Пролетен детокс – 3 начина за пречистване на организма

Пролетен детокс – 3 начина за пречистване на организма
Добра форма

Пролетен детокс – 3 начина за пречистване на организма

Пролетен детокс или как да пречистим организма си с началото на пролетта

Слънцето се прокрадва все по-често между разлистващите се дръвчета, цветята започват да цъфтят, някак всичко става по-светло и изпълнено с повече живот.

Пролетта е тук!

А ние се чувстваме уморени, подути и без енергия…
Това са признаците, че имаме нужда от пролетен детокс.
След дългата и студена зима и липсата на слънчеви лъчи,
нуждата да пречистим организма си е наистина належаща.

Нека да започваме!
В 3 лесни стъпки ще ви представим най-популярните методи за пролетен детокс на организма:

Как да пречистим организма си с началото на пролетта

1. На първо място, разбира се, е пиенето на големи количества вода. Нашето тяло е изградено от над 75% вода, която трябва да се обновява постоянно. Пиенето на вода в достатъчни количества, спомага за правилното функциониране на организма ни, поддържа кожата ни стегната и млада, освен това е един от най-достъпните методи за пречистване на тялото. Може да добавите резен лимон, краставица, портокал или листенца мента и ще се насладите на истински освежаваща напитка.

2. На второ място са зеленолистните зеленчуци. Освен че са сезонни, те са и много вкусни и може да ги намерите във всеки магазин за плодове и зеленчуци. Хапването им е страхотен начин за детоксикация на тялото. Има толкова много разновидности на зеленолистните зеленчуци и безброй възможности да ги похапвате и да ви е вкусно. Едни от най-подходящите са спанак, лапад, кейл, броколи. Освен да ги приготвите в салати, печени и сотирани, може да експериментирате и с чипс от кейл.

[metaslider id=“20450″]

 

3. Зелен чай. Макар и последен в класацията ни, не на последно място е зеленият чай. Той съдържа група съединения, наречени полифенолни катехини. Това са антиоксиданти, които успешно извеждат токсините от тялото и се борят със свободните радикали. Зеленият чай има приятен тръпчив вкус, а когато му прибавите и капки лимон, е супер освежаващ и съвсем успешно може да замести кафето. Освен това има отслабващ ефект.

Пролетен детокс – 3 начина за пречистване на организмаПробвайте нашите 3 стъпки за пролетен детокс и със сигурност ще се почувствате освежени, детоксикирани и изпълнени с енергия! Ако пък желаете да започнете да спортувате с началото на пролетта, може да заявите своето посещение за фитнес и спа клубове Pulse Fitness & Spa тук още сега!

 

Tagged , ,
на горе