5 причини да не се отказвате от любовта
Любов и партньорство

5 причини да не се отказвате от любовта

След последната болезнена раздяла сте взели категоричното решение да останете сами и никога повече да не се влюбвате! Никога! Защото знаете каква огромна болка носи това. Не можете и не искате да го преживявате отново и страхът да не се случи е толкова силен, че сте готови да се откажете от прекрасните емоции и бъдещи взаимоотношения… 

Обаче… 

Любовта е основна човешка потребност. Подобно на храната, въздуха и водата имате нужда от нея, за да оцелеете. Когато се откажете от любовта, тя може да промени вашия възглед за живота и да доведе до множество последици, като например намалени социални взаимодействия, стрес, тревожност и дори депресия. Йерархията на нуждите на Маслоу поставя любовта като основен стълб, върху който почива физическото и емоционалното здраве. 

Тя ви прави по-щастливи и по-здрави

Проучванията показват, че когато сте влюбени, мозъкът ви работи по различен начин.Това намалява риска от тревожност, стрес, раздразнителност, промени в настроението и личностни разстройства. Чувството на любов освобождава хормона окситоцин, който ви кара да се чувствате щастливи и доволни. Ядете по-добре, спите по-добре и водите по-здравословен живот. Помислете за собственото си благополучие!

Любовта оформя вашата личност

Важно е да запомните, че само защото една любов е свършила, не означава, че възможността да намерите други също е изчезнала. Всяка връзка, докато трае и дори когато изчезне, ви учи на някои уроци. Вашата личност е кумулативната сума от вашите преживявания.

Може би партньорът ви е научил как да бъдете уязвими и да изразявате чувствата си без задръжки, а друг ви е научил как да бъдете спонтанни и да живеете за момента.

Така че, не гледайте на неуспешните си връзки като загуба на време. Иначе ще продължите да се питате „Защо се отказах от любовта?“, когато в крайна сметка се чувствате непълноценни и мрачни. Вместо да се откажете напълно от любовта, съсредоточете се върху използването на тези житейски уроци, за да разберете какво искате и очаквате от връзките си.

 

Отказването от любовта може да ви промени

Това оказва влияние не само върху личния ви живот или интимните отношения. Всеки аспект от вашия живот и личност е засегнат от това решение. След като хората се откажат от любовта, са склонни да останат настрана, далечни и затворени. Те започват да се съпротивляват да получат или да дадат любов и обич под каквато и да е форма, не само романтично. Това може да се отрази на приятелства, семейни връзки, социални умения, както и перспективи за кариера. Инстинктивно развивате цинична и негативна перспектива. Поддържането на сърцето ви отворено за възможността за любов, от друга страна, ви прави оптимистични, мили и състрадателни.

 

Любовта идва, когато най-малко я очаквате

Точно, когато сте се изтощили да я търсите и сте приели, че повече няма да обичате и да бъдете обичана…. Че това е затворена страница от живота ви и просто не ви е било писано…. Точно тогава срещате някой, който моментално разбужда нещо във вас! Откривате, че този човек не само кара сърцето ви да препуска, но и споделя вашия мироглед, ценности и житейски цели. По някакъв начин те са тези, които търсите през цялото време.

Ето защо е важно да държите сърцето и ума си отворени за възможността, че единствената истинска любов в живота ви може да влезе всеки момент. Вашата идея „отказах се от любовта“ няма да ви помогне.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе