получава се разширяване на кръвоносните съдове. Кръвното налягане спада и ние се чувстваме отпаднали, сънени и изморени.

Второ

Хормоните. Настъпва важна промяна в баланса на хормоните в тялото. Сега организмът трябва да произвежда повече серотонин – хормона на щастието. Но през зимата сме натрупали повече мелатонин – хормона на съня. Тези промени в хормоналния баланс предизвикват стрес за организма. Бъдете активни, излизайте на слънце и въздух, за да преминете по-леко през периода на адаптация към топлото време.

Трето

Хранене. През зимата се храним с по-тежка и мазна храна и за работата на храносмилателната система се изисква повече енергия. От там спада общото ниво на енергия на тялото. Трябва да преминем на по-лека храна през пролетта и да си набавим повече витамини. Промяната в храненето също влияе на настроението ни.

Тук ще ви дадем съвети какво да правите през пролетта?

Пролетен детокс – 3 начина за пречистване на организма

Движението е здраве – как да го включите неусетно в ежедневието си

4 начина да се почувствате по-тонизирани

Ето 4 лесни стъпки как да се борите с пролетна умора:

1 Излизайте по-често навън

Излезте навън! Разходки, спортуване и движение са най-важните лекарства против умора. Повече слънчеви лъчи – по-добро здраве! Карайте колело и се разхождайте на чист въздух. Лесно може да съчетаете работа и движение, ако си направите режим. Опитайте да направите така, че да сте навън в светлата част на деня. Слънцето набавя Витамин D и помага на имунната система. Ако ви се спи, легнете за не повече от 15 мин.

Пролетна умора – 4 лесни стъпки как да се справим

2 Пийте много течности

Освен чиста вода, която е много полезна, може да включите чай от следните билки: мента, коприва, мащерка, розмарин и зелен чай. Те ще пречистят тъканите и ще се справят с пролетната умора. Ако решите, направете лек пролетен детокс на организма си.

Пролетна умора – 4 лесни стъпки как да се справим

3 Хранете се здравословно

Нека режимът за хранене бъде разделен на малки порции и често. Хапвайте повече плодове и зеленчуци, за да си набавите нужните вещества. За повече енергия яжте бобови култури, пълнозърнест хляб. Те съдържат Витамин B и са много полезни. Киселото мляко също подпомага имунитета. Малки хранения през деня дават необходимото количество храна на тялото, не го натоварват и поддържат енергията му през целия ден. Яжте сезонна храна през пролетта: спанак, коприва, киселец, лапад, чесън, зелен лук, салата.

Пролетна умора – 4 лесни стъпки как да се справим

4 Активирайте кръвообращението

Необходимо е да възстановите дейността на кръвообращението, което функционира по-бавно през зимата. За да активирате циркулацията в организма, правете контрастни душове със студена вода. Студената вода тонизира и освежава организма. Редувайте топла и студена вода, като завършите със студен душ. Масажите през този период също оказват полезно влияние.

Пролетна умора – 4 лесни стъпки как да се справим

Пролетната умора може да се превъзмогне лесно, като се спазват тези лесни съвети. За да сте свежи, силни и енергични, обърнете внимание на това състояние през пролетта.

Не пренебрегвайте появата на пролетна умора, а се погрижете за здравето си. Хранете се правилно и се движете много, за да може бързо да възстановите баланса на организма.

Пролетна умора – 4 лесни стъпки как да се справимПролетно подреждане вкъщи

Пролетна умора – 4 лесни стъпки как да се справимПролет без пролетна умора

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе