Топ съвети за придаване на обем на косата
Здраве и красота

Топ съвети за придаване на обем на косата

Да преминем към обема на косата. Ние признаваме, че плоската коса може да бъде страхотна визия, но също така и плътната. Обемът сам по себе си може да бъде прическа и ние знаем трудността в това как да добавите обем към нея, която е гладка или супер тънка. По-долу са изброени различни начини как да получите обем, насочени специално към тези от нас с фина или тънка коса.

Независимо дали не сте сигурни кои инструменти да използвате или изберете правилните продукти за обемът й, следването на тези съвети ще ви отведе една крачка напред по пътя към красивия й обем.

Искате да излезете с него? Поканете го

Правилната ежедневна грижа за косата

Как да изглеждате стилно всеки ден

infomax-logo-50-15-HW   Д-р Неделя Щонова: Моите 11 кратки правила за една по-здрава и щастлива 2024 г.

Топ съвети за придаване на обем на косата

Изберете правилните продукти за обем 

косата
Топ съвети за придаване на обем на косата

Един от най-важните начини за постигане на обем в косата е използването на най-добрите и ефективни продукти за обем. Увеличете обема, докато почиствате и кондиционирате, като използвате шампоан за обем като невредимия, без силикон за фина и плоска коса с екстракт от зелен чай и концентриран протеин еластин. Формулата за салонно качество предлага плаваемост, докато се миете като сгъстяващ шампоан.

Изсушаване със сешоар

косата
Топ съвети за придаване на обем на косата

Обърнете главата си с главата надолу и дори изсушете косата си със сешоар на по-ниска температура. Не е нужно да взривявате обем с топлинни щети. Искате траен обем. Причината, поради която това работи, е, че обърнати с главата надолу, вашите корени автоматично се повдигат от скалпа ви, което е начинът, по който искате да изсъхнат.

Подобрете естествената си диета.

Не става дума само за продукти за обем на косата. Тя се нуждае от тласък от съставките, които консумирате, до съставките във вашите продукти:

Протеин – Създайте ги с авокадо и яйца, които се използват в някои маски за коса „направи си сам“. Млечните продукти и ядките също са пълни с полезни неща.

Мазнини – Добрите мазнини съществуват с причина. Има причина те да присъстват във вашите продукти за коса, като кокосово или арганово масло, за да я поддържат здрава и да я угояват, така да се каже.

Желязо – Намерете мускулите на косата си, така да се каже, със спанак и тофу.
Биотин – дайте й малко повече обвързаност с банани и боб. Можете също да ги приемате под формата на добавка, за да не губите коса.

Сух шампоан

косата
Топ съвети за придаване на обем на косата

Става въпрос за овлажняване на скалпа и освежаване. Бързото обръщане прави чудеса. И дори можете да го добавите след редовното си състояние с шампоан за повече текстура. Освен това препоръчваме превантивен подход: покрийте скалпа си със слой сух шампоан веднага след като приключите със сешоара. По този начин вече има бариера пред маслото, което го спира и помага на стила ви за обем да издържи по-дълго.

Продължете напред и се издигнете с тези съвети как да придадете обем на косата и изберете най-добрите продукти за обем.От съвети за грижа за косата до съвети за стилизиране, надяваме се, че вече сте уверени, че знаете как да получите обем на косата и да започнете пътуването си за мечтания обем.

Правилната прическа

косата
Топ съвети за придаване на обем на косата

От особено значение за косата с обем е на каква прическа сте заложили. Прическата на пластове например създава оптическа илюзия за по-гъста и обемна. Освен това имайте предвид, че колкото по-дълга е тя, толкова по-малко обем има тя в корените, тъй като гривата ви е по-тежка и косъмът стои по-изправен.

Под душа

Полагайте специални грижи за косата, докато сте под душа. Винаги използвайте балсам – той я прави по-мека и по-обемна. Докато слагате шампоан или балсам, масажирайте добре скалпа. По този начин стимулирате циркулацията на кръвта в корените, в резултат на което тя става по-гъста, здрава и бухнала.

Tagged , , ,
на горе