4 признака, че даден човек лъже
Психология

4 признака, че даден човек лъже

В ежедневието си общуваме с различни хора с различни намерения, но понякога не можем да разберем дали човек лъже в опит да ни манипулира или просто казва истината. Често не сме сигурни как точно да разграничим кое е вярно и кое не. Факт е, че въпреки многото заявени индикатори като езика на тялото, изражението на лицето и тона на гласа, които могат да издадат лъжеца, нито един от тях не е научно надежден. Но това не означава, че те са напълно безполезни.

Най-добрият начин за откриване на това, че даден човек лъже, не е като се фокусираме върху конкретни действия, а по-скоро върху разликата между тези действия и естественото поведение на човека – начинът, по който той би се държал, ако е честен. Продължете да четете, за да се запознаете с фините знаци, че думите, които излизат от устата на някого, може да не са напълно верни или че той е на ръба на силите си по отношение на това, което ви казва. С малко знания и интуиция можете да започнете да разпознавате предупредителните знаци за измама.

4 признака, че даден човек лъже

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

infomax-logo-50-15-HWКои са най-добрите диети?

Невинаги е лесно да се разбере кога някой лъже. Но ето десет признака, за които да внимавате:

Историята му се променя

Един от сигурните признаци, че човек лъже, е, че историята му се променя, независимо дали става дума за малки детайли или за важни моменти от сюжета. Сякаш лъжите му живеят свой собствен живот и те не могат да ги поддържат в главата си. Несъответствията в разказа му стават все по-очевидни, колкото повече се опитва да поддържа лъжата си.

Въпреки това не винаги е лесно да се забележи лъжецът, тъй като той може да е невероятно опитен в измислянето на приказки на място. Но колкото повече сондирате и питате за подробности, толкова по-вероятно е несъответствията му да излязат наяве. Лъжците са склонни да не са последователни и обясненията им често са пълни с пропуски.

4 признака, че даден човек лъже

Избягва контакт с очи

Не е необичайно хората естествено да отклоняват погледа си от време на време, но продължителното избягване на контакт с очите е показател, че човек лъже. Истинските хора обикновено установяват чувство на доверие чрез директен зрителен контакт, а когато някой лъже, те го избягват, тъй като това създава дискомфорт.

Ако те гледат надолу или наоколо, това може да е знак, че се опитват да създадат дистанция от човека, когото мамят. Избягването на контакт с очите може също така да е сигнал за чувство на вина и срам, свързани с лъжата. Лъжецът може да се страхува, че ще бъде хванат, и затова ще направи всичко, за да запази фасадата си.

4 признака, че даден човек лъже

Нервничи

Всеизвестно е, че лъжците често се държат измамно, за да прикрият истината. Един от признаците, че човек лъже, е треперенето, тъй като то често сигнализира за дискомфорт, нервност или липса на увереност.

Когато човек лъже, той може да се опита да отвлече вниманието ви, като потупва с крака, играе си с косата или дори движи ръцете си хаотично. Тези невербални знаци може да изглеждат безобидни, но те могат да разкрият много за вътрешното състояние на човека. Лъжците изпитват чувство на дискомфорт и безпокойство, когато знаят, че мамят някого. Нервниченето с тялото е естествен начин за тях да освободят част от тази нервна енергия.

човек лъже

Използва защитен език

Когато един човек лъже, той често използва защитен език, за да се предпази от това да бъде хванат. Това е е неговият начин да отклони вниманието от истината и да се опита да измести фокуса върху нещо друго. Защитният език може да приеме много различни форми, но някои от най-често срещаните признаци, за които трябва да внимавате, включват използването на неясни или неконкретни твърдения, пренасочване на разговора или опит да се хвърли вината върху някой друг.

Вижте още:

Четирите зодии, които са шантави и забавни в леглото

Четирите зодии, чието мислене все още е от старата школа

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Топ 4 на най-състрадателните хора в зодиака

Четирите зодии с най-чисти сърца

Зодиите, които изтощават емоционално партньора си

Изненадващо зрели неща, които да кажеш, като той скъса с теб

Четири неща, които всяка двойка трябва да направи поне веднъж

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе