секс грешки
Интимно 18+

8 причини сексуалният ви живот да страда

Сексуалният живот зависи от много фактори. Той може да страда не само заради липса на любов и страст. Ако сте във връзка, но интимният ви живот не е редовен и имате проблеми в секса, някои причини в ежедневието ви може да се окажат пречка за пълноценен сексуален живот.

Не е тайна, че една от най-трудните части на една романтична връзка е поддържането на сексуалната искра жива. Уморени сте, имате взискателна работа (която изглежда никога няма да свърши) и ако решите да хвърлите децата в микса, можете почти да забравите да вършите делото… някога отново. Но не всичко е загубено: ето някои изненадващи причини, поради които сексуалният ви живот страда – и какво можете да направите, за да го спасите.

8 причини сексуалният ви живот да страда

6 от най-добрите пози за сутрешен секс

5 секс пози, когато тя иска да доминира

infomax-logo-50-15-HW Вижте петте тайни за добър секс

8 причини сексуалният ви живот да страда

1.Уморен си

сексуалният живот
8 причини сексуалният ви живот да страда снимка: pinterest

Звучи очевидно, нали? Да си уморен не просто убиваш енергията, която трябва да вложиш в една дива нощ на правене на любов, но и убиваш желанието си да го правиш. Вземете няколко допълнителни часа със затворени очи всяка вечер и ще се почувствате енергични за нула време и ще се възвърнете към сексуалният ви начин на живот.

2.Работохолик сте

сексуалният живот
8 причини сексуалният ви живот да страда снимка: pinterest

Ако сте прекалено заети и погълнати от работата си, това също може да накара сексуалният живот да страда. Работохолизмът причинява емоционално откъсване от партньора, а и също толкова осезаема раздразнителност, както при безсъние.

Освен това, ако сте постоянно погълнати от работата си, това може да предизвика емоционално отдалечаване у партньора ви и да причини неразбирателства във връзката.

3.Напълняхте

Знаеш, че си красива във всякакъв размер, но опитът да се напъхаш в тези страхотни дънки от колежа може да унищожи сексуалният живот. Всъщност не става въпрос за самото тегло, а за начина, по който се чувствате за тялото си. Направете си услуга: почистете гардероба си и дръжте само дрехите, които в момента ви подхождат. (Да, това означава, че вече няма да спестявате тези „тесни дънки.“)

4.Негодуваш

Ако не можете да спрете да мислите за онова нещо, което направи преди шест месеца, няма начин да искате да правите секс с него. Преподавателката по секс и взаимоотношения – и редовна Опра – д-р Лора Бърман казва, че „задържането на недоволство ви кара да си отхапете носа, за да разгневите лицето си“. Решете какво искате и след това се придържайте към него. Единственият начин да станете отново бързи е да простите. Така ще се върнете бързо към сексуалният живот.

5.Пиеш хапчета

сексуалният живот
8 причини сексуалният ви живот да страда

И не от забавния вид. Лекарството, което приемате, може (и често го прави) да повлияе на либидото ви и да намали сексуалният живот. Ако чувствате, че никога не сте в настроение, опитайте да говорите с вашия лекар за това какво приемате и вижте дали има някакви корекции, които можете да направите в плана си за хапчета.

6.Вие сте стресирани

Няма начин да се заредите с настроение, когато единственото, за което мислите, е работа и сметки. Опитайте да медитирате за 10 или 15 минути, преди да скочите в леглото с партньора си. Надяваме се, че тихото време ще успокои ума ви и ще ви помогне да оставите стреса (и всички други убийци на сексуалното влечение) пред вратата на вашата спалня и ще ви върне сексуалният живот.

7.Ти пушиш

сексуалният живот
8 причини сексуалният ви живот да страда снимка: pinterest

Пушенето може да е било секси през 60-те години, но това е последното нещо, което искате да направите, ако сексуалният живот страда. Доказано е, че тютюнопушенето причинява сериозни сексуални проблеми при мъжете и докато жените не страдат от същите тежки последици, тютюнопушенето може да доведе до втвърдяване на кръвоносните съдове на жените, което прави постигането на оргазъм по-трудно.

8.Вие сте прикрепени към вашия смартфон

сексуалният живот
8 причини сексуалният ви живот да страда снимка: pinterest

Всички сме твърде зависим от нашите лични комуникационни устройства, но ако всяка вечер се гушкате с вашия iPhone 7 вместо с партньора си, имате истински проблем. Наличието на електроника в спалнята може да убие настроението (дори телевизори!), но ако наистина искате да запалите нещата, оставете телефона. Така ще се върнете бързо към сексуалният живот.

Tagged , ,
на горе

Имате ли 18 години ?