Приятелство между бивши – възможно ли е?
Любов и партньорство

Приятелство между бивши – възможно ли е?

Вечният въпрос – възможно ли е да съществува приятелство между двама бивши? Между тези, които до вчера са били любовни партньори, но любовта не е успяла да победи трудностите и е настъпила раздяла. За някои хора е невъзможно да бъдат приятели с бившите си. Други пък не изпитват притеснения и продължават да поддържат топли взаимоотношения дори и след раздялата.

Хората казват, че там, където е имало любов – приятелство не може да съществува. Дали обаче е вярно това? Всъщност истината е, че всеки човек различно приема края на любовните отношения. За някои е твърде болезнено да продължат да поддържат контакт с човека, с когото са се разделили. И обикновено това са хората, които са обичали повече и които са били оставени. Приятелството между двама бивши зависи също и от начина, по който са се разделили. И чувствата, които са останали.

Но въпреки всичко е възможно приятелство. То идва след като и двамата партньори си простят един на друг. И оставят всичко минало зад гърба си. Но колко усилия са нужни, за да се изгради подобно приятелство? И какво би помогнало това да стане реалност, вижте в статията.

Представяме ти някои съвети, които ще ти помогнат да изградиш приятелство с бившия.

 

Не губете контакт

Ако искаш да бъдеш приятел с бившия си, трябва да се постараеш да поддържате връзката между вас. Не трябва да спираш да го търсиш. Разбира се знаем, че е много трудно, особено в такъв момент. Ако той е бил този, който е поискал да се разделите, най-вероятно си му много ядосана от неговото решение. Но все пак, за да продължиш да бъдеш близо до него ще ти се наложи да жертваш гордостта си. Разбира се, знаем колко е трудно, но няма друг начин. Всичко е в твоите ръце. Какво избираш – щастието или гордостта?

Не бъди негативно настроена

Невъзможно е да не изпитват гняв, когато са те зарязали. В момента на раздялата, дори и след нея, в тялото ти бушува море от емоции, за съжаление всичките негативни. Но ако искаш да продължиш да поддържаш контакт с бившия си, трябва да превъзмогнеш огорчението и болката и най-вече не трябва да изпитваш желание да го нараниш. Не бъди негативно настроена към него и не показвай лоши чувства, защото шансът да останете приятели ако го направиш е много малък.

Трябва време

Разбира се няма как веднага след раздялата да останете приятели. Освен ако и двамата не сте имали чувства един към друг и с лекота бихте захвърлили всичко и бихте оставили настрани всички грешки, с които взаимно сте се наранили. Но ако ти си го обичала е нужно доста време да мине, докато се превърнете в приятели. Първо трябва да си отидат от теб всички негативни емоции и чувства, които изпитваш, защото ако тях все още ги има е невъзможно да бъдеш приятел с човека, който ти ги причини.

Чувствата са си отишли напълни

Последното и най-важно условие – чувствата и от двете страни задължително трябва да са си отишли. В противен случай, да продължиш да си приятел с човека, който все още обичаш, е невъзможно. Защото всеки ден ще страдаш, надявайки се тайно, че един ден отново ще бъдете заедно. А знае ли човек – може и това да се случи. Но не става винаги така. В повече пъти надеждите са безсмислени и причиняват още повече болка.

 

Нужно е преди да изградите приятелство, да си простите. За допуснатите грешки, пропуснатите целувки и пропилените възможности. И да приемете пред себе си, че не ви е било писано да бъдете с този човек, защото той не е правилният. Особено ако се разбирате по-добре, когато сте само приятели. Токсичната връзка не води до нищо хубаво, а в нея, дори и любовта е неспособна да ви спаси.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе